Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Οι οργισμένοι ψηφοφόροι ψάχνουν ηγέτες, όχι δημοκρατία!

Όταν ο κόσμος φωνάζει υπέρ της ελευθερίας εννοεί το αντίθετο: νοσταλγεί τις ισχυρές ελίτ που επιβάλλουν τάξη στο χάος, θωρακίζουν τη δουλειά του και τον προφυλάσσουν από τη βάρβαρη αγορά.
 του Janan Ganesh

Μεγαλωμένος την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης, ο μυθιστοριογράφος και νομπελίστας Σολ Μπέλοου δεν ξέχασε ποτέ το δέσιμο των εξαθλιωμένων Αμερικανών με τον χλιδάτο, σχεδόν ξένο και μανιακό με την εξουσία που είχαν για πρόεδρο. «Οι άνεργες μάζες, οι μεροκαματιάρηδες, μηχανικοί, απολυμένοι οδηγοί τρόλεϊ, κλητήρες, πωλητές παπουτσιών, σιδερωτές παντελονιών (…) Εμπιστεύονταν μόνο τον (Φραγκλίνο) Ρούσβελτ, γέννημα θρέμμα του Γκρότον, έναν αριστοκράτη του καταλόγου Social Register, έναν πλούσιο τζέντλμαν από το Χάρβαρντ και το Χάιντ Παρκ».

Όλοι στο μπαλαούρο!..*

     Μιά και η επικαιρότητα εδώ έχει ξεπέσει σε επίπεδο μπαλαούρου που εισπράττει σαν χαμηλοσυνταξιούχος τα 300 ευρώ-ελεημοσύνη-σας κοροϊδεύω-ελάτε ξαναψηφίστε με, της κυβέρνησης,
     ..και σε επίπεδο υπουργού Ενέργειας που τον φτύνουν τον ξεφωνίζουν, αλλά αυτός έχει μονίμως το χαμόγελο τού: "Σας γράφω
στα φρύδια μου. Εγώ είμαι πάμπλουτος και έχω και καρέκλα, εσείς είσαστε φτωχοί και λιμάρηδες και ξεφωνείστε όσο θέλετε. ",
     ..ας ασχοληθούμε με ανώτερα κλιμάκια απάτης, κοροϊδίας, συμμορίας.
     Ας ασχοληθούμε με την Ευρωπαϊκή  "Ένωση".

NYT: Η ΕΕ εφάρμοσε το βασανιστήριο του πνιγμού στην Ελλάδα

Σε μια μακροσκελή ανάλυση προχωρά ο γνωστός αναλυτής Άλαν Τζόνσον, σε πρόσφατο άρθρο -παρέμβαση στους Τάιμς της Νέας Υόρκης σχετικά με το Brexit (Why Brexit Is Best for Britain–Γιατί το Μπρέξιτ είναι το καλύτερο για την Βρετανία). Ο κ. Τζόνσον με άρμα την Ελλάδα και το Brexit, αναφέρεται στην απογοήτευση των λαών, καθώς η Ένωση βαθμηδόν έχει απομακρυνθεί από την κοινωνική διάσταση μίας κεϋνσιανής προσέγγισης στις καταστατικές αρχές της.