Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Περιμένοντας την ...ανάπτυξη.

blogger: 
Με αφορμή το ζοφερό μέλλον των εργασιακών σχέσεων που διαμορφώθηκαν, και που θα γίνουν ακόμα πιο σκληρές, τις οποίες περιγράφει ο κ. Σάββας Ρομπόλης στην προηγούμενη εγγραφή: 

Ας θυμηθούμε μαζί μια παλιότερη εγγραφή - Αύγουστος 2014:

Το συμπέρασμα λοιπόν αβίαστο: Γι' αυτούς που ζουν στο πετσί τους τις εξελίξεις και δεν είναι σε διατεταγμένη  υπηρεσία να αποκοιμίζουν το πόπολο, μια ανάπτυξη μπορούμε να περιμένουμε στο νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε*.

Ανάπτυξη "τύπου Γουατεμάλα". 

Ώρα λοιπόν για ..επανάληψη:

Η Βαμβακοφυτεία του Νότου…


Στις βαμβακοφυτείες του Νότου της Αμερικής - μέχρι πριν το Αμερικανικό Εμφύλιο - εκτυλίχθηκε ένα δράμα που όμοιό του η ανθρωπότητα δεν είχε δει για αιώνες Ιστορικά.

Σάββας Ρομπόλης: Η ελαστική απασχόληση απορρυθμίζει το εργατικό δυναμικό

Η πραγματική ανεργία που αγγίζει το 30% σε συνδυασμό με την αποθέωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που αγγίζουν τα όρια της παρανομίας στην Ελλάδα, απορρυθμίζουν πλήρως το εργατικό δυναμικό της χώρας σε βαθμό που στο άμεσο μέλλον καμία παραγωγική ανασυγκρότηση δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, λέει ο πανεπιστημιακός Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στον Ράδιο 9.84.
  • Η δημογραφική γήρανση του εργατικού δυναμικού της χώρας σε συνδυασμό με την μετανάστευση χιλιάδων νέων εξειδικευμένων, οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, η εργασιακή αστάθεια ταυτόχρονα θα ισοπεδώσει και οποιοδήποτε παραγωγικό μοντέλο της χώρας, κατεδαφίζοντας περιατέρω και το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό.

ΠΗΓΗ
blogger: Ακούστε τον κ. Ρομπόλη μέχρι τέλους. Έτσι θα καταλάβετε το κίνδυνο που διατρέχει η χώρα. Συνάμα γίνεται αντιληπτό ότι το σπειράλ θανάτου έχει αυξανόμενη σπείρα και η διάλυση δεν είναι μακριά. Άρα οι στόχοι των μνημονίων έχουν επιτευχθεί.