Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Ερευνα - σοκ για το μέλλον των συντάξεων.

Η οικονομική αστάθεια απομακρύνει το όνειρο μιας καλής σύνταξης για αρκετούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της σειράς ερευνών της HSBC 'Το μέλλον της Συνταξιοδότησης', με τίτλο 'Κινούμενη Άμμος'.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν

περισσότερα από 18.000 άτομα από 16 χώρες, τρία στα πέντε άτομα (61%) παραγωγικής ηλικίας πιστεύουν ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007/2008 έχει δυσκολέψει την αποταμίευση για μια άνετη συνταξιοδότηση.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ;

Ο ελληνικός λαός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το ένα θέλει παραμονή στο ευρώ πάση θυσία και αποφυγή επίσημης χρεοκοπίας (ανεπίσημα φυσικά έχουμε χρεοκοπήσει) και το άλλο θέλει έξοδο από το ευρώ και ενδεχομένως στάση πληρωμών ή και μονομερές κούρεμα του χρέους (που θα σημάνει αυτόματα και επίσημη χρεοκοπία).
Στην πραγματικότητα, εκείνο που θέλει το πρώτο στρατόπεδο,
στο οποίο ανήκει ολόκληρο το παρασιτικό πολιτικοοικονομικό σύστημα και η πνευματική ηγεσία, δηλαδή όλες οι ελίτ της χώρας, μαζί με τους βολεμένους, δεν είναι η παραμονή στο ευρώ, αλλά η αποφυγή της επίσημης χρεοκοπίας που ενδεχομένως προκαλέσει η έξοδος από το ευρώ. Γιατί αυτό;

Επί του πιεστηρίου (Κώστας Μελάς)

 
blogger: κι' αν ο κ. Μελάς σας φαίνεται σκληρός κριτής δείτε μια άλλη ανάλυση:

Κυβέρνηση και Ντάισελμπλουμ συμφωνούν σε… μνημόνιο διαρκείας 
Κεντρικό θέμα στην ειδησεογραφία της ημέρας έχει η «κόντρα» της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του Eurogroup για τα αντίμετρα, δηλαδή τα θετικά προληπτικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν (αν εφαρμοστούν) από το 2019. Στην πραγματικότητα οι δύο πλευρές λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα, απλά με διαφορετική διατύπωση η καθεμία. Τη διατήρηση του μνημονιακού καθεστώτος, με τους υψηλούς στόχους λιτότητας και τις πολύ περιορισμένες δυνατότητες παρέκκλισης, ακόμα και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, το 2018

Eπί του πιεστηρίου...