Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Θυροκολλήθηκαν στη Deutsche Bank! 95 Θέσεις κατά του «Παπισμού» της ακραίας λιτότητας...

Το κτίριο της Deutsche Bank στη Βιρτεμβέργη
Οι 95 μικροί Λούθηροι
Μισή χιλιετία από τη θυροκόλληση στην εξώπορτα του Μητροπολιτικού Ναού της Βιρτεμβέργης των 95 Θέσεων κατά του Παπισμού από τον Λούθηρο και τους φοιτητές του, 95 Γερμανοί διανοούμενοι, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί από τον χώρο της Αριστεράς και των Πρασίνων, καλλιτέχνες και ιερωμένοι θυροκόλλησαν την περασμένη Κυριακή τις δικές τους θέσεις.
Αυτή τη φορά όμως όχι κατά της Καθολικής Εκκλησίας και των γνωστών αυθαιρεσιών της 500 χρόνια πριν αλλά κατά του αχαλίνωτου νεοφιλελεύθερου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού,  
  • «του μεγαλύτερου καταστροφέα του ανθρώπου και της φύσης, την ατμομηχανή της ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που πρέπει επειγόντως να νικηθεί».

Το μυστικό της Οικονομικής Κρίσης και το βιβλίο του Ν. Λάου "Μεθεξιολογία",

Κ.Λαπαβίτσας: Καμία κρίση στη Γερμανική Ευρωζώνη αλλά μετασχηματισμός.


Δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐ 2017
Είναι λάθος ανάλυση και πολιτική επιλογή, η άποψη ότι η ευρωζώνη είναι σε οξεία κρίση από τη γερμανική πολιτική λιτότητας και η λύση είναι περισσότερο ευρωπαϊσμός.  
Αυτή η Ε.Ε. είναι η επιλογή της Γερμανικής εξαγωγικής βιομηχανίας και των διακλαδώσεων της με την Γερμανία στο πυρήνα, χώρες όπως Γαλλία και Ιταλία συμπληρωματικά και τρείς περιφέρειες, όπου το ευρώ λειτουργεί ως το νόμισμα εξυπηρέτησης των γερμανικών συμφερόντων, λέει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κώστας Λαπαβίτσας στον 9.84.
  • Η κρίση σε αυτή την ευρωζώνη έχει μετασχηματιστεί από το 2012 σε γερμανική παντοδυναμία και είναι λάθος να μιλάμε για ευρωζώνη των 19 σε ενιαία ταχύτητα ή ευρωπαϊσμό, που δεν είναι τίποτα άλλο από το «μανδύα» επικάλυψης των πιο προωθημένων γερμανικών συμφερόντων. 
  • Στην υπόλοιπη Ευρώπη, είπε ο Κ.Λαπαβίτσας η συζήτηση αυτή έχει ανοίξει με τρία ανεξάρτητα κέντρα επί της ουσίας τη Μόσχα για τη Ρωσία, το Λονδίνο για την Αγγλία και το Βερολίνο για τη Γερμανία ως κυρίαρχο όλης της ευρωζώνης. 
Άλλοι πόλοι δεν υπάρχουν και αυτή είναι η βαθύτερη κρίση για χώρες όπως η Γαλλία ή Ιταλία, ενώ η Ελλάδα είναι απλά στη περιφέρεια της ευρωζώνης με τα γνωστά διαχρονικά προβλήματα του μονόδρομου των μνημονίων. ΠΗΓΗ
--------------
Ενισχυτικά των παραπάνω:

Και για να μην έχετε καμιά αμφιβολία για την ορθότητα της ανάλυσης του Λαπαβίτσα δείτε  - ακούστε τον  Σ. Ρομπόλη. Ο κ. Ρομπόλης πιστοποιεί ότι η Γερμανία ήδη έχει καταφέρει να κάνει την Ελλάδα ΕΟΖ με την βοήθεια, για την ακρίβεια την συνδρομή, των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων.
Βέβαια την μεγαλύτερη  υπηρεσία παρείχε και παρέχει ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύεται  "καλλύτερος μαθητής" εφαρμογής του "μεταρρυθμιστικού" προγράμματος, που οδηγεί στην επόμενη μέρα: την θεσμοθετημένη δουλοπαροικία υπογεγραμμένη μάλιστα από ένα "αριστερό" κόμμα, για να εμπεθωθεί μια δια παντός το ανέφικτο της αντίδρασης και της ανατροπής.  Είναι τόσο πολύτιμος για τους Γερμανούς που ...διατηρούν ακριβώς απέναντί του τον ... εξ' αρχής υπονομευμένο Κυριάκο να ...ηγείται της Ν.Δ.

Δεν μιλάμε για τα περιτρίμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, που είναι πολιτικά ζόμπι που περιμένουν την ...ώρα τους να εξαφανισθούν.

Σάββας Ρομπόλης: Η τεχνολογία αλλάζει το κεφάλαιο εργασία με τα Ρομπότ


==========
Πήγαινε στο 28ο λεπτό. Η ΕΟΖ έχει υλοποιηθεί.
Μετά το 2035 - κι' αν - η Ελλάδα θα επανέλθει στα επίπεδα το 2008!
-----------
1. Επί του πιεστηρίου (Κώστας Μελάς): EΔΩ
(Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει ο κ. Μελάς)
2. Νέα τεχνολογία , απασχόληση, μισθοί: ΕΔΩ
3. Η Γερμανία υποτάσσει την περιφέρεια της Ευρώπης: ΕΔΩ

Jim Rogers: «Μην ανησυχείτε, τα χειρότερα έρχονται»

Ο άνθρωπος που μαζί με τον George Soros έφτιαξε το πρώτο πραγματικό διεθνές επενδυτικό fund (Quantum Fund), το οποίο τη δεκαετία του ’70 κέρδισε 4.200%, όταν ο αμερικανικός δείκτης S&P ενισχύθηκε 47%, μιλάει για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη νέα Αμερική του Trump και την επόμενη μεγάλη παγκόσμια κρίση. Ο 75χρονος θρυλικός επενδυτής Jim Rogers, ο οποίος αποφάσισε σε ηλικία 37 ετών να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να γυρίσει δύο φορές τον κόσμο (είναι κάτοχος 2 ρεκόρ Γκίνες), βλέπει τις εξελίξεις από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Η ευρωπαϊκή υπόθεση και η «Λατινική Αυτοκρατορία» του Κόζεβ


Η ευρωπαϊκή υπόθεση και η «Λατινική Αυτοκρατορία» του Κόζεβ
του Γιώργου Λιερού

«Το σύγχρονο κράτος στην παρούσα πολιτική πραγματικότητα, απαιτεί βάσεις ευρύτερες από αυτές που αντιπροσωπεύουν τα καθαυτό έθνη. Για να είναι πολιτικά βιώσιμο το μοντέρνο κράτος πρέπει να θεμελιώνεται σε μια «ευρεία “αυτοκρατορική” ένωση συγγενικών εθνών». Το μοντέρνο κράτος δεν είναι πραγματικά κράτος παρά μόνο εάν είναι μια αυτοκρατορία.»
– Αλέξανδρος Κόζεβ, 1945

Είναι, εν τέλει, η Ευρώπη, κάτι παραπάνω από μια υπόθεση; Από μια «μοιραία προκατάληψη της γεωγραφίας»; Υφίσταται μια διακριτή πολιτισμική οντότητα από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, μια έστω εν δυνάμει Ευρώπη των λαών ή μήπως ότι αποκαλούμε Ευρώπη στην πράξη ταυτίζεται με την λεγόμενη Δύση και τον δυτικό πολιτισμό; Και ποια είναι τα σύνορα της Ευρώπης υπό αυτήν την κοινωνική και όχι γεωγραφική έννοια; Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό βίωμα του «εμείς»;

Το imbroglio* της διαπραγμάτευσης σε μια χώρα που διαλύεται


Το imbroglio* της διαπραγμάτευσης σε μια χώρα που διαλύεται
Την προσοχή σας στα ψιλά γράμματα (του Βαγγέλη Παπαβασιλείου)
Κείμενα-επιμέλεια: Σπύρος Παναγιώτου

Θα ήταν απλά για γέλια αν η εικόνα της κοινωνίας και της χώρας, το παρόν και το μέλλον όλων μας και των επομένων γενιών, δεν ήταν τόσο τραγική.
Ας δούμε το κυρίαρχο λόγο των μνημονιακών κομμάτων χωρίς τις φιοριτούρες των κατασκευασμένων δηλώσεων των ειδικών της επικοινωνίας που έχουν επιστρατευθεί από όλους και φιλότιμα προσδίδουν στην έννοια χειρισμός, πιο κοινά δούλεμα, νέους ορίζοντες και όρια.

Για γέλια και για κλάματα

Του Πέτρου Δημητρόπουλου

Όταν το λαϊκό και εργατικό κίνημα είναι σε εγρήγορση, είναι σε άνθηση, είναι σε αγωνιστική έξαρση, είναι με το όπλο παρά πόδα, είναι σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, είναι καθημερινά και πιο μαζικό, διεκδικητικό, με πολιτικοποίηση του αγώνα, τότε τι κάνει μια αριστερή, μια ριζοσπαστική κυβέρνηση;
Για να θωρακίσει όλο αυτό το μέτωπο, σε ένα εχθρικό περιβάλλον έρχεται και φτιάχνει νόμους που διευκολύνουν το κίνημα και θεσμοθετούν έτσι ώστε να ρυθμίσουν με νόμο την λαϊκή απαίτηση… (ΣΣΕ, εργασιακά δικαιώματα, κυριακάτικη εργασία κλπ) Δηλαδή, απλά ισχυροποιεί την θέση των εργαζομένων και του κινήματος έναντι των αυθαιρεσιών.

Η Ευρώπη στην εποχή Λεπέν

Όποιο και νάναι το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, το πολιτικό τοπίο στη Γαλλία και στην Ευρώπη άλλαξε. Το Εθνικό Μέτωπο θα αναδειχθεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο χώρο της δεξιάς, με ποσοστά που θα κυμαίνονται από το 40+ της Μαρίν Λεπέν, έως το σκορ που θα πετύχει το FN στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, που οι δημοσκόποι το προσδιορίζουν πέριξ του 30%.
Η προσχώρηση της ηγεσίας των γκωλικών στον Μακρόν έδωσε ισχυρό χτύπημα στην εκλογική βάση του κόμματος, η οποία μόνον κατά το 1/3 φαίνεται να ακολουθεί αυτήν την επιλογή. Το υπόλοιπο κομμάτι δηλώνει αποχή ή Λεπέν. Αυτό σημαίνει πως το 30% και άνω του κόμματος θα πάει στη Λεπέν και επομένως είναι πιθανότατο να παραμείνει εκεί και στις βουλευτικές, εφόσον η υποταγή στον Μακρόν έχει εκληφθεί περίπου ως προδοσία, από τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Ιδιωτικοποιήσεις: Δεν πουλάμε! Χαρίζουμε!

του Μάκη Γεωργιάδη
Ιδιωτικοποιήσεις: Δεν πουλάμε! Χαρίζουμε!
Το αφεντικό …τρελάθηκε και πουλάει όσο όσο αεροδρόμια λιμάνια, τρένα και ενεργειακές υποδομές πανηγυρίζοντας για τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα και τις δήθεν καλύτερες τιμές που επιτυγχάνει στο ξεπούλημα.
Τελικά το περίφημο θέατρο του παραλόγου ωχριά μπροστά στη φαντασία και τις ακροβασίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι «κακές» και «επάρατες» ιδιωτικοποιήσεις της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς μετατράπηκαν σε χρήσιμες και αναγκαίες υπό την καθοδήγηση της «Αριστεράς».

Το πλεόνασμα του τρόμου

Το πλεόνασμα του τρόμου
του Γιώργου Κρεασίδη
Ματωμένα είναι τα φετινά πρωτογενή πλεονάσματα του 4,19% για τα οποία κοκορεύεται η κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς κάθε ευρώ τους έχει εξοικονομηθεί από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και φορομπηξία σε βάρος των φτωχών και μικρομεσαίων στρωμάτων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί προπαγανδιστικά να αναδείξει σαν κύριο ότι δεν επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του ΔΝΤ για χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα και μιλά για «υπεραπόδοση σχεδόν κατά 7 φορές πάνω από τον στόχο του 0,5% στο 3,3% ή αλλιώς κατά 5,8 δισ. ευρώ πάνω από αυτό που προέβλεψε το φθινόπωρο του 2016»! Μιλάει για την κοινωνία με ορολογία που θυμίζει κερδοσκοπικό ομόλογο. Στην πραγματικότητα όχι λόγοι για πανηγύρια δεν υπάρχουν, αλλά η μελέτη για την προέλευση αυτών των ποσών γεμίζει με οργή όποιον τα αντιμετωπίζει, ενώ θα έπρεπε να προκαλεί ντροπή σε αυτούς που υπέγραψαν και εφάρμοσαν αυτά τα μέτρα. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή του για να τη βρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…