Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Η λειτουργική οδική απομόνωση της Ηπείρου

Tου Βαγγέλη Καινούργιου

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν υπηρετούσα ως δάσκαλος στα Τζουμέρκα, είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Ένας παππούς μου είχε πει πως οι νέοι ορεινοί δρόμοι, που φτιάχνονταν τότε, θα ήταν αληθινά χρήσιμοι όταν το χωριό του είχε ακόμα κόσμο και πως τώρα πια θα έκαναν ευκολότερη τη φυγή όσων είχαν απομείνει εκεί πάνω. Δεν έπεσε έξω. Στην περίπτωση της Ιονίας Οδού, τον θυμήθηκα με απογοήτευση, βλέποντας ένα διαφορετικό σύμπτωμα της παθογένειας που μου είχε επισημάνει και όχι το φάρμακο που θα την θεράπευε.

"Το Τέλος του Άνθρακα που πλησιάζει" και η μάχη για το 40% των λιγνιτικών μονάδων.

Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκε ως κυρίαρχο, για να κλείσει η 2η αξιολόγηση, το ζήτημα της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, προσχηματικά προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές για το δήθεν "άνοιγμα" της αγοράς ενέργειας, στην πραγματικότητα ωστόσο επειδή το 2018, σ' ένα χρόνο και κάτι, τελειώνει το πρόγραμμα του 3ου Μνημονίου και οι δανειστές δεν έχουν προλάβει να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία. Φυσικά βεβαίως η φασαρία δεν γίνεται για το τεράστιο κοίτασμα λιθίου, που ανακάλυψε πρωταπριλιάτικα το ιστολόγιο στο λιγνίτη της περιοχής Φλώρινας!

της ΔΕΗ το ανάγνωσμα...

Blogger: Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας που δεν παραπονιέται για τους, απλήρωτους πια λογιαρισμούς της ΔΕΗ, ας δούμε την παράμετρο ΑΠΕ (άλλη φορά τις δημοτικές χρεώσεις και την ΕΡΤ...)
Τί  είναι τελικά αυτές οι ΑΠΕ και πόσο μας κοστίζουν;
Αξίζει να δείτε το παρακάτω Video  από τον http://archaeopteryxgr.blogspot.gr


Δεν είναι ότι δεν μ' αρέσουν... Είναι ότι είναι και θα είναι άχρηστα, βλαπτικά, και επομένως ακριβά πράγματα, όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση


Μηνιάτικο 392 ευρώ για τον μέσο ημιαπασχολούμενο- 2 εκατ. ασφαλισμένους «βλέπει» ο ΕΦΚΑ

Σε μεροκάματο των 23,57 ευρώ και μέσο μηνιαίο μισθό των 392,53 ευρώ υπολογίζει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τις αποδοχές εργαζομένων μερικής απασχόλησης σύμφωνα τα στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Ιούνιο του 2016 και δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα. Στα 50,26 ευρώ ανέρχεται το μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση και ο μέσος μισθός στα 1.162,34 ευρώ, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα, τα αντίστοιχα μεγέθη είναι 41,14 ευρώ και 571,85 ευρώ.

ΖΗΤΩ! Στα 195 ευρώ η κατώτατη σύνταξη με το νέο τρόπο υπολογισμού...


Από το "PRESS-GR"
Λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού τους, οι νέες συντάξεις (Μάιος 2016 και μετά) θα είναι μειωμένες έως 30%, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 60.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από τον... Μάιο του 2016.