Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Νοικοκυριά σε απόγνωση -Με σπίτι και αυτοκίνητο, αλλά χωρίς λεφτά.

Μια από τις μεγαλύτερες, σε καιρό ειρήνης, απομειώσεις του βιοτικού επιπέδου τους, του εισοδήματος και της περιουσίας τους έχουν υποστεί από το 2009 και μετά τα ελληνικά νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, στα ασθενέστερα, ιδίως, οικονομικά στρώματα, η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός προβάλλουν ως παγιωμένες καταστάσεις, που δεν μπορούν να ανατραπούν παρά μόνο με την ταχεία επιστροφή συνθηκών υγιούς ανάκαμψης της ιδιωτικής οικονομίας.

Το παγκόσμιο παιγνίδι αλλάζει

Ο αμερικανοκινεζικός πόλεμος άρχισε στο Νταβός - Πως οι Κινέζοι θα στηρίξουν την παγκοσμιοποίηση - Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει καλύτερη την παγκοσμιοποίηση; - Η ευελιξία και οι νέες δεξιότητες που θα εξασφαλίζουν εργασία.

Μάκης Ανδρονόπουλος
21. 1.2017.- Η ρητορική που ανέπτυξε προεκλογικά, μετεκλογικά, αλλά και κατά την ορκωμοσία του ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την κατάργηση της παγκοσμιοποίησης με την υπαναχώρηση των ΗΠΑ από μεγάλες διεθνείς εμπορικές συμφωνίες και την υιοθέτηση δασμών και άλλων προστατευτικών μέσων, υποχρέωσε φέτος τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός να σκεφτούν τρόπους βελτίωσης της παγκοσμιοποίησης, ούτως ώστε να δουλέψει καλύτερα για τον καθένα.  

Politico: Η Ελλάδα ζήτησε χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Αίτημα στην Παγκόσμια Τράπεζα για «οικονομική βοήθεια» αγνώστου ύψους φέρεται να κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας ακόμη έναν «παίκτη» στο παιχνίδι, την ώρα που οι ήδη συμμετέχοντες δυσκολεύονται να συντονιστούν. Το ύψος του δανείου δεν έχει γίνει γνωστό, με κυβερνητικές πηγές να μην διαψεύδουν το σενάριο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ;

Όταν ένα κράτος χάνει την εθνική του κυριαρχία λόγω πολεμικής κατάκτησης και κατοχής του από άλλο κράτος, τότε καταλύονται και τα ατομικά δικαιώματα ιδιοκτησίας των υπόδουλων πολιτών και ισχύει το δίκαιο του κατακτητή. Δηλαδή η εθνική κυριαρχία ενός κράτους σε μια συγκεκριμένη εδαφική επικράτεια, είναι εκείνη που θεμελιώνει και τα ατομικά δικαιώματα ιδιοκτησίας επί ακινήτων, εισοδημάτων κ.λ.π.. Όταν αυτή καταλύεται, καταλύονται και τα σχετικά ατομικά δικαιώματα.

Η Λεπέν, ο Τραμπ και οι ατλαντικές αντεπαναστάσεις: Η ελίτ έχει καταληφθεί από μια νευρικότητα

Του Γκίντεον Ράχμαν
 Οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι χώρες τους είναι μοναδικές στον κόσμο. Οι ιστορίες τους όμως έχουν πολλά κοινά σημεία. Η Γαλλική Επανάσταση του 1789 ακολούθησε την Αμερικανική Επανάσταση του 1775-1783. Πολλοί ιστορικοί μάλιστα χαρακτήρισαν το τέλος του 18ου αιώνα περίοδο των «Ατλαντικών επαναστάσεων». Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μιλήσουν άραγε μια μέρα για τις «Ατλαντικές αντεπαναστάσεις» των αρχών του 21ου αιώνα;

Η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτούσε το Ισλαμικό Κράτος για να προστατεύσει τα συμφέροντα της στη Συρία...

Η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτούσε το Ισλαμικό Κράτος για να προστατεύσει τα συμφέροντα της στη Συρία.
* Τώρα κατάλαβες τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση, 4ο Ράχι, νεοναζιστική "Ευρωπαϊκή Ένωση";
Η  φαιά Πανούκλα του τρόμο-θεάματος στο Παρίσι… Οι έμποροι της ΦΡΙΚΗΣ καταδικάζουν τη ΦΡΙΚΗ που παράγουν και σκηνοθετούν οι ίδιοι…
-------------
Βlogger: Ουδεμία έκπληξη! Απλά επιβεβαίωση  του γεγονότος ότι όλοι οι πόλεμοι γίνονται για οικονομικά συμφέροντα (εμφανή ή αόρατα προς στιγμήν..) (Η Lafarge είναι η εταιρεία στην οποία κατέληξε η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - Τσιμέντα..)