Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Γ.Κοντογιώργης, Τι έλεγα το 2008 για την παγκόσμια και την ελληνική κρίση

Μίκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί του λαού επέλεξε την εξουσία.

«Η Ρωμιοσύνη είναι μια ιδέα που αγκαλιάζει την ιστορία της ελληνικότητας, όπως την διέπλασαν οι Έλληνες μέσα από τους αιώνες», τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Αναφέρεται σε αρνητικές και θετικές πλευρές αυτής της πορείας, όπως αναδύονται από την ιστορία αιώνων και επικαλούμενος την καταγεγραμμένη αυτή ιστορική εμπειρία προσθέτει: «Επομένως, δεν με εντυπωσιάζουν αυτές οι δραματικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία στη σύγχρονη εποχή.

«η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, μόνο αν αποκτήσει μία ανταγωνιστική οικονομία»
ΠΗΓΗ
Blogger:  
Τι λένε οι "ευρώφιλοι" επ' αυτού;
Μέχρι πότε υπολογίζουν να έχει ωριμάσει η ανταγωνιστικότητα των ερειπίων;
Σε 3 χρόνια
σε 5;
σε 10;
σε 20 χρόνια που λέει και ο Τόμσεν*; 

Θα θυμάστε τις στουρναρέϊκες προβλέψεις: Από το 2010 προβλέπει σταθερά ότι την επόμενη χρονιά η χώρα θα ...απογειωθεί!! (Πόσο ηλίθιος πρέπει να πιστεύεις κανείς κάποιον υπαλληλάκο που έχει συνδέσει το όνομά του μόνο με καταστροφές της ελληνικής οικονομίας; )
Χωρίς περιστροφές:
Η χώρα ξεπουλήθηκε και μάλιστα φτηνά και συνεχίζει να ξεπουλιέται. 
Δεν θα έρθει καμιά ανάπτυξη, μην περιμένουμ άδικα. Οι συζητήσεις για την ανάπτυξη είναι για νας μας βάζουν στον ύπνο.
Τον τουρισμό που είναι ένας τομέας που η χώρα μπορεί να δώσει ένα πραγματικό ανταγωνιστικό προϊόν θα τον ελέγχουν - αν δεν το ελέγχουν ήδη - και θα τον απομυζούν οι ξένοι: Οι Γερμανοί κατά βάση μέσα από τα Γερμανικά πια αεροδρόμια που ..."ιδιωτικοποίησαν". {Για να μην τρελλαθούμε εντελώς: Είναι ιδιωτικοποίηση: όταν το Ελληνικό δημόσιο ...χαρίζει στο Γερμανικό Δημόσιο - αφού συμφερόντων του γερμανικού δημοσίου είναι η εταιρεία που πήρε τα 14 ζουμερά ελληνικά αεροδρόμια}
Και φυσικά μη έχοντας η χώρα τραπεζικό σύστημα, όλες οι σοβαρές ξενοδοχιεακές μονάδες θα περάσουν σε συμφέροντα εξοχώριων εταιρειών - άντε να βρεις μετά κέρδη  να φορολογήσεις, οπότε στη χώρα δεν θα απομένουν κέρδη, αλλά λύματα ή κοινώς η κοπριά (για να το πω όσο γίνεται πιο κομψά ) των τουριστών.  
Η ελπίδα μας τότε θα είναι τότε νέου τύπου: Μπορώ να φανταστώ του τίτλους των εφημερίδων:  Πως αξιοποιώντας την κοπριά θα παράγουμε ..βιολογικά  αγροτικά προϊόντα για να τα μοσχοπουλήσουμε στην Εσπερία. Οπότε προβλέπω βάσιμα ότι θα ξεχρεώσουμε πουλώντας βιολογικά αγγούρια τα οποία φυσικά θα πωλούνται με τον πόντο...
Αυτό είναι το μέλλον της χώρας! (Με την συνέργεια όλων τον πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έχουν που διαλέξει από την αρχή τον ρόλο του κοτζάμπαση! Σίγουρα κέρδη άμεσα χωρίς ..ρίσκα. Βέβαια σκέψεις στις οποίες απουσιάζει το καλό της χώρας, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη  παλιά ιστορία που έχει απαντηθεί στην ιστορία.

*Και δεν είναι σίγουρος, μπορεί να είναι και 30 ή και 50, μπορεί και ..ποτέ!  Εξ' άλλου μην ξεχνάτε ότι η προβλέψεις των οικονομολόγων δεν πηγάζουν μέσα από ένα αυστηρό επιστημονικό πλαίσιο, έχουν πολλά προαπαιτούμενα. "Το γεγονός ότι χρησιμοποιώ μαθηματικά δεν με κάνει ντε και καλά  επιστήμονα!"

Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη...


  «Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι … Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’ αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτσαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι... σκοτώνει το σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αυτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό της έφαγε … Η Επανάσταση απότυχε…».

Γιάννης Σκαρίμπας – «Το ’21 και η αλήθεια»

Πηγή

blogger: 

Κοντεύουν 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και ενώ αυτή η επανάσταση δεν ολοκληρώθηκε, αλλά έστω κολοβή κάποιες κατακτήσεις μείναν στο Ελληνικό λαό. Αυτές οι κατακτήσεις χάνονται - με την εφαρμογή των μνημονίων από 2010 - και έχουμε πλήρη ανατροπή όλων των κατακτήσεων. (πήγαινε στο 17ο λεπτό του Video  Μιλάει για μια προδομένη επανάσταση του '21, είναι: "κρατογέννεση εν εξαρτήσει" μια αρχική στρέβλωση που συνοδεύει σ' όλη του την ιστορία του αυτό που ονομάζουμε ελληνικό κράτος...)

Ζούμε μια αντεπανάσταση και το χάσιμο όλων των λαϊκών κατακτήσεων. Οι έλληνες από ιδιοκτήτες μετατρέπονται σε - νοικάρηδες στην αρχή για να μην το καταλάβουν - και στη συνέχεια παρείσακτοι ιθαγενείς. Χρεωμένοι δουλοπάροικοι χωρίς δυνατότητα ανάνηψης. Κι' όλα αυτά με την συνέργεια του ντόπιου δοσίλογου προσωπικού που υπηρετεί μια μικρή ολιγαρχία που νέμεται τον πλούτο της χώρας

Y.Γ. 1 Η καταστροφή που επισυμβαίνει είναι τόσο μεγάλη και σε βάθος που δεν είναι καθόλου εύκολο να ντυθεί με λέξεις. Κοιτάξτε πως η Διδώ Σωτηρίου αποδίδει την Μικρασιατική Καταστροφή.
"Διδώ Σωτηρίου: Κοιμήθηκαν αποβραδίς νοικοκυραίοι στον τόπο τους και ξύπνησαν φυγάδες Στο τέλος βρέθηκε ένας αναγκεμένος ξενοδόχος και μας έδωσε ένα σκοτεινό, άθλιο δωμάτιο με έξι κρεβάτια. Για πότε γινήκαμε πραγματικοί πρόσφυγες δεν το..."O Mπελογάννης, η Αμαλιάδα και ο ...


Τί θα κάνει η Αμαλιάδα!... ή πηγαίνοντας στην Αμαλιάδα. 

Κομμουνιστική Νεολαία της Ιταλίας: ««Αυτός που πρόδωσε τον λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος» 

Ανεπιθύμητο στο πανεπιστήμιο της Σαπιέντζα στη Ρώμη, κήρυξε τον Αλέξη Τσίπρα, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας –  Ιταλία, με σύνθημα «Αυτός που πρόδωσε τον λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος».

Η αξέχαστη ‘θερμή’ υποδοχή του Τσίπρα από φοιτητές στη Ρώμη (και σε video)

Όταν δεν μπορείς να «ξεπλυθείς» και ψάχνεις να Αγιαστείς

Όταν έχεις παραδώσει στους «gangsters» της Τρόικας κάθε ελπίδα για το μέλλον του τόπου και στη συνέχεια τους ικετεύεις να σε αξιολογήσουν, κάτι δεν πάει καλά. Όταν το «μη μας κάνετε υποδείξεις κυρία Μέρκελ» μετατρέπεται σε «συνομιλίες με την κυρία Μέρκελ για το μέλλον της χώρας», μάλλον κάτι δεν «κολλάει». Η «Ελληνοφρένεια» καλεί σε πράξεις βίας, ενώ ο Τσίπρας προσπαθεί να «ξεπλυθεί» σε ποταμό αίματος. Μάλλον κάπου το έχουμε χάσει..

Η ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια υπογράμμισε την Πέμπτη το αυτονόητο. «Πόση ξεφτίλα να αντέξεις πια», όταν ο Τσίπρας (αγκαζέ με τον Βούτση) θέλουν να παραστούν  στα εγκαίνια της «Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα. Το Left.gr φρόντισε να γνωστοποιήσει πως η ραδιοφωνική «Ελληνοφρένεια» καλεί σε πράξεις βίας κατά του πρωθυπουργού.