Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Bloomberg: Οι εξελίξεις στην ελληνική κρίση είναι καφκικές - Οι απαντήσεις σε 8 κρίσιμα ερωτήματα

Στις διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα αναφέρεται εκτενώς (και μέσα από μια σειρά ερωτο-απαντήσεων) το Bloomberg. 

Το αρχικό plan B μετατρέπεται σε plan A – To ΔΝΤ θα παραμείνει τεχνικός σύμβουλος και ο ESM θα αποπληρώσει τα 14 δισ 7/2017

Πηγή προσκείμενη στο ΔΝΤ που μίλησε στο bankingnews αναφέρει ότι «το plan B τείνει να μετατραπεί σε plan A
Παρ΄ ότι καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι το ΔΝΤ θα χρηματοδοτήσει εκ νέου την Ελλάδα με 3,5 – 4 δισεκ. ευρώ που αυτό συνεπάγεται ότι θα έχει βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα για το χρέος ώστε να προκύψει θετική έκθεση βιωσιμότητας DSA τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Πηγή προσκείμενη στο ΔΝΤ που μίλησε στο bankingnews αναφέρει ότι «το plan B τείνει να μετατραπεί σε plan A

SZ: Σχέδιο Σόιμπλε για συντεταγμένη χρεοκοπία των υπερχρεωμένων χωρών.

Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου που θα δίνει δάνεια - γέφυρα σε υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης με ρήτρα συντεταγμένης χρεοκοπίας προβλέπει σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με στόχο την αποφυγή μελλοντικών κρίσεων. Στο σχέδιο αναφέρεται η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Ασφάλεια με ρήτρα χρεοκοπίας».

Στ. Λυγερός : Η βεβαιότητα Μακρόν και τα απρόβλεπτα ΤΟΥ 2ΟΥ Γύρου

Με βάση τον πολιτικό ρεαλισμό των πολιτικών δυνάμεων στη Γαλλία, η λογική λέει πως ο Μακρόν θα είναι ο νικητής των εκλογών, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα δεδομένο στο πως θα αντιδράσει το κοινωνικό σώμα ιδίως  όσων αισθάνονται αποκλεισμένοι και έτοιμοι να δεχτούν τις συνέπειες της σκληρής οικονομικής πολιτικής Μακρόν, που ούτως ή άλλως θα συνεχίσει να έχει την Γαλλία ως  μικρό εταίρο της Γερμανίας . Αυτά είπε στο 9.84 ο Σταύρος Λυγερός, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις για την β΄αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος, όπως παρουσιάζονται στο site του, stavroslygeros.gr 
ΠΗΓΗ

Γαλλικές εκλογές: Τεράστια ρωγμή στο οικοδόμημα της ΕΕ

 

Τα πολιτικά υποκείμενα της ΕΕ και τα μίσθαρνα όργανα της προπαγάνδας τους καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να κρύψουν τον πανικό τους από τις γαλλικές εκλογές…

Απο την απάτη της Χιλιετίας (Τραμπ) στον Γάλλο Τίποτα – Ο Πόλεμος που έρχεται

Τι ακριβώς ψήφισαν οι Γάλλοι;

του Δημήτρη Καζάκη
Ο Μακρόν κέρδισε το 23,75% των ψήφων, ενώ η αντίπαλός του, Λεπέν, κέρδισε 21,53%, σύμφωνα με το Reuters. Ο Ρεπουμπλικάνος Φρανσουά Φιγιόν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος της αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν κέρδισαν 19,91% και 19,64% αντίστοιχα. Ενώ ο υποψήφιος του άλλοτε κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Μπενουά Χαμόν συγκέντρωσε μόλις το 6,35% των ψήφων. Το υπόλοιπο 8,82% των ψήφων μοιράστηκαν οι υπόλοιποι 6 υποψήφιοι για την Γαλλική προεδρία.

«Η Ελλάς πέθανε από λάθος του ΔΝΤ», λοιπόν!


Μήπως η... θεωρία του «λάθους» είναι για αφελείς; Τόσο πολλά... «λάθη» μαζεμένα, για το ίδιο θέμα, από τόσο έμπειρους οικονομολόγους; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχτηκε και επισήμως την Τετάρτη ότι οι προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία ήταν λανθασμένες (ακόμα και οι πιο πρόσφατες). Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ προχώρησε σε ακόμα μία παραδοχή λανθασμένων εκτιμήσεων για την ελληνική οικονομία, αναθεωρώντας το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 στο 3,3%, από 0,1% που το υπολόγιζε μόλις ένα εξάμηνο νωρίτερα. Ετσι, τώρα που έχουν όλα σχεδόν καταρρεύσει, τα «mea culpa» του ΔΝΤ για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας προκαλούν!