Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Η κατά Erdogan «υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης» και οι δικές μας ψευδαισθήσεις

 Του Νίκου Μελέτη
Οι πρωτοβουλίες και οι συναντήσεις που λειτουργούν εκτονωτικά και απορροφούν κραδασμούς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι επιβεβλημένες.
Όμως συναντήσεις όπως αυτή που είχε στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τ. Erdogan, την πρώτη μετά από περισσότερο από έναν χρόνο και εν μέσω μιας περιόδου υψηλής έντασης στο Αιγαίο και στην Κύπρο, δεν πρέπει να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά ούτε να δημιουργούν αυταπάτες στην εξωτερική πολιτική της χώρας.[1]

Tο λεμόνι και η ορχήστρα πνευστών

Συγκυρίες που αναπαράγουν τον Oργουελ:
του Χρήστου Γιανναρά
Την επομένη της τηλεοπτικής αντιμαχίας Mακρόν - Λεπέν, πρωί, σε ελλαδικό κρατικό κανάλι μεσήλικας ευτραφής δημοσιογράφος «πληροφορούσε» τους Έλληνες πολίτες για το πανευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος της προτεραίας «ντιμπέιτ». Aποφαινόταν με απόλυτη βεβαιότητα, για το ποιος σαφώς υπερείχε και θριάμβευσε, ποιος ολοφάνερα υστερούσε και κατατροπώθηκε. Eξέφερε τις εκτιμήσεις του ως «είδηση», όχι ως γνώμη. Πρόσθετε και ποιες προβλέψεις συνάγονταν από την αντιμαχία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Daily Express: Επικίνδυνα παιχνίδια Τσίπρα με Σύνταγμα και εκλογικό νόμο - Δάνεια 181 δισ

Η νέα δόση των 6-7 δισεκ θα αυξήσει τις συνολικές εκταμιεύσεις της ευρωζώνης για την Ελλάδα στο εκπληκτικό ποσό των 181 δισεκ ευρώ από το 2010.
Ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει δημοψήφισμα εάν πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα αναφέρει ο βρετανική Express, ο αριστερός πολιτικός παίζει επικίνδυνα παιχνίδια.
Οι επικρίσεις στο προτεινόμενο δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα, το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο είναι πολλές.
  • Ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσογόνος δήλωσε ότι αντιτάχθηκε στο δημοψήφισμα, την οποία θεωρεί ως "απόπειρα διαλύσεως του Συντάγματος".

Πιο πολύ από ποτέ στηρίζουν το Brexit οι Βρετανοί – Υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ το 68%

Μόλις το 22% επιθυμεί παράβλεψη του δημοψηφίσματος και παραμονή στο μπλοκ
Αντιστροφή της τάσης παρατηρείται στις δημοσκοπήσεις σε ό,τι αφορά στο Brexit, καθώς, όπως απορρέει από την έρευνα της YouGov, το 68% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, το ποσοστό ξεπερνά κατά πολύ το ποσοστό (52%) που έλαβε η εν λόγω επιλογή στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Στην έρευνα της YouGov, το 45% των πολιτών δηλώνουν ευρωσκεπτικιστές, ενώ μόλις το 22% επιθυμεί παράβλεψη του δημοψηφίσματος και παραμονή στο μπλοκ.

www.bankingnews.gr ΠΗΓΗ

MarketWatch: Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει το χειρότερο κρυμμένο μυστικό στην Ευρώπη με το νέο του βιβλίο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η ευρωζώνη είναι υπό τον έλεγχο της γερμανικής αυτοκρατορίας
Ποιος είναι υπεύθυνος στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο;
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, Γιάνης Βαρουφάκης, δημοσίευσε το νέο του βιβλίο "Ενήλικες στην αίθουσα: η μάχη μου με τις δομές της Ευρώπης" αναφέρει το MarketWatch.
Ξεχάστε όλες τις αξιώσεις και τις διαμαρτυρίες σχετικά με τις «οικογένειες των εθνών» και τη «νέα Ευρώπη» και «το ευρωπαϊκό σχέδιο».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η ευρωζώνη είναι υπό τον έλεγχο της γερμανικής αυτοκρατορίας.

Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση: Debt-End ή Dead-End

Λύσεις καινοτόμες και συμβατές για την ελληνική κρίση αναμένεται να παρουσιαστούν σε Συμπόσιο που πραγματοποιείται στη Βιέννη. Ποιοι ξένοι καθηγητές πανεπιστημίων θα συμμετέχουν. Οι ελληνικές παρουσίες.
Στην Οδύσσεια, ο Αντίνοος ήταν ο ισχυρότερος μνηστήρας που αντιμετώπισε ο Οδυσσέας, όταν έφτασε στην Ιθάκη. Όπως και οι υπόλοιποι μνηστήρες, εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη θέση που είχε βρεθεί η Πηνελόπη, καταχράστηκε τη φιλοξενία της και κατασπατάλησε την περιουσία της.
Το όνομα Αντίνοος δεν το έδωσε τυχαία ο Όμηρος. Προέρχεται από την αντι-νόηση.
Η αντι-νόηση αντιπροσωπεύει την προσπάθεια του αντιπάλου να σε εμποδίσει να αντιληφθείς την πραγματικότητα.
Και πραγματικά. Πώς είναι δυνατόν να βρεις τη λύση, όταν δεν γνωρίζεις ποιο είναι το πρόβλημα; Από πού να δεχτείς βοήθεια, αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους πραγματικούς φίλους και συμπαραστάτες από τους εχθρούς;

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

Προχθές βρέθηκα στην Παλιά Βουλή σε μια εκδήλωση για την αλλαγή του Συντάγματος. Στο διάδρομο έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, υπάρχουν κάποιες προθήκες με όπλα αγωνιστών του 1821.
Τα κοίταξα με δέος. Κοίταξα τις κάνες τους και σκέφτηκα πως
αυτά τα όπλα ξερνούσαν κάποτε φωτιά και μολύβι. Κομμάτιαζαν  ανθρώπινα σώματα και έσπερναν το θάνατο. Αφαίρεσαν ένα σωρό ζωές Τούρκων και γέμισαν με το αίμα τους βουνά και λαγκάδια.

Όλα πάνε καλά στην αποικία..


     Το αν είναι 4,6 δις το κόστος των μέτρων του νέου μνημονίου ή αν είναι 3,9 δις,
     ..το αν το πλεόνασμα θα οριστεί στο 3,5% ή στο 2,5% του ΑΕΠ, για ποιά και για πόσα χρόνια,
     ..είναι θέματα επουσιώδη.
     Μάλιστα.  Πολύ λίγη σημασία έχει αν φερ' ειπείν θα κοπούν κι άλλο οι
συντάξεις. Έτσι κι αλλιώς ούτε με 300 ούτε με 400 ούτε με 500 ευρώ τον μήνα μπορεί να ζήσει κανείς.
     Δηλαδή τα γερόντια που τώρα παίρνουν 550 ευρώ αν τους κόψουν τα 100 θα ψωμολυσσάξουν; Ενώ τώρα ζούνε πλουσιοπάροχα; Βολευτήκαμε δηλαδή με την μιζέρια μας και την θεωρούμε αξιοπρεπή και διαχειρίσιμη;

Εφαρμοστικός: Μέτρα 14,15 δισ. ευρώ σε 3 χρόνια.

Της Δήμητρας Καδδά
Μέτρα αξίας 9,222 δισ. ευρώ έως το 2021 έχουν ληφθεί από το 2015 μέχρι σήμερα, όπως αποκαλύπτει το Μεσοπρόθεσμο που περιλαμβάνεται ως παράρτημα στον νέο Εφαρμοστικό που αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες μαζί με τα συνοδευτικά του κείμενα. Ο λόγος για τα μέτρα που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.

Ο συνολικός "λογαριασμός" των μέτρων που ψηφίστηκαν από το 2015 και θα εφαρμοσθούν έως και το 2021 φτάνει πλέον στα 14,15 δισ. ευρώ.

Ωρολογιακή βόμβα κάτω από το χαλί

Η αλυσίδα είναι μακριά. Ο πιο πρόσφατος κρίκος ήταν τα επεισόδια στη Χίο. Οι συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων/μεταναστών άρχισαν στο κέντρο φιλοξενίας στη ΒΙΑΛ και επεκτάθηκαν στο κέντρο της πόλης. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχα και πιο σοβαρά επεισόδια στο κλειστό κέντρο της Μόριας στη Λέσβο. Επίσης, στο Βαθύ της Σάμου που επίσης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και σε παρανάλωμα του πυρός.

Είναι προφανές ότι σ’ αυτή την αλυσίδα θα προστίθενται με την πάροδο του χρόνου ολοένα και περισσότεροι κρίκοι. Το θερμόμετρο στους καταυλισμούς προσφύγων-μεταναστών είναι εδώ και καιρό στο κόκκινο. Συχνά για ασήμαντες αφορμές ξεσπούν συγκρούσεις μεταξύ εθνικών ομάδων. 

Απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Nicolas Klein της Λουξεμβουργιανής εφημερίδας Quotidien έδωσε ο πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σχετικά με την απελευθέρωση από την γερμανική κατοχή της ΕΕ.
Περιγράφει ο Nicolas Klein: “Ο Έλληνας διπλωμάτης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις ένταξης της χώρας του στην Ε.Ο.Κ. (1981). Σήμερα όμως θέλει η χώρα του να φύγει από την ΕΕ. Στις 4 Μαΐου ευρισκόμενος στο Λουξεμβούργο έδωσε ομιλία σε εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική Επιτροπή Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και οι φίλοι του Monde Diplomatique με θέμα τις πολιτικές λιτότητας και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

"Για την υπεράσπιση της οικογένειας"... έλεγαν τα παλιοκομμούνια!

"Για την υπεράσπιση της οικογένειας
Ψηφίστε Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας"
Άλλες εποχές λένε σήμερα αυτοί που "εκσυγχρόνισαν" την ευρωπαϊκή "αριστερά"...
Οι παλιοί αριστεροί ήταν "δογματικοί", υπεράσπιζαν κατά γράμμα τον Μαρξ... τώρα είμαστε στη "νέα εποχή" λένε οι σημερινοί Ιταλοί του "Δημοκρατικού Κόμματος, του πρώην μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος της δύσης.