Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Ευρώ ή Δραχμή; - (Action ΘΕΜΑ)(ACTION24 16.2.2017)

 

Αυτή είναι η Ελλάδα…

Σοκ προκαλεί η ανάρτηση ενός νεαρού ζευγαριού στο facebook, στην οποία περιγράφουν την περιπέτεια που έζησαν με το ελληνικό σύστημα Υγείας, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πρόβλημα στην υγεία του εμβρύου, κατά τον 3ο μήνα κύησης της κοπέλας.

ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η προπαγάνδα του καθεστώτος διαδίδει ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, όσοι (ιδιώτες και επιχειρήσεις) χρωστούν δάνεια σε τράπεζες, θα πληρώσουν πολλαπλάσια λόγω της υποτίμησης. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα.
Όταν εξέλθουμε από το ευρώ, η ισοτιμία θα καθοριστεί 1 δραχμή = 1 ευρώ. Ανεξάρτητα λοιπόν από οποιαδήποτε υποτίμηση της δραχμής, η οποία αφορά τις εξωτερικές συναλλαγές σε συνάλλαγμα (εισαγωγές – εξαγωγές), τα ιδιωτικά δάνεια προς τις τράπεζες θα εξοφληθούν με την ονομαστική αξία που θα έχει το εθνικό νόμισμα την ημέρα της εξόδου.

Ζ.Γκάμπριελ: «Το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι οικονομία αλλά βουντού»

«Το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι οικονομία αλλά βουντού» είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ δίνοντας το «στίγμα» της πολιτικής του SPD μόλις αυτό ανέλθει στην εξουσία μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου
Δεν είναι τυχαίο που στην ελληνική κυβέρνηση θεωρούν ότι εάν υπάρξει αλλαγή στην γερμανική ηγεσία θα αλλάξει και η συμπεριφοράτης χώρας απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ.