Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Μία Διδακτική Ιστορία: Ο Στίγκαλ, ο Γκλάς, ο Βάντεμπεργκ και Εμείς

Σπύρος Στάλιας,
Οικονομολόγος Ph.D

Τον Ιούνιο του 1933, ο Χένρυ Στίγκαλ, βουλευτής από την Αλαμπάμα, ο Κάρτερ Γκλάς γερουσιαστής από την Βιρτζίνια, συνεπικουρούμενοι από τον γερουσιαστή του Μίσιγκαν Άρθουρ Βάντεμπεργκ, πέρασαν ένα νόμο που άλλαξε ριζικά την λειτουργία της τραπεζικής δραστηριότητας παγκοσμίως. 

Ο Παναγιώτης Γεννηματάς στο στούντιο του SBC 20- 3- 2017

ΗΠΑ vs Κίνα. H αμερικάνικη τακτική επιβολής της Washington στην παγκόσμια γεωοικονομία.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Νότια Σινική Θάλασσα διαθέτουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ολόκληρη την Υφήλιο. Πρόκειται για ένα επεισόδιο που ξεγυμνώνει τις πραγματικές αιτίες της Οικονομικής Ύφεσης και ανοίγει ένα παράθυρο προς μία μαύρη και απευκταία εικόνα για το μέλλον μας. Αφού έχει αναλυθεί η διαμόρφωση του σύγχρονου οικονομικού πεδίου μάχης στο αφιέρωμα «ΗΠΑ vs Κίνα. Πώς ο κόσμος έφτασε στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο» καθώς και η αμερικανική προετοιμασία στο αφιέρωμα «ΗΠΑ vs Κίνα. Η πολεμική κινητοποίηση των ΗΠΑ στο χώρο του Παγκόσμιου Εμπορίου» σε αυτό το τρίτο αφιέρωμα αναλύεται η στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ προκειμένου να επιβάλουν την γεωοικονομική κυριαρχία τους.
Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News

Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

blogger: Σχετικά με την πρεμούρα της αλαγής του Συντάγματος που ξαναφέρνουν σε πρώτο πλάνο.  Πρώτον. Δεν ήταν οι "ατέλειες" του Συντάγματος που μας οδήγησαν σ' αυτή την δεινή θέση, αλλά η μη τήρησή του, ή αλλιώς η παραβίαση όλων των άρθρων του, από τις πολιτικές δυνάμεις! Τι θα εμποδίσει τις ίδιες δυνάμεις να παραβιάσουν και το επόμενο "καλό" Σύνταγμα; Τουλάχιστον πονηρή μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή ανακίνηση αυτού του θέματος. Μοιάζει ακριβώς με την ανακήρυξη των εκλογών  μετά το δημοψήφισμα  του Ιουλίου του 2015 που μόνο σκοπό είχε να ακυρώσει - που δεν ακυρώνεται - το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος. Έτσι και τώρα η όποια μεταβολή στη Σύνταγμα μάλλον άλλους στόχους - ορατούς - έρχεται να εξυπηρετήσει!