Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Μπόφινγκερ: Mοιραίο για την ευρωζώνη ένα Grexit

Η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να εκπληρώσει αυτά πού της ζητούνται, υπογραμμίζει το μέλος της γερμανικής Επιτροπής Σοφών. Εχει δίκιο το ΔΝΤ για τα χαμηλά πλεονάσματα. 
«Θα ήταν μοιραίο να βγεί η Ελλάδα από το ευρώ δεδομένων των εντάσεων στον κόσμο αλλά και εντός της Ευρώπης, όπου έχουμε φυγόκεντρες δυνάμεις, οι οποίες την απειλούν. Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο βρίσκεται υπό έλεγχο, αντίθετα με το Brexit, τον Τραμπ ή ακόμα και την Κίνα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται εικασίες περί εξόδου της από την Ευρωζώνη.

Αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα» βρίσκεται η Ευρώπη

Πώς η ρητορική των ΗΠΑ και η άνοδος των εθνικιστών απειλούν τις πολιτικές και οικονομικές δομές που δημιούργησε η Ευρώπη μετά τον β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η γεωστρατηγική εικόνα και τα συμφέροντα των παικτών. Η Ελλάδα και ο κίνδυνος μετάστασης.
Αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα» βρίσκεται η Ευρώπη
Για μια ακόμα φορά, τα σύννεφα μαζεύονται πάνω απ’ την ευρωζώνη. Τους επόμενους μήνες, γεγονότα σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα απειλήσουν τη συνέχειά της. Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος πολιτικός και οικονομικός «παίκτης» στην Ευρώπη, θα προσπαθήσει να κρατήσει ενωμένο το μπλοκ. Όμως η κρίση ίσως είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσει να τη χειριστεί το Βερολίνο, ιδιαίτερα αφού κάποιοι από τους εμπλεκόμενους παράγοντες θεωρούν τη Γερμανία μέρος του προβλήματος, και όχι μέρος της λύσης.

Frankfurter Rundschau: Είναι παραφροσύνη να απαιτείς από μια χώρα σε κρίση να έχει πλεονάσματα

 
Το πως θα το αντέξει η ελληνική οικονομία φαίνεται πως είναι για τους δανειστές δευτερεύον «Εδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα σώζεται από τους δανειστές της. Ο χρόνος πιέζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωζώνη -ιδίως η Γερμανία- διαφωνούν για το ποια μέτρα ακόμα μπορούν να απαιτήσουν από την Ελλάδα» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Frankfurter Rundschau.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ

«Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και η Ευρώπη αποφάσισε να προσποιείται ότι αυτό δεν συνέβη χορηγώντας ρευστότητα, προσποιούμενη ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας ενώ ήταν ένα πρόβλημα φερεγγυότητας. Αν συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την χιονόμπαλα προς την κορυφή του λόφου, στο τέλος θα μας πλακώσει σαν χιονοστιβάδα» ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Ανέβασα αυτό το σχόλιο, για να αποδείξω, μέσω του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Ελλάδας, αυτό που λέω συνεχώς. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ. Δεν υπάρχει ούτε ένας (ακόμα και μνημονιακός) οικονομολόγος που να υποστηρίζει ότι το δημόσιο χρέος μπορεί να αποπληρωθεί. Και αφού λοιπόν αυτό ισχύει, εμείς οι πολίτες γιατί συνεχίζουμε άραγε να πληρώνουμε μια μαύρη τρύπα, χωρίς αποτέλεσμα; Έχουμε καταλάβει τι κάνουμε; Ταΐζουμε το θηρίο που μας τρώει.
Μια ακόμα απόδειξη, του γεγονότος της χρεοκοπίας, είναι και η διαμάχη μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ (Γερμανίας). Το μεν ΔΝΤ λέει ότι το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε (το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να απομειωθεί), η δε ΕΕ συνεχίζει μαζί με την ελληνική κυβέρνηση το παραμύθι, προσποιούμενες και οι δύο, ότι τάχα η Ελλάδα καλά τα πάει και απλά θέλει κάποιες επιπλέον «μεταρρυθμίσεις». Έτσι όμως, η μπίζνα του χρέους καλά κρατεί και με τον τρόπο αυτό μπορούν και συνεχίζουν να μας παίρνουν τις περιουσίες, μέσω της κρατικής βίας ενός χρεοκοπημένου κράτους και ενός ψευτοπολιτικού συστήματος
ΠΗΓΗ
 

Το 55% προτιμά τη ΡΗΞΗ με την ΕΕ…Τα κινδυνολογικά παραληρήματα και η προβοκατόρικη αυθάδεια του Στουρνάρα δεν μας προέκυψαν τυχαία. Αντανακλούν τον ΠΑΝΙΚΟ από το διογκούμενο λαϊκό ρεύμα ΥΠΕΡ του εθνικού νομίσματος και ΥΠΕΡ της ΡΗΞΗΣ με την ΕΕ.

Αυτό το διογκούμενο ρεύμα καταγράφεται στα μυστικά γκάλοπ των επιτελείων των μαφιόζων του χρήματος και των «εκτελεστών» τους ανδρεικέλων…