Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Ο Λαπαβίτσας: Το πρόγραμμα εξόδου για να ανοίξουν δουλειές, επενδύσεις, ανάπτυξη!

Ο Λαπαβίτσας: Το πρόγραμμα εξόδου για να ανοίξουν δουλειές, επενδύσεις, ανάπτυξη! (video)

Η έξοδος από το ευρώ αφετηρία για  εφαρμογη ενός έτοιμου προγράμματος για να ανοίξουν δουλείες για να μειωθεί η ανεργία και να διαγραφεί το χρεος!  Ένα πρόγραμμά ανάκτησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

«Δεν θα είμαστε ποτέ στον πυρήνα, θα είμαστε πάντα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, δε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική»

τόνισε ο οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ) Κώστας Λαπαβίτσας και πρόσθεσε ότι υπάρχει «επεξεργασμένο σχέδιο» για το τι πρέπει να γίνει, μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης, δημοσίων επενδύσεων και αλλαγών στην προσφορά, μικρότερη φορολογία, κ.α. , αλλά όλα αυτά, όπως είπε, «είναι απολύτως αδύνατο να γίνουν εντός του ευρώ».

Χτυπούν οι ώρες .... ( ή Ώρα των Παρθένων")

Blogger: Ανοίγω διάφορα sites και πέφτω πάνω  στην "Δριμύτατη κριτική ασκεί στην κυβέρνηση ...η Ώρα Αποφάσεων" και εδώ εδώ, εδώ,   Τα πρώτα  ερωτήματα:
1. Ποια είναι  η νέα πολιτική πρόταση που βρήκε άμεσα βήμα σε τόσα μέσα;
2. Αν τα μέσα τους προβάλλουν θα έχουν αμειφθεί γερά και αν δεν έχουν πάρει χρήματα για την διαφήμιση, ακόμα χειρότερα. 
3. Ποιοι υπογράφουν  τις ανακοινώσεις της "Ώρας των αποφάσεων"; Και γιατί δεν συνοδεύονται με κάποια φωτογραφία - σήμα;
Δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο. 
Η "Ώρα των Αποφάσεων" είναι εδώ:
Θαυμάστε φρεσκαδούρα προσώπων. 
Νόμισαν όταν μπαίνοντας στην σαλαμούρα για μερικά χρόνια, ότι ξεπλύθηκαν από τις "αμαρτίες" τους, σίττεψαν  και είναι ώρα να τον παίξουν Παρθένες. Νέες "άφθαρτες"  προσωπικότητες  μπαίνουν στη σειρά να (ξανα)σώσουν την έρμη αυτή χώρα. Μήπως θάπρεπε την κίνησή τους να την ονομάσουν ή "Ώρα των Παρθένων". 
Αντί άλλων σχολίων και για ν'αποφύγω τα λαχαναγορίτικα ζουμερά μπινελίκια που αρμόζουν στην περίσταση για τις ανωτέρω "πολιτικές μούρες":
1.Αντιγράφω από τον Γιανναρά:
  • "«Δεν μας σέβονται ούτε στα στοιχειώδη βγαίνουν στις τηλεοράσεις και μιλούν άνθρωποι οι οποίοι είναι οι κυρίως ένοχοι για αυτήν την καταστροφή και δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν ένα συγνώμη ή να κλείσουν το στόμα και να αποσυρθούν από τον δημόσιο βίο.  Θεωρούνται κεφάλαιο για τον πολιτικό βίο άνθρωποι οι οποίοι υπέγραψαν τον υπερδανεισμό της χώρας ξέροντας ότι ένα τέτοιο δάνειο αυτή η χώρα δε μπορεί ποτέ να το πληρώσει. Και σήμερα όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά μας κουνάνε και το δάχτυλο.» 

2. Οι ανωτέρω κύριοι δεν θέλουν να πάρουν χαμπάρι ότι το ΠΑΣΟΚ τέθνηκε! Στο θάψιμο συμμετείχαν και οι ίδιοι (κι' αυτό θέλουν να ξεχάσουν!). 
Δεν διδάσκονται από την εμπειρία του φίλου (;) τους Ε.Βενιζέλου με τις τόσες ζαλιστικές πιρουέτες και τα ονόματα που κατά καιρούς φόρεσε; Να θυμίσω: "Δημοκρατικό Τόξο" , "Δημοκρατική, Συμπαράταξη", "ΕΛΙΑ"  (ότιδήποτε τέλος πάντων που να εξαλείψει το ..ΠΑΣΟΚ. Φυσικά δεν σταμάτησε να ψάχνει εταίρους σε όλους τους χώρους, αρκεί να μείνει στο ...παίγνιο)

3. Τελευταία ο κ. πρόεδρΑς προβάρει το όνομα e-kyklos  με την ελπίδα να του ...κάτσει. Αλήθεια ποιες οι διαφορές τους με τον e-kyklos  ή αποφάσισαν ομού να ...χτυπήσουν το κοπάδι των ψηφοφόρων από διαφορετικά σημεία με διαφορετικά προσωπεία και ..."προγράμματα". 
Μια άλλη προσπάθεια χειραγώγησης του λαού από πολιτικές μαριονέτες
4. Γιατί αφήνουν ανεκμετάλευτο και το "μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο της χώρας" στην προσπάθειά τους; 
Ας το χωνέψουν. Δεν έχουν πια "αγοραστικό κοινό", να κάνουν άλλη δουλειά (Αν ξέρουν...π.χ. Κάποιες πολιτικές οικογένειες δεν κρύβονται όταν κάνουν δουλειές...
Εν ανάγκη ας σώσουν άλλο ..λαό, εμείς ..Sοsθήκαμε!!!!!!!!!!!!!!
5. ...Παίρνουν θέση για να πολεμήσουν το τέρας του ..."εθνικολαϊκισμού" το ίδιο τέρας που ...κυνηγάει ο Ε. Βενιζέλος. Ή αλλιώς: κατασκευάζω έναν ανύπαρκτο εχθρό για να εκτρέψω την συζήτηση από τα ουσιώδη! 
6. Προσέξτε την Photo τους: Μηδένισαν το κοντέρ. Χαλαροί, χωρίς γραβάτες! - ('Aμα ήταν χειμώνας μπορεί να βλέπαμε και ... ζιβάγκο - αν δεν το έκοβε ο  ...image maker)
7. Προσπαθούν να κρύψουν ότι ήταν (είναι;) ΠΑΣΟΚ. Επινοούν ονόματα για να κρυφτούν! Αυτή η διαρκής αλλαγή ..προσώπου είναι παρόμοια με τους κοινούς απατεώνες που αφού "φορτώσουν" την αγορά με πέτσινες επιταγές εξαφανίζονται για να επανέλθουν  με άλλη επωνυμία - πάντα βαρύγδουπη - για να ..δαγκώσουν καινούργια θύματα! 
---------------

Μετάλλαξη και παρακμή της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας


Τζόνσον: Η ΕΕ κινδυνεύει να αναγκαστεί να πληρώσει τη Βρετανία για το Brexit, όχι το αντίστροφο

Είναι μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή που κινδυνεύει να αναγκαστεί να δώσει χρήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του Brexit, παρά το αντίθετο, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Telegraph το Σάββατο.

V. Putin: Ο προστατευτισμός γίνεται "κανόνας" διεθνώς

Ο προστατευτισμός μετατρέπεται σε κανόνα σε διεθνές επίπεδο καθώς το δυναμικό προηγούμενων οικονομικών αναπτυξιακών μοντέλων μοιάζει να έχει εξαντληθεί πλέον, σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην επίσημη τελετή έναρξης της πρωτοβουλίας Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος στο Πεκίνο.
"Οι κίνδυνοι κατακερματισμού του παγκόσμιου οικονομικού και τεχνολογικού πεδίου γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Ο προστατευτισμός γίνεται κανόνας, οι μονομερείς, αθέμιτοι περιορισμοί, όπως στις πωλήσεις και στην εξάπλωση των τεχνολογιών, είναι μια έμμεση εκδήλωσή του", ανέφερε ο Πούτιν.
Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, τα οικονομικά υποδείγματα του 20ού αιώνα βρίσκονται σήμερα σε κρίση.

Ευρωπαϊκή κρίση και εθνικό σχέδιο

Μπορεί η με μεγάλη διαφορά εκλογή του Μακρόν στη Γαλλία να προκάλεσε ανακούφιση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά η κρίση της ΕΕ δεν αποτελεί παρελθόν. Πιθανότατα, μάλιστα, ο χειρισμός της να αποτελέσει προσεχώς και αιτία τριβών μεταξύ του νέου Γάλλου προέδρου και του διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε.  
  • Η κρίση στην Ευρώπη δεν είναι περιστασιακή. 
  • Είναι κρίση υπαρξιακή. 
Ενώ παλαιότερα, η αντιπαράθεση ήταν ανάμεσα στις χώρες-μέλη που υποστήριζαν την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στους απρόθυμους, το διακύβευμα έχει αλλάξει. Το ευρωπαϊκό πρόβλημα διατυπώνεται με άλλους όρους και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν το οικοδόμημα μπορεί να επιβιώσει. Αν και θα ήταν λάθος να υποτιμηθεί ο συνεκτικός ιστός που έχει διαμορφωθεί τις προηγούμενες δεκαετίες, δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν και οι αποκλίνουσες τάσεις.

Spiegel: Απεριόριστη υποστήριξη στον Μακρόν, με κάθε κόστος, διότι η Ευρώπη θα διαλυθεί

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Spiegel» με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γάλλου Προέδρου...«Όποιος απορρίπτει κατηγορηματικά τα ευρωομόλογα, όποιος αρνείται την κοινή ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο, όποιος δηλαδή αρνείται μια πραγματική ευρωπαϊκή συνεργασία δεν θα πρέπει να εκπλαγεί εάν σύντομα ακόμα περισσότεροι Ευρωπαίοι απαυδήσουν από την υπαγορευμένη από τη Γερμανία λιτότητα, εάν ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα σύστημα ποδηγέτησης, το οποίο πρέπει να διαλυθεί. Όποιος εμποδίζει τη ριζική μεταρρύθμιση της ΕΕ σύντομα θα ξαναέχει μια ήπειρο με πολλά έθνη, τα οποία θα έχουν κατά νου μόνον τη δική τους πρόοδο, έστω και αν τελικά αυτό γίνει και πάλι με τη βία. Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται να συμβεί», γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Spiegel» με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γάλλου Προέδρου.

Πόλεμος για τον «γαλάζιο χρυσό»

Ο τομέας ύδρευσης, από την εποχή του Adam Smith, θεωρείται μια εξαίρεση, σε σχέση με τη θεωρία του «αόρατου χεριού» και της  γενικής άποψης περί ανωτερότητας των ανταγωνιστικών υποδειγμάτων. Πολλές και διαφορετικές ήταν οι αιτίες που πιστοποιούσαν «την αποτυχία της αγοράς». Ήταν αδύνατον να υποστηριχθεί ότι αυτό το αγαθό μπορούσε να προμηθεύεται στην αγορά, μέσω των μηχανισμών της αγοράς. Συνέχεια Εδώ

Η «αποικιοποίηση» του δημόσιου από το ιδιωτικό

Η ριζική ανασυγκρότηση του κράτους είναι η μεγάλη πρόκληση για κάθε κυβέρνηση, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά. Είναι εφικτό σήμερα, όμως, με τους δεδομένους καταναγκασμούς των μνημονίων να επιχειρηθεί μια τέτοια μεταρρύθμιση σε ρηξικέλευθη και προοδευτική κατεύθυνση;

Θα απαντήσω θετικά, υπό μία όμως απαρέγκλιτη –και ανεύρετη έως σήμερα– προϋπόθεση: η μεταρρύθμιση να είναι απόρροια μιας επεξεργασμένης στρατηγικής. Με άλλα λόγια να διαφοροποιηθεί πλήρως από τις μέχρι τώρα σπασμωδικές, αποσπασματικές και εμβαλωματικές επιλογές.
Μια τέτοια στρατηγική θα εκκινεί από έναν ολόπλευρο αναστοχασμό ως προς το πολιτικό-διοικητικό σύστημα που επικράτησε μετά την μεταπολίτευση. Θα καταλήγει δε σε στοχευμένες συγκρούσεις για μια συνολική αλλαγή παραδείγματος, ως προς την αντιμετώπιση των δομικών παθογενειών.
Συνέχεια εδώ https://stavroslygeros.gr

Η μόνη ελπίδα είναι να βγάλουμε την ψυχή μας από το «μπαούλο» – Οκτάβιο Πας

Σας αρέσει να συναντάτε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε;
«Μου αρέσουν οι συναντήσεις με τους ανθρώπους γενικότερα. Δεν μπορώ την τηλεφωνική επαφή π.χ., με απωθεί. Ακόμη προσπαθώ να γράφω με μολύβι. Σκέφτεται αλλιώς ένας άνθρωπος που γράφει με μολύβι. Και οι παλιοί λογιστές που έκαναν λογαριασμούς με το χέρι στο χαρτί είχαν άλλη εντύπωση για την αξία του χρήματος!». (χαμογελάει)
­ Είναι απειλή η τεχνολογία, αυτή η επίθεση της τεχνολογίας;«Τίποτε δεν μπορεί να απειλήσει τον άνθρωπο, την ανθρώπινη ψυχή. Η μόνη απειλή του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αρα η τεχνολογία ως τεχνολογία δεν μπορεί να κάνει κακό. Κακό κάνει γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος τη χρησιμοποιεί εναντίον του».

Π. Λιαργκόβας: Γιατί δεν θα έρθει η ανάπτυξη...

Οι καθηγητές αποφεύγουν συνήθως τις πολιτικές αντιπαραθέσεις...
Προτιμούν την ασφάλεια των αριθμών. Γι' 
αυτό κι όταν ο πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τα μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού οτι με την τελευταία τους έκθεση "δημιουργούν κλίμα" σε βάρος της κυβέρνησης -  που μόλις είχε κλείσει την αξιολόγηση - η αμηχανία μεταξύ των μελών του γραφείου ήταν μεγάλη. 
Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής όμως, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας, δεν κρύβεται. Ούτε αλλάζει θέση".

Τ' άρπαζε έλληνας(;) πρωθυπουργός;

Τ' άρπαζε και το λαμόγιο του 4ου Ράιχ που μας βύθισε στο ευρώ!... "Εδιναν μίζες ψηλά,στον πρωθυπουργό"!

"Εδιναν μίζες ψηλά,στον πρωθυπουργό". Η εξαφανισμένη κατάθεση...

Πηγή 

Βlogger: Δεν το πιστεύω! Είναι αδύνατον!

 

Γ. Κοντογιώργης - Πού πηγαίνει ο κόσμος, η Ευρώπη και η Ελλάδα;

«Αυτόματα» η μεταβίβαση κρατικών εταιρειών στο Υπερταμείο

Ποιες επιχειρήσεις θα μεταβιβαστούν στο νέο Υπερταμείο τη στιγμή που θα καταστεί λειτουργικό. Προβλέπονται έσοδα 2,15 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις φέτος και 2,1 δισ. ευρώ για το 2018. Ποιοι είναι οι κρίσιμοι διαγωνισμοί.

Αυτόματα και χωρίς αντάλλαγμα μεταφέρεται στο υπερταμείο, την ημέρα καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του καταστατικού της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) η συμμετοχή του δημοσίου σε σειρά κρατικών εταιρειών.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις συμμετοχές σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ (Οργανισμός διαχείρισης του συγκροτήματος του Ολυμπιακού Σταδίου), ΕΛΤΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (το 25% καθώς το 30% ελέγχεται ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ), Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ΔΕΗ ΔΕΗ -1,68% - HELEXPO, Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ (τα ποσοστά που δεν κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στις δύο εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης), Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ ΔΕΗ -1,68%.

Από τον Τσίπρα στον Μακρόν. Έχουν να δουν τα μάτια μας…

του Απόστολου Αποστολόπουλου
Η κυβέρνηση καλλιεργεί επίμονα την εντύπωση ότι όπου να ‘ναι θα καταφέρει να μας βγάλει από τα Μνημόνια. Εφτά χρόνια, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπόσχονταν ακριβώς το ίδιο. Η απάντηση των Βρυξελλών ήταν σταθερά η ίδια: Το ένα Μνημόνιο διαδέχονταν το άλλο, το καθένα χειρότερο από το προηγούμενο. Κάποια στιγμή, όμως, ο Μανωλιός βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Οι Δανειστές θέλουν την ουσία, να παραμείνουμε απολύτως εξαρτημένοι από τις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ, το Βερολίνο. Τα Μνημόνια τυπικά μπορεί να λήξουν, η εξάρτηση όχι. Τα Μνημόνια και οι διαπραγματεύσεις για τους όρους εφαρμογής τους είναι για να «δεθεί» η εξάρτηση, όχι για να βγούμε από το τούνελ. Οι διαπραγματεύσεις είναι στάχτη στα μάτια μας.