Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Η Γερμανία στήνει οχυρά με τον χρυσό... Τι συμβαίνει;


Η βιασύνη της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, της περιβόητης Bundesbank, να επαναπατρίσει αποθέματα χρυσού αναστάτωσε κατ’ αρχήν τους ίδιους τους Γερμανούς. Και οι ποικίλες φήμες που προκλήθηκαν κατέκλυσαν τα ισχυρά χρηματοπιστωτικά κέντρα Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Βασιλείας. Τα αποθέματα 3.378 τόνων χρυσού και αξίας 120 δισ. ευρώ είχαν σταλεί για φύλαξη σε ασφαλή θησαυροφυλάκια στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, μακριά από το βεληνεκές της Μόσχας, αποτελώντας το σύμβολο της γερμανικής οικονομικής ανόδου και τον φύλακα της σταθερότητάς της.

Είναι για λύπηση οι αντι-λαϊκιστές...


O πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, πανηγυρίζοντας τη νίκη του μετά τα exit polls, τόνισε ότι «παρά το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, η Ολλανδία είπε “όχι” στον κακής (sic) ποιότητας λαϊκισμό». Δίνοντας έτσι το λάκτισμα στους ανά τον κόσμο αντι-λαϊκιστές να πανηγυρίσουν. Και στην καθ’ ημάς Aνατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα tweet εξάφρασε τα συγχαρητήριά του στον νικητή των ολλανδικών εκλογών ως εξής: «Συγχαρητήρια Μαρκ Ρούτε. Το 2017 θα είναι η χρονιά που ο λαϊκισμός θα ηττηθεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εντάξει.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

Θυμάστε το χρηματιστήριο; Θυμάστε που το σύστημα καλλιεργούσε την ευφορία για κέρδη; Ποιος, από όλα εκείνα τα θύματα ανάμεσά μας, επενδύει σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο ή πρόκειται να ξαναεπενδύσει στη ζωή του; Μάλλον απελπιστικά ελάχιστοι.

BULLYING ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΑ… ΔΡΑΧΜΙΣΤΩΝ


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιστροφή στη δραχμή υπό τις παρούσες συνθήκες, χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία και με όρους ταπεινωτικής αποπομπής από την ευρωζώνη, που θα επιχειρήσουν να επιβάλουν οι δανειστές, αποτελεί μία εξαιρετικά προβληματική διαδικασία.
Και προφανώς απευκταία.  
  • Μία χώρα χρεοκοπημένη, με πληθυσμιακή συρρίκνωση, χωρίς παραγωγική βάση, χωρίς εξαγωγικό προσανατολισμό, που έχει αφήσει στην τύχη της την πρωτογενή παραγωγή και στηρίζεται μόνο στις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της, δεν είναι δυνατόν να σταθεί στα πόδια της με ένα αδύναμο εθνικό νόμισμα.

Μελανσόν: Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία

Στην πρώτη γραμμή "αγκαζέ" με τον Ζαν Λικ Μελανσόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετείχε σήμερα το απόγευμα, στη μεγάλη πορεία από την πλατεία της Βαστίλλης στην πλατεία της Δημοκρατίας.

"Είμαστε η επανάσταση του λαού κατά της προεδρικής μοναρχίας" δήλωσε εμφατικά ο Ζαν-Λικ Μελανσόν από την υπερυψωμένη εξέδρα στην Πλατεία της Δημοκρατίας, μπρος στο πυκνό πλήθος, ενώ πίσω του κυμάτιζαν σημαίες, ανάμεσα και η ελληνική, και πανό.