Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Η ανούσια συζήτηση της Αξιολόγησης

Διονύσης Χιόνης: Ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση , αυτό δεν έχει καμία σημασία για την ελληνική οικονομία, λέει ο πανεπιστημιακός Διονύσης Χιόνης στον 9.84 , υποστηρίζοντας ότι το ερώτημα που οφείλει να απαντήσεις τώρα κιόλας το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, είναι αν έχει κανένα νόημα η αποδοχή μέτρων, παράτασης του 3ου μνημονίου ή η επιβολή ενός νέου, την ώρα που οι ισχυροί της Ευρωζώνης μας θεωρούν ήδη μέρος της δεύτερης τουλάχιστον ταχύτητας στην Ε.Ε.


Όπως είπε, το πολιτικό σύστημα οφείλει τώρα να ανοίξει το θέμα του χρέους και κυρίως να σχεδιάσει την νέα πραγματικότητα μετά τις Γερμανικές εκλογές, αφού κατά τον ίδιο τότε θα εκδηλωθεί η κίνηση κατά της Ελλάδας και τα δυσβάσταχτα μέτρα να εφαρμόζει και στη κατηγορία της περιφέρειας στην Ε.Ε. να είναι ενταγμένη ΠΗΓΗ

«Χαρίσαμε» τα περιφερειακά μας αεροδρόμια και δώσαμε και δάνειο!!!

Ύψους 1 δις ευρώ στην Fraport Greece, για την αγορά τους....

Δάνειο ύψους σχεδόν 1 δις ευρώ, εξασφάλισε η Fraport Greece, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του αντιτίμου για την 40ετή παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Η μακροπρόθεσμη δανειοδοτική σύμβαση υπεγράφη με κοινοπραξία πέντε τραπεζικών ομίλων:

  •     Alpha Bank 284,7 εκατ. ευρώ
  •     Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης 62,5 εκατ. ευρώ
  •     Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης 186,7 εκατ. ευρώ
  •     Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 280,4 εκατ. ευρώ
  •     International Finance Corporation (Παγκόσμια Τράπεζα) 154,1 εκατ. ευρώ

Γ.Βαρουφάκης : Το θρίλερ του «εικονικού πνιγμού» και η χρεοκοπία εντός Ευρώ.

Δεν υπάρχει καμία διαδικασία αξιολόγησης, αλλά  κατάσταση δουλοπαροικίας, όπου οι δανειστές  μας εφαρμόζοντας τον «εικονικό πνιγμό» της χώρας, απαιτούν  από μία κυβέρνηση που έχει παραδοθεί πλήρως να περάσει όλα τα επώδυνα μέτρα σε βάρος του λαού της. Αυτό υποστήριξε στον 9.84 ο Γιάνης  Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι το σενάριο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είναι το απώτερο σχέδιο του στο οποίο επιμένει. Μάλιστα για τον Γ.Βαρουφάκη, οι εκλογές στη Γερμανία θα κρίνουν αν θα ενεργοποιηθεί αυτό το σχέδιο ή όχι.

Ο ίδιος υποστήριξε, ότι το καλύτερο για την Ελλάδα που από το 2010 έχει στη ουσία χρεοκοπήσει, θα ήταν και τυπικά να συμβεί αυτό εντός ευρώ και να τεθεί το θέμα της πλήρους αναδιάρθρωσης  του χρέους της, ώστε να υπάρξει restart της οικονομίας, διαφορετικά, όπως και ο Σόιμπλε, όπως υποστήριξε, του έχει αποκαλύψει, τα μνημόνια πέρα από την καταβαράθρωση  της χώρας ως αποικίας χρέους, δεν οδηγούν πουθενά. ΠΗΓΗ