Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Hμέρα της Γυναίκας.

Εθελόντρια ελεύθερη σκοπευτής στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Σ' αυτές τις Γυναίκες υποκλινόμαστε στις 8 Μάρτη...
Σ' αυτές που δεν τις "θυμούνται" οι γυναικείες οργανώσεις της "πολιτισμένης" δύσης, σήμερα 8 Μάρτη...
Αυτές τρέμουν οι τζιχαντιστές, οι μισθοφόροι φονιάδες από 85 χώρες, που θέλουν να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία.
blogger: Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τις ειδήσεις από εμπόλεμες περιοχές. (Είναι κι' αυτές μέρος του πολέμου. Δεν ξέρω αν η Photo είναι αληθινή ή "στημένη"). Είμαι όμως σίγουρος ότι πολλές Σύριες γυναίκες πολεμούν για την πατρίδα τους, για τη ζωή τους, για την οικογένειά τους, για τον τόπο τους! Σ' αυτές αξίζει  να αναφέρεται κανείς σήμερα.

Οι «πολίτες του κόσμου» ενάντια στον λαό...

Του Jim Butcher για το Online περιοδικό: Spiked Magazine
Μετάφραση (και σχόλια) του Μιχάλη Θεοδοσιάδη
Οι αυτοαποκαλούμενοι πολίτες του κόσμου καθοδηγούνται από περιφρόνηση για τους λαούς. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μετά την εκλογική του νίκη και κατά το πρώτο στάδιο της περιοδείας του στο Cincinnati (Ohio) δήλωσε πως «δεν υπάρχει παγκόσμιος [εθνικός] ύμνος. Δεν υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα. Δεν υπάρχει πιστοποιητικό παγκόσμιου πολίτη». Ο Trump δεν είναι ο μόνος που απορρίπτει την ιδέα της παγκόσμιας πολιτότητας [1]. Μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος το φθινόπωρο, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, ισχυρίστηκε ότι «αν πιστεύετε πως είστε πολίτες του κόσμου, τότε είστε πολίτες του πουθενά. Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει πολιτότητα».

Ηλεκτρική ενέργεια: η λύση της κοινωνικοποίησης

Του Γιώργου Κολέμπα
Είχαμε αναφερθεί ξανά παλιότερα- με την «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» -στις εξελίξεις γύρω από την ενέργεια στην ανάρτηση: Η νέα κυβέρνηση και τα «κοινά»: Τι θα κάνει με την ηλεκτρική ενέργεια
Αυτό τον καιρό, Οι «θεσμοί», που έχουν αναλάβει την αξιολόγηση των πολιτικών του 3ου «μνημονίου», έχουν βάλει ξανά στο προσκήνιο των συζητήσεων, την ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Την «απελευθέρωση» της ενέργειας και την πώληση εργοστασίων ή μέρους της ισχύος της ΔΕΗ ή και μέρους των δικτύων, σε ιδιώτες επενδυτές, στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών. 

«Καμπανάκι» από την Eurostat: Οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 10% στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία


Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας, είναι πως οι Ελληνίδες γεννάνε λίγα παιδιά και σε μεγάλη ηλικία σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία για τις γεννήσεις και κατ΄ επέκταση για το μέλλον της ίδιας της χώρας μας.
Μείωση 10% παρουσιάζουν οι γεννήσεις στην Ελλάδα από το 2001 έως και το 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat) για τη γονιμότητα στην ΕΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα 8/3/2017.
Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας, είναι πως οι Ελληνίδες γεννάνε λίγα παιδιά και σε μεγάλη ηλικία σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Bloomberg: Τα 3 + 3 σενάρια για το μέλλον του ευρώ - Πιθανότητες 50% συγκεντρώνει το Grexit


Το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας δεν έχει αποκλειστεί ακόμα
Με αφορμή την αναζωπύρωση της συζήτησης σχετικά με τη διάλυση του ευρώ το Bloomberg παρουσιάζει όλα τα σενάρια για το μέλλον του.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τρία σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος και σε άλλα τρία που θα μπορούσαν να το ισχυροποιήσουν περαιτέρω.
Μάλιστα σε κάποιο από αυτά τα σενάρια περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Επισημαίνεται ότι το Bloomberg, πραγματοποίησε κι έρευνα σχετικά με τις πιθανότητες που συγκεντρώνει το εκάστοτε σενάριο.

Τα τρία σενάρια για την κατάρρευση του ευρώ

Αρχίζει και επισήμως το «ξήλωμα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Το «extreme» σενάριο έχει γίνει βασικό για μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων», τονίζει αξιωματούχος που εμπλέκεται εδώ και ένα χρόνο στην κατάρτιση του σχεδίου. Tι είπε ο Σόιμπλε σε επενδυτές για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η «εξασθένηση» Γιούνκερ. Αποκλειστικό παρασκήνιο.

Τον Οκτώβριο αποκαλύψαμε έγγραφα όπου φαινόταν ότι ο σκληρός πυρήνας της ΕΕ, που συζητούσε το μέλλον της με συγκεκριμένα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αλλά και της Μπούντεσμπανκ, συνειδητοποίησε ότι η Ένωση έτσι όπως τη γνωρίζουμε τώρα βαδίζει προς το τέλος της.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ενώ σχεδόν ο μισός ελληνικός λαός είναι υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, εντούτοις, ούτε ένας δημοσιογράφος σε τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.λ.π. δεν μιλάει ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Το αντίθετο μάλιστα. Κάνουν έντεχνη προπαγάνδα υπέρ του ευρώ.
  • Ποιος έχει δίκιο; Ο μισός λαός ή οι δημοσιογράφοι; Δύο τινά συμβαίνουν:
  • Ή ο μισός λαός, που είναι υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, δεν ξέρει τι του γίνεται ή οι μισθολογικά εξαρτώμενοι δημοσιογράφοι, εκτελούν τις εντολές των αφεντικών τους υπέρ του ευρώ. 
  • Δεν μπορεί δηλαδή να μην τυχαίνει έστω κάποιοι δημοσιογράφοι να είναι δημόσια υπέρ του εθνικού νομίσματος!!!
Και τι γίνεται με τον υπόλοιπο μισό λαό που είναι υπέρ του γερμανικού ευρώ; Είναι πολιτικά έξυπνος αυτός ο λαός ή είναι θύμα της προπαγάνδας των δημοσιογράφων;  
ΠΗΓΗ
blogger: Τα παραπάνω είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχει ελεύθερη δημοσιογραφία - εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.  Η ολιγαρχία έχει τους πόρους στα χέρια της για να έχει ΜΜΕ  και τηλεόραση στην δούλεψή της. Αυτό που συμβαίνει στην τηλεόραση είναι μια  χυδαία προπαγάνδα υπέρ του ευρώ. Ακόμα και τώρα που το μαγαζί ΕΕ πάει για διάλυση, δεν αφήνουν να γίνει μια σοβαρή συζήτηση  για το εθνικό νόμισμα.  Αντίθετα με μεγάλη  ευκολία βρίσκουν βήμα διάφορα ανώνυμα ΔΙΚΤΥΑ που "επιστημονικότατα" καταργούν κάθε κουβέντα. 
Για να βγάλουμε  άκρη πρέπει από την αρχή τα ΜΜΕ  να αντιμετωπίζονται ως η φωνή της πέμπτης φάλαγγας της χώρας που θέλει τη χώρα υποτελή (και τους ίδιους στη θέση του κοτζαμπάση)