Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη προτεινόμενου πρέσβη ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοξ στον Α. Παπαχελά-(ΙΣΤΟΡΙΕΣ)(ΣΚΑΪ 7.2.2017)


----
blogger: 
Όσοι θυμούνται τον Παπαχελά να μιλάει με το "Αμέρικα" επί εποχής Ομπάμα-Κλίντον τον βλέπαμε  χαρούμενο  "να κουνάει την ουρά του". Προσέξτε τώρα την γκρίζα εικόνα του και τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον συνομιλητή του*.
Ο Αλέξης τώρα ξέρει ότι θα χάσει, αλλά τα αφεντικά άλλα προστάζουν: "Υπηρετούμε τη Γερμανική άποψη, τους Γερμανούς, τα γερμανικά συμφέροντα, μέχρι τέλους" γι' αυτό και έδωσε βήμα μερικές μέρες μετά στον κατάπτυστο μηδενικής αξιοπιστίας  νάνο επί των οικονομικών, αλλά εκτελεστή εντολών Στουρνάρα να δημοσιεύσει το άρθρο (του;) με σκοπό να τρομοκρατήσει το λαό: 
  • Στουρνάρας: «Η έξοδος από το ευρώ θα είναι απόλυτη καταστροφή» 

    Στο ίδιο άρθρο ο Στουρνάρας "καταχεριάζει" τον άσχετοκαι ισχυρίζεται ότι «μπορεί να πιαστεί» το πλεόνασμα του 3,5%

    * (Καλόμαθε η γριά στα σύκα...και στις έτοιμες, κατευθυνόμενες συνεντεύξεις... Ως παλιόγρια και έχοντας πείρα από συνεντεύξεις, έχοντας από την αρχή ως στόχο να απαξιώσει τον Μάλλοχ, του κάνει μια πολύ ύπουλη ερώτηση: "Έχετε συναντηθεί με τον κ. Βαρουφάκη; Αν έλεγε ναι! Τότε ο Παπαχελάς και το συνάφι του θα έβγαινε και θ'άλεγε: Να ένας νέος Βαρουφάκης! Με δεδομένης της λάσπης στον Βαρουφάκη το αποτέλεσμα της συνέντευξης, προφανές... Είστε το ίδιο μαλάκας με τον Βαρουφάκη, ... αλλά δεν του κάθησε. Ο Μάλλοχ τούκανε γυριστή και είπε ότι "δεν τον έχει συναντήσει, αλλά πολύ θα το ήθελε", δείχνοντας έτσι και την εκτίμησή του στο πρόσωπο Βαρουφάκης. Οποία ήττα για τον Αλέξη, που δεν κατάφερε να μανιπουλάρει τη συνέντευξη και να βγάλει το μύνημα που ήθελε: "Δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ". Κρίμ'ας  Αλέξη πρέπει να μάθεις να χάνεις!!)

    Και τώρα αν αντέχετε ακούστε δυο ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ του ΕΥΡΩ να το υπερασπίζονται (Τη δουλειά τους κάνουν οι ανθρωποι, ως αντηχεία του ευρώ ψωμίζονται...). Θα ακούσετε σχόλια και για τα λεγόμενα του Μάλοχ, που τον θεωρούν εξ' υπαρχής τουλάχιστον αφελή.... 

    Και παρακάτω συνέντευξη του Μάλλοχ 

ΕΥΡΩΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ

Οι φίλοι του ευρώ και γενικά οι γερμανόφιλοι, βάζουν την ταμπέλα «δραχμιστής» σε όλους εμάς που θέλουμε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ταυτόχρονα τρομοκρατούν τον κόσμο λέγοντας ότι θα επέλθει η καταστροφή με το εθνικό νόμισμα.


Καλούμε λοιπόν κι εμείς τους ευρώφιλους, να μας
ορίσουν ρητά και δεσμευτικά το πότε ακριβώς θα εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση και θα επιστρέψει στην προ κρίσης κατάσταση, έτσι όπως πάνε. Δηλαδή με την παραμονή μας στο ευρώ και τα προγράμματα που ακολουθούν. Αν στο συγκεκριμένο χρόνο δεν επέλθει το πιο πάνω αποτέλεσμα, να δεσμευτούν ότι τότε αυτόματα θα παραδώσουν την εξουσία στους υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος.

Μην περιμένετε. Δεν πρόκειται ποτέ να πάρουμε αυτή την απάντηση, παρά μόνο διάφορα "φώτα στα τούνελ". Και δεν πρόκειται να πάρουμε απάντηση, γιατί προφανώς γνωρίζουν, ότι ποτέ η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση και τον έλεγχο των δανειστών όσο παραμένει στο ευρώ. ΠΗΓΗ

Η σωτηρία του ευρώ είναι πολύ μεγάλο πράγμα..

     Σαν έτοιμη από καιρό (και πώς να μην είναι άλλωστε με επτά χρόνια τώρα πρόβες και παραστάσεις) η Ορχήστρα των μνημονιακών Καθαρμάτων πολιτικών και δημοσιογράφων,
     ..με μαέστρο και ενορχηστρωτή το κτήνος της Τράπεζας της Ελλάδος,
     ..έδωσαν και πάλι χθες μεγαλειώδη παράσταση με το μελοποιημένο ποιηματάκι: "Πόσο καλό
είν' το ευρώ", και το άλλο που λέει: " Καταστροφή  ειν' η δραχμή".

     Δεν μας τραγούδησαν όμως πως καταστροφή δεν είναι για τους ήδη κατεστραμμένους, αλλά για τις τσέπες και τις καρέκλες εκείνων των ίδιων,
     ..που ξέρουν πολύ καλά πως μία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα αποδείξει περίτρανα τα αισχρά ψέματα περί μονοδρόμων και καταστροφών,  

Πώς η Ελλάδα άλλαξε την εικόνα και του ΔΝΤ

Ο Τζέρι Ράις, πάντα δίπλα στην Κριστίν Λαγκάρντ, δεν είναι απλά υπεύθυνος για την επικοινωνία, αλλά έχει πολυεπίπεδη συνεργασία με τη γενική διευθύντρια.

Η Ελλάδα άλλαξε την εικόνα και τη συμπεριφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά συγκεκριμένα γεγονότα και οι διαστάσεις που αυτά έλαβαν, αναφορικά με τη χώρα μας στην Ευρωζώνη, αποτέλεσαν το έναυσμα για μια σταδιακή μετεξέλιξη του ΔΝΤ σε έναν διεθνή οργανισμό που ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την εικόνα του και δεν λειτουργεί πλέον σε ένα απόμακρο τεχνοκρατικό περιβάλλον. Επίσης λαμβάνει υπόψη του και πολιτικούς συσχετισμούς μεταξύ χωρών, ενώ επιχειρεί, με περιορισμένη επιτυχία είναι αλήθεια, να εκπέμψει και μια αίσθηση κοινωνικής ευαισθησίας.

Το Grexit “βόμβα”για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Ο Βέλγος πολιτικός και επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φερχόφστατ (της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Die Welt",εξέφρασε τον φόβο του ότι ενδεχόμενο  Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη.

Τα έχουν υπογράψει όλα! ...παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι. Οτι τάχα «αντιστέκεται». Οτι «διαπραγματεύεται ηρωικά»

Νίκος Μπογιόπουλος
Στις 5 Δεκέμβρη 2016 συνεδρίασε το Eurogroup. Οι αποφάσεις του, όπως θυμόμαστε όλοι, πανηγυρίστηκαν έξαλλα από την κυβέρνηση. Ας δούμε, λοιπόν, τι έλεγαν εκέινες οι αποφάσεις:
«Το Eurogroup σημειώνει πως η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα για την επίτευξη του συμφωνημένου δημοσιονομικού στόχου για το... 2018 (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ), καθώς και μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας σε όρους κόστους, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για την αγορά εργασίας (...)».

Και αμέσως παρακάτω: «To Εurogroup υπενθύμισε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ που θα επιτευχθεί το 2018 πρέπει να διατηρηθεί σε μεσοπρόθεσμο διάστημα».

Στην Ελλάδα των «σκοτεινών χρόνων»

του Βασίλη Σουλιώτη
Τα κρούσματα συνεχή και θα αυξάνονται διαρκώς. Παντού στην Ελλάδα αυτοί που παράγουν τον πλούτο αυτού του τόπου δουλεύουν όλο και περισσότερο με συνθήκες που μοιάζουν με αυτές ενός σύγχρονου δούλου. Η έννοια της «μισθωτής σκλαβιάς» στην Ελλάδα του 21ου αιώνα παύει να έχει μεταφορικό νόημα.