Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Να το διαλύσουμε το κράτος

του Απόστολου Διαμαντή
 • Η απαίτηση των Γερμανών και των Γάλλων να δεσμεύσουν και την αντιπολίτευση στη συμφωνία που απαιτούν από την κυβέρνηση, αποκαλύπτει χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας τη φύση του πολιτικού καθεστώτος της ΕΕ: πρόκειται για καθαρό ολοκληρωτισμό και μάλιστα στην πιο απεχθή μορφή του, της πλήρους καθυπόταξης κρατών και λαών στην στυγνή απολυταρχία των Βρυξελλών.
Διότι, είναι άλλο να ασκείται μια εξουσία απολυταρχικής μορφής σε μια χώρα, ως αποτέλεσμα κατάργησης από εσωτερικές αντιδημοκρατικές δυνάμεις της συνταγματικής τάξης και εντελώς άλλο να επιβάλλεται σε μία χώρα, από μια εξωτερική πολιτική τάξη, η κατάργηση του πολιτεύματος.
 • Με λίγα λόγια, για να το πούμε ακόμη καθαρότερα, από άποψη αρχών, μια δικτατορία που επιβάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες, από άλλα κράτη δηλαδή, δεν είναι απλή δικτατορία, συνοδεύεται και από την κατάλυση της εθνικής και κρατικής εξουσίας. 
 • Το ελληνικό κράτος παύει οριστικά δηλαδή, δεν υπάρχει καν, γίνεται προτεκτοράτο κανονικό. 
 • Οι ιστορικές συνέπειες μιας τέτοιας έξωθεν επιβολής είναι πολύ χειρότερες και πιο μόνιμες από τις συνέπειες μιας δικτατορίας που την προκάλεσαν εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.
Η απαίτηση αυτή των δανειστών για προκαταβολική συμφωνία όλων πριν τις επόμενες καταργεί...τις εκλογές, τις καθιστά αυτές τις εκλογές τυπικές, εφόσον πριν καν διεξαχθούν, πριν δηλαδή ερωτηθεί ο λαός, έχουν επιβληθεί έξωθεν τα πάντα, οι νόμοι που θα ψηφίσει η Βουλή, οι αποφάσεις που θα πάρει η εκλεγμένη κυβέρνηση και ο τρόπος που θα εφαρμοστούν οι νόμοι.
Η μεν Βουλή λοιπόν λειτουργεί πλέον εντελώς τυπικά, εφόσον τα νομοσχέδια έχουν προαποφασιστεί στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη, η δε κυβέρνηση δεν θα υλοποιεί αποφάσεις των αντιπροσώπων του λαού, αλλά αποφάσεις αλλοδαπών τραπεζιτών.
 • Βεβαίως η χώρα έχει πτωχεύσει. 
 • Αλλά αυτό δεν την υποχρεώνει επ’ ουδενί να καταργήσει και το πολίτευμά της συγχρόνως. 
 • Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λαός είναι υποχρεωμένοι να αρνηθούν και να αναλάβουν και το κόστος αυτής της άρνησης. 
 • Δηλαδή, εφόσον καταστεί αναγκαίο, θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι τόσο απαράδεκτες, που είναι να απορεί κανείς με την ελαφρότητα με την οποία τις σχολιάζουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι.
Το επιχείρημα πως δεν γίνεται αλλιώς και πως αν αρνηθούμε θα πάμε στη δραχμή και θα καταστραφούμε, είναι εντελώς ανόητο και ταπεινωτικό,  διότι πρώτιστο μέλημα δεν είναι το είδος του νομίσματος που έχουμε, ούτε σε ποιες συμμαχίες είμαστε, ούτε πόσος είναι ο μισθός, ούτε πόσο έχει το ουίσκυ, ούτε πόσο κάνει το λάπτοπ.
Πρώτο και κύριο μέλημα κάθε σοβαρής πολιτικής ηγεσίας και κάθε σοβαρού έθνους είναι η διασφάλιση της ιστορικής του ύπαρξης, η λειτουργία του κράτους του, η στοιχειώδης ανεξαρτησία των επιλογών του.
 • Εάν όλα ήταν ζήτημα εναλλακτικού κόστους, τότε η Ελλάδα κακώς είπε Όχι στην Ιταλία και πολέμησε το '40. Μπορούσε κάλλιστα να υποταχθεί και να παραδώσει τη χώρα. 
 • Δεν το έκανε. Και δεν το έκανε διότι αυτό δεν το επιτρέπει η ιστορία και η πολιτική της παράδοση. 
 • Το ελληνικό έθνος έχει ιστορία 3 χιλιάδων ετών και ουδέποτε δέχθηκε εκουσίως την κατάργηση των νόμων του και την υποταγή σε βουλήσεις άλλων κρατών.
 • Και εάν το 40 είχαμε και μια δικαιολογία, λόγω πραγματικού πολέμου, σήμερα ποια δικαιολογία έχουμε γι' αυτόν τον πολιτικό εξευτελισμό και την υποταγή άνευ όρων; 
 • Πως θα γίνουν ακριβά τα ταξίδια; 
 • Αυτά συγνώμη, αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα. 
 • Εκτός και με δική του βούληση ο λαός αποφασίσει πως το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος δεν του χρειάζεται πια και πως συμφωνεί να τον κυβερνάει ο Ντάϊσενμπλουμ. 
 • Θα πρέπει όμως να ερωτηθεί ο λαός. 
 • Αυτές δεν είναι αποφάσεις που μπορεί να πάρει ένα κόμμα ή ένας πρωθυπουργός.
Εάν δηλαδή πρόκειται εκουσίως να καταργήσουμε ουσιαστικά Βουλή και εκλογές, δηλαδή να εξευτελιστούμε ομαδικά για μια χούφτα δολάρια, τότε να το αποφασίσουμε, να το ψηφίσουμε και να πάρει ο καθένας το δρόμο του.

ΠΗΓΗ---από το «tvxs.gr»
Blogger: ....τα λέει ο κ. Γιώργος Κασιμάτης από την πρώτη στιγμή της κρίσης και ....τον έχουν κόψει από παντού...

Ήλθαν, διέλυσαν και απήλθαν: Η μεγάλη «μπίζνα» του νερού

Του Δημήτρη Κούλαλη

ΕΛΛΟΓΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ
Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε κλίμα αστυνομοκρατίας,  η διανομή των 40 εκατομμυρίων ευρώ, ήτοι του 1/5 των ταμειακών διαθέσιμων της ΕΥΔΑΠ, στους μετόχους της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση για το μοίρασμα των 40 εκατομμυρίων έγινε μετά από έγγραφο αίτημα των Μετόχων Πλειοψηφίας, «Ελληνικό Δημόσιο» και του ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι κατάφερε η Ουγγαρία να διώξει το ΔΝΤ και να βγει από την κρίση

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, Erik Haupt μιλά στο Fortune Greece για το παράδειγμα της χώρας του.
Η Ουγγαρία ήταν από τις πρώτες χώρες που μέσα στην κρίση κατάφεραν να
ανακάμψουν, ολοκληρώνοντας την αποπληρωμή δανείων που της είχαν χορηγηθεί το 2008 από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Η χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων συνεχίζει σήμερα ακάθεκτη την πορεία της στρέφοντας την προσοχή της στην ενδυνάμωση του τριτογενούς τομέα, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αναφορικά με τα συστατικά του επιτυχημένου «μείγματος» οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε.