Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΤΙ ΕΧΕΙ κατά νου ο Σημίτης...


Να, που σκάει μύτη -μέσω του Σκάι- κι ο Σημίτης ο οποίος δίνει... συνέντευξη απόψε συνέντευξη, την πρώτη σε τηλεοπτικό κανάλι από το 2004 που έφυγε από πρωθυπουργός και παρέδωσε το δακτυλίδι της κομματικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον Γιωργάκη Παπανδρέου. Τι είναι αυτό λοιπόν που ύστερα από 13 χρόνια κάνει τον 81χρονο αυτουργό της «εκσυγχρονιστικής» λαίλαπας που έπληξε τον τόπο να βγαίνει πάλι στο κουρμπέτι και μάλιστα να τάσσεται ευθέως υπέρ της άμεσης προσφυγής σε εκλογές; Μόνο το γεγονός ότι σήμερα συζητείται στη Βουλή και η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου ο οποίος βγήκε χθες το απόγευμα και με δήλωσή του ταυτίζει εαυτόν με τον Σημίτη και άρα απειλεί να τον συμπαρασύρει;

H απαγωγή της Γαλλίας.

Είμαι ο τελευταίος Πρόεδρος, οι επόμενοι θα ναι λογιστές, είχε πει ο Μιτεράν.

 Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου(*) 

Είμαι ο τελευταίος Πρόεδρος της Γαλλίας, οι επόμενοι θα ναι λογιστές, είπε ο Μιτεράν… Δεν θα μπορούσε όμως να φανταστεί τους απροσδόκητους, ελικοειδείς δρόμους που θα διάλεγε η Ιστορία, ή όσοι χρειάζονται λογιστές, για να προσεγγίσει την επιδίωξή της. Ίσως ούτε ένας Μακιαβέλι θα μπορούσε.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ;

1) Η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε πάρει πάρα πολλά δάνεια. Όταν διαλύθηκε και δημιουργήθηκαν διάφορα κράτη, βρέθηκε σε αδυναμία να εξοφλήσει αυτά τα δάνεια. Τι λέτε άραγε ότι συνέβη; Μήπως της χαρίστηκαν;
Όχι. Τα ανάλογα με τις εκτάσεις που χάθηκαν δάνεια, επέβαλαν οι δανειστές να
εξοφληθούν από τα κράτη που κέρδισαν αυτά τα εδάφη.

Είναι χώρα αυτή, όπως την κατάντησαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, για να ελπίζουν οι πολίτες της;

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Διαβάσαμε την είδηση και …εντυπωσιαστήκαμε. Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Διακόσιοι πενήντα δύο ταγοί του Έθνους (252 βουλευτές) ψήφισαν να ερευνηθεί ο βίος και η πολιτεία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος υπηρέτησε επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Θαύμα! Το εικόνισμα του Κώστα του Σημίτη μίλησε!

Ωραίο το εικόνισμα του Κώστα του Σημίτη, χθες στον ΣΚΑΪ. Ο Σημίτης έσπασε τη σιωπή του και μίλησε. Το εικόνισμα στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις του κυρίου Παύλου Τσίμα και της κυρίας Σίας Κοσιώνη… Το λιβάνισμα του εικονίσματος του «εκσυγχρονιστή πρωθυπουργού» (1996-2004) της «ισχυρής Ελλάδας» που «μας έβαλε στην ΟΝΕ», στον «σκληρό πυρήνα της ΕΕ», ήταν ασταμάτητο.