Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Η πολιτική της εγγυημένης δυστυχίας και η διαχείριση του απελπισμένου πλήθους

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», ή στιγμιότυπα «φιλανθρωπίας» από τους σχεδιαστές του καπιταλισμού της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Από τον Κάπο στον Καρανίκα - ή: ο οδικός χάρτης της Υβρεως

Από τον Κάπο στον Καρανίκα - ή: ο οδικός χάρτης της Υβρεως

του Στάθη
Το παιχνίδι τελείωσε - τέλεψε, που λένε και στα ωραία ελληνικά του χωριού μου. Τελείωσε σε αυτήν του τη φάση. Που ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις για τη θεμελίωση του Προτεκτοράτου. Τα τελευταία μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση θα τα πάρει ο Τσίπρας κι όχι άλλος. «Η κυβέρνηση Τσίπρα

Η χώρα που προσπάθησε να εισβάλει στη Βρετανία το 1588, ίσως γίνει τώρα ο καλύτερός της φίλος

Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. αποτελεί ένα διαπραγματευτικό χαρτί για την Theresa May
Η χώρα που προσπάθησε να εισβάλει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1588 ίσως τώρα γίνει ο καλύτερός του φίλος, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, «δείχνοντας» την Ισπανία.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές της βρετανικής κυβέρνησης, εκτιμά ότι ενόψει Brexit το Λονδίνο «βλέπει την Ισπανία ως μία ρωγμή στην πανοπλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Εξηγώντας, η άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε., μία εκ των οποίων είναι και η Ισπανία, αποτελεί ένα διαπραγματευτικό χαρτί για την Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May, η οποία και θα ενεργοποιήσει τον τρέχοντα μήνα το άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) για να ξεκινήσουν οι συνομιλείς με τις Βρυξέλλες.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι η κα May έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την εφαρμογή της τακτικής «διαίρει και βασίλευε»
  • Η Ισπανία έχει το «πλεονέκτημα» ότι είναι γειτονική χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά στο εμπόριο και λοιπούς τομείς, με μοναδικό «αγκάθι» το θέμα του Γιβραλτάρ, το ποίο όμως δεν έχει επηρεάσει τόσο αρνητικά τις διπλωματικές σχέσεις.

IW: Κατά 40% αυξήθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα το 2008-2015

IW: Κατά 40% αυξήθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα το 2008-2015Η Ελλάδα, ο «μεγάλος χαμένος» της κρίσης, σύμφωνα με τον «δείκτη φτώχειας» του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας. Ακολουθούν Ιρλανδία και Κύπρος. Χρόνια ύφεση, ανεργία και πολιτική λιτότητας οι αιτίες.


Στο συμπέρασμα ότι η φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40% από το 2008 μέχρι το 2015 κατέληξαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW).
Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την έρευνα την οποία διεξήγαγαν, δεν αρκεί να μετρά κανείς αποκλειστικά το χαμηλό εισόδημα για να καταλήξει σε συμπεράσματα, αλλά -όπως προτείνουν- πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως είναι λ.χ. οι στερήσεις υλικών αγαθών καθώς επίσης και το χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, η υποαπασχόληση και οι περιορισμοί στην υγειονομική περίθαλψη.

Γιατί επαναπατρίζονται οι γερμανικές βιομηχανίες

Η «ακτινογραφία» των δραστηριοτήτων γερμανικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Γιατί επιλέγουν να επιστρέψουν στα... πάτρια εδάφη. Οι διεθνείς τάσεις. Πώς επηρεάζει ο κινεζικός παράγοντας.
Του Κώστα Μελά*
Γιατί επαναπατρίζονται οι γερμανικές βιομηχανίες
Στα πρόσφατα χρόνια, έχουν υπάρξει ορισμένες ενδείξεις ότι ορισμένες επιχειρήσεις μεταφέρουν μεταποιητικές δραστηριότητες  πίσω στις  μητρικές χώρες τους, στις οποίες επικρατούν υψηλοί μισθοί.
Δηλαδή σε χώρες της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ. Αυτές οι κινήσεις δημιουργούν την εντύπωση ότι οι παράγοντες με βάση τους οποίους οι αρχικές αποφάσεις να μεταφερθούν αυτές οι δραστηριότητες σε χώρες χαμηλού κόστους έχουν μεταβληθεί, δείχνοντας ότι δεν είναι πλέον τόσο κερδοφόρες όσο ήταν τα προηγούμενα έτη και συμφέρει  τα συγκεκριμένα προϊόντα να παράγονται εκ νέου στις μητρικές χώρες ή, ακόμη, οι αρχικές υποθέσεις στις οποίες είχαν βασιστεί αυτές οι επιλογές μεταφορές ήταν λανθασμένες αναφορικά με τα πλεονεκτήματα τα προερχόμενα από την κλίμακα κόστους.

“Ουγγρική συνταγή για την αντιμετώπιση των ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος"

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στα μέτρα που λαμβάνονται από την ουγγρική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – ΜΚΟ, που δρουν κατά του συμφέροντος του κράτους και χρηματοδοτούνται από τα προπαγανδιστικά  ιδρύματα του πολυεκατομμυριούχου Τζόρτζ Σόρος.
Ένα από τα κύρια μέτρα είναι η καθιέρωση δηλώσεων στις ΜΚΟ που έχουν έσοδα πάνω από 16.500 ευρώ να αναφέρουν τις πηγές τους, παρουσιάζοντας με τον τρόπο αυτόν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Εφόσον έχουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό πάνω από το 70% των εσόδων τους, η λειτουργία τους θα τίθεται υπό έλεγχο ή θα παύεται.