Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Μούφα το σασπένς

Ο χορός των Καταραμένων, Σόιμπλε και ΔΝΤ, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, σέρνει τον χορό των Σαλτιμπάγκων, Τσίπρα και Μητσοτάκη, Λεβέντη και Καμμένου...
...και στην Ελλάδα το ένα στα δύο παιδάκια στερείται.
«Εγώ δεν ψηφίζω εργασιακό μεσαίωνα» λέει ο Τσίπρας και βάζει να τον υπερψηφίσει το κόμμα του! Τι ωραία τι καλά, να ’χανε και κιμά τα γεμιστά.
«Ρεσάλτο» βλέπει στη ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης,
αλλά θα το υπερψηφίσει! Δοξάστε τον! Στημένο παιχνίδι βλέπει για τη ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης, αλλά θα το υπερψηφίσει! Δοξάστε τον! Καταγγέλλει το κόμμα του ο κ. Σκουρλέτης, αλλά διευκρινίζει ότι εννοεί τη Ν.Δ.! Πυροβολήστε
το μυαλό σας και θα έχετε αντιληφθεί πλήρως τι εννοεί ο κ. Σκουρλέτης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΟ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ ΒΟΥΗΤΟ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ : ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗ 2017.
Στο συγκεκριμένο  βιβλίο , οι συγγραφείς , Κώστας Μελάς – Γιάννης Παπαμιχαήλ, επιχειρούν κατ’ αρχάς  να αναδείξουν τις διαφορετικές συμπεριφορές που εγκαταστάθηκαν στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία  30 χρόνια. Να  περιγράψουν όλες τις αλλαγές που συντελέστηκαν  στο κοινωνικό , οικονομικό και κυρίως στο πολιτιστικό επίπεδο . Στη συνέχεια επιχειρούν να κατανοήσουν αυτές τις αλλαγές σε συνάρτηση με τις αλλαγές που επήλθαν στις αναπτυγμένες δυτικές κοινωνίες καθώς η Ελλάδα εντάχθηκε οργανικά στην ΕΕ με αποτέλεσμα να υιοθετήσει πλείστες όσες συμπεριφορές προερχόμενες από αυτήν.
Ως κυρίαρχη πολιτιστική αρχή στο επίπεδο της καθημερινότητας, και η οποία διαπερνά οριζοντίως και καθέτως την πραγματική ζωή των Ελλήνων, αναδεικνύεται η μεταμοντέρνα λογική της υπερκατανάλωσης, του σύγχρονου lifestyle, της αυτοπραγμάτωσης του εαυτού, του χρηματιστηριακού τρόπου αντιμετώπισης των κοινωνικών γεγονότων, λογική δηλαδή η οποία αντιμετωπίζει οτιδήποτε μεταμοντέρνο ως ευκαιρία απόδρασης από τα βάρη και τα πάθη του παρελθόντος, επιδιώκοντας να βιώσει μόνο το παρόν.
Τίθεται, επομένως σε συζήτηση το υπόδειγμα της υπερκατανάλωσης, του υπέρμετρου τραπεζικού  δανεισμού και  των ελλειμμάτων που δημιούργησαν μια περίοδο επίπλαστης ευημερίας της οποίας το τέλος είναι η περίοδος της κρίσης στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική κοινωνία και από την οποία δυσκολεύεται ( με ευθύνη των δανειστών αλλά και σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού) να εξέλθει.   

Τέλος..

     Ο πολυκερματισμός των δυνάμεων του αντιμνημονιακού χώρου, πολυκερματισμός που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό με την προσθήκη άλλων δύο προεξαγγελθέντων κομματικών σχηματισμών,
     ..έχει αναπόδραστο αποτέλεσμα την εξάλειψη και των τελευταίων όποιων ελπίδων υπήρχαν για να
ξεφύγουμε απ' την μέγγενη των μνημονίων, του πλαστού χρέους (τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο του που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και σημαντικό ποσοστό απ' το υπόλοιπο), και της αποικιοκρατίας.

Η πείνα είναι ντροπή!

Με αφορμή την έκθεση της UNICEF για τα «Παιδιά της κρίσης».
«Το 2015 σχεδόν ένα στα δύο παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης», διαπιστώνει πρόσφατη έκθεση της UNICEF με τίτλο «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 – Τα παιδιά της κρίσης». Ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο, ανάμεσα στα εκατοντάδες στοιχεία, που επιβεβαιώνουν καθημερινά την τραγική κατάσταση των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας.

Γιώργος Κασιμάτης : Θέλουν αναθεώρηση για νομιμοποίηση εκτροπών

Κ.Κόλμερ:βλέπω επιδείνωση capital controls,κλειστή επι 3μηνο βουλή,προεδρικά διατάγματα,4ο μνημόνιο

Η ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ένα βίντεο, του οποίου το περιεχόμενο  καταλύει εν ψυχρώ το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, από τις 7.7.2016. 
Περιγράφει με αδιανόητες λεπτομέρειες το τι, ακριβώς, διαδραματίστηκε το  βράδυ του μοιραίου δημοψηφίσματος. Παρότι πρόκειται για σοβαρότατες συνταγματικές εκτροπές, που διώκονται αυτεπαγγέλτως,  από όσο νωρίζω, δεν έχουν  κινητοποιήσει τις εισαγγελικές αρχές[1].    
          
Ο ελληνικός λαός, που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, με ποσοστό 62%, πληροφορείται μέσα από το ανατριχιαστικό περιεχόμενο αυτού του βίντεο, ότι:
* Η επιλογή του  κρίθηκε  απαράδεκτη, όχι μόνον από  την Κυβέρνηση Συριζανέλ, αλλά και από  το σύνολο  της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Με ψυχική ομοφωνία, λοιπόν,  οι νυν και μελλοντικοί κυβερνήτες  του ελληνικού λαού συνωμοτούν στην πλάτη του, αναζητώντας εναγωνίως  "λύση" για το πως θα ποδοπατήσουν την εκφρασμένη, μέσω της  ψηφοφορίας, θέλησή του.  

Κύριε Γαβρόγλου, διαγωγή χειρίστη...

Από το "PRESS-GR"
Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης 
Κύριε Γαβρόγλου, διαγωγή χειρίστη
Παίρνει η κυβέρνηση μέτρα και δεν ξέρεις γιατί; Αδικαιολόγητος! Γιατί αν είχες παρατηρήσει τις... μέχρι τώρα νομοθετικές πρωτοβουλίες της και τις θεωρίες πίσω από όσα κάνει, θα διαπίστωνες ότι σχεδόν κανείς από τα «αριστερά» της μέλη δεν κυβερνά. Κάνουν ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία! Προσπαθώντας να απαλλαγούν από τις φοβίες τους. Τελευταίο παράδειγμα ο υπουργός Παιδείας κ Γαβρόγλου και η διαγωγή στα σχολεία.

Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, τα golden boys και η πολιτική αλητεία


Από το "PRESS-GR"
Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Πληρώνεις, δύο φορές το κοινωνικό αγαθό, που λέγεται ρεύμα, πληρώνεις φόρο αλληλεγγύης, αλλά και φόρο για το κοινωνικό τιμολόγιο, πληρώνεις μια κυβερνητική τηλεόραση για να διορίζουν τα κομματόσκυλα τους, πληρώνεις τα golden boys του ΑΔΜΗΕ και τα συνδικαλιστικά τσιράκια του συστήματος για να παίρνουν... χρυσά εφάπαξ, πληρώνεις τις ΑΠΕ για να κερδίζουν τα κρατικοδιαιτα λαμόγια με τις πράσινες ''busines'', πληρώνεις, πληρώνεις ..... για να έχεις τον Σκουρλέτη να σου λεει οτι η ΔΕΗ είναι δημόσιο asset και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, ενώ τώρα που είναι δημόσιο, σε γδύνουν κανονικά για να κάνουν διορισμούς και να συνεχίζουν το πάρτι των ημετέρων εργατοπατέρων συνδικαλισταράδων που τροφοδοτούν τις δεξαμενές των ψηφοφόρων τους!
Σε καμία χώρα του κόσμου δεν πληρώνεις τέτοια γα@@σιατικα, φυσικά δεν εξαιρώ και τους προηγούμενους, που φόρτωναν εκβιαστικά όλα τα χαράτσια στους καταναλωτές, υπο τον φόβο, εαν δεν πληρώσεις σου κόβουμε το ρεύμα και να έχεις και κατι αστροπελέκια βουλευτές της ΝΔ να σου λένε δεν πειράζει, μπορείς να ζήσεις και με λάμπα! Αν αυτό δεν είναι πολιτική αλητεία, τότε τι είναι?
 • Είδες η ΔΕΗ!!!!! (μια παλιότερη εγγραφή 13- 2 - 2017)

  blogger: κι' έλεγα που βρίσκουν τόσα λεφτά για στελέχια (εδώ τα ...πιάνουμε). Διαβάστε την παρακάτω επιστολή και θα καταλάβετε, ποιός πληρώνει το μάρμαρο!

  Ο παραλογισμός του κοινωνικού τιμολογίου  της ΔΕΗ
  ή πως εξαναγκάζει τους ευάλωτους να αυτοχρηματοδοτούνται!
  Αγαπητό Μουλάρι παίρνω το θάρρος να μοιραστώ μαζί σου έναν παραλογισμό, στο όνομα της πάλαι ποτέ μακρόχρονη συνεργασίας μας και στο ότι δεν είσαι ούτε ά-λογο ούτε γαϊδούρι. Απόμαχος αγρότης δεν μπορώ πλέον να δουλεύω αλλά και δυσκολεύομαι να χειρίζομαι με ασφάλεια τη ξυλόσομπα κι έτσι αναγκάστηκα να ζητήσω τη βοήθεια της ΔΕΗ αφού πρέπει να ζεσταθώ. Ζήτησα να ενταχθώ στις ευάλωτες ομάδες για να έχω έστω μια μικρή έκπτωση. Όχι μόνο μου χρεώνει το ρεύμα με τη μέγιστη τιμή αλλά με αναγκάζει να συμμετέχω για την κοινωνική της πολιτική με σχεδόν 40% στην τιμή του ρεύματος. Δηλαδή να χρηματοδοτώ(*b) τη συνολική της κοινωνική πολιτική. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω τον λογαριασμό. 
  Είδες η ΔΕΗ!!!!!
  Ένας Αγαθός απόμαχος αγρότης
  και για την αντιγραφή
  ο δαΐφρων Βελλερεφόντης
  • Βlogger: Μάλλον οι "ευάλωτοι" στοχοποιούνται για να γίνουν πιο ευάλωτοι μέχρις εξαφανίσεως!  Να μια απάντηση ...κλεμένη από  το τμήμα δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ με ημερομηνία 27-1-2031 όταν δεν θα χρειάζεται να κρατούν ούτε τα προσχήματα (Η εξουσία θα έχει γίνει απόλυτη, διαυγής, καθόλου προσχηματική. Σε αντίθεση με την σημερινή, όπου τα πάντα είναι θολά και ο λόγος δεν φέρει καμία αξιοπιστία, αφού τη στιγμή που κάνει εισήγηση για την αριστερά με το άλλο χέρι κάνει χειραψία - επικροτεί το φασιστοειδές του δεξιού τομέα στην Ουκρανία. Αν αυτό δεν είναι οργουελική γλώσσα τότε τι είναι;)
  "Το ηλ. ρεύμα κύριοι είναι υψηλής ποιότητας ενέργεια για να το χαραμίζουμε στους αγρότες, οι οποίοι έχουν γύρω τους τόσους ενργειακούς πόρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να δράσουν έτσι στην ουσία οικολογικά. (Έχετε άχυρα, τσάκνα, σβουνιές, κ.ά.) Και που σας δίνουμε ρεύμα πολύ σας πάει. Άντε να τελειώνουμε με σας. Δεν λέτε να πεθάνετε! Ζείτε και πολλά χρόνια! Ζώα!)
  --------------------
  *b. Είναι μια συλλογιστική του τύπου: "Σε κλέβω, κατ' αρχήν και στη συνέχεια σου ζητάω δανεικά για να αναπτύξω την κλεμένη περιουσία σου, από την οποία εγώ θα παίρνω τα κέρδη και συ θα φορτώνεσαι τις δαπάνες!" Δείτε την και εδώ: Σακοράφα, Μαριάς, Χουντής στα Χανιά για το «σκάνδαλο Fraport»: Η Γερμανική κυβέρνηση ήθελε ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει το ξεπούλημα των αεροδρομίων
   
  Υ.Γ1. Να μια ξεχασμένη...δήλωση... Μα θα μου πείτε τότε ήταν η "κακή" δεξιά, ενώ τώρα έχουμε την ευέλικτη αριστερά ...