Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Ουρές για λίγα τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλες ουρές απόρων δημιουργήθηκαν για δεύτερη μέρα στο γήπεδο της Σταυρούπολης, όπου ο δήμος Αγίου Παύλου διένειμε δωρεάν τρόφιμα σε δικαιούχους προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων. Συνολικά υπολογίζεται ότι 5.000 άνθρωποι ήταν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, ενώ από τον συνωστισμό υπήρξαν και μικροεντάσεις.

Η διανομή ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τις 9.00 έως 14.00, όμως λόγω των καθυστερήσεων δόθηκε παράταση μέχρι να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες. ΠΗΓΗ

Η Νέα Οικονομία!

Αυτοί που του έδωσαν πτυχίο θα πρέπει να ντρέπονται

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομίας κ Τσακαλώτος ομολογούσε ότι η κυβέρνηση έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη, αλλά το έκανε «για να δώσει προτεραιότητα στους απόλυτα φτωχούς», η UNICEF διαπιστώνει με έκθεση ότι μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα  ζουν σε φτώχεια. Έτσι, ο υπουργός υπέγραψε μείωση του αφορολόγητου, που θα φτωχοποιήσει καθέναν με εισόδημα ακόμα και 500 ευρώ το μήνα!

Τα μάθατε τα νέα κ. Τσακαλώτε;

Του Βασίλη Γεώργα
Τα έμαθε άραγε τα φρέσκα νέα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος; Οι βιομηχανίες τροφίμων βρίσκονται σε συναγερμό γιατί βλέπουν τον μέχρι πρότινος αλώβητο κλάδο τους να βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις από την μείωση της κατανάλωσης στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς. Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευάγγελος Καλούσης είπε χθες το βράδυ ότι έχει χρόνια να δει κάμψη του τζίρου κατά 5-7% στο γάλα και το ψωμί. Που; Στα δύο τρόφιμα τα οποία ο Έλληνας δεν σταμάτησε να αγοράζει ούτε στα χειρότερα της κρίσης.

Brexit


Eνεργοποιήθηκε το άρθρο 50 με το οποίο η Βρετανία υλοποιεί την απόφαση του δημοψηφίσματος κι αποχωρεί από τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια"...
Εμείς ευτυχώς που ο Τσίπρας μετέτρεψε το ΟΧΙ του δημοψηφισμάτος σε ΝΑΙ κι έτσι έχουμε Ευρώπη και φυσικά ευρώ! Τι ευτυχία... εμάς μας έσωσαν!  
Blogger: Δείτε πως μια σοβαρή χώρα αντιμετωπίζει τη βούληση του λαού. Μικρή η διαφορά του brexit, αλλά φτάνει που ήταν πλειοψηφία. Πρόκειτα για χώρα με θεσμούς, σοβαρή προς τα μέσα και προς τα έξω. Αντίθετα σε προτεκτοράτα σαν τον δικό μας, η βούληση της πλειοψηφίας τσαλακώνεται ενερυθρίαστα και το πολιτικό προσωπικό ανταγωνίζεται στο ποιος θα είναι καλύτερος κοτσαμπάσης - εκπρόσωπος της γερμανικής βούλησης πετώντας στα σκουπίδια .ποσοστά όπως 62%. 
Στo ίδιο πολιτικό παίγνιο εμφανίζεται ως πολιτικό γεγονός η ανάσυρση από τα πολιτικά σκουπίδια ενός πολιτικού που  ο στενοί του συνεργάτες συνελήφθησαν να χρηματίζονται.  Οποία πρόοδος.!!!!

Εντοπίστηκαν 2,5 εκατ. δολάρια του ΥΠΕΞ στην... Καραϊβική

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχαν χορηγηθεί επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη στο «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής».
 Παράλληλα το ΥΠΕΞ έχει ήδη εντοπίσει και ζητήσει την επιστροφή άλλων 10 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν δοθεί, επίσης, κατά την περίοδο 2008-2009, χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις