Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Οι ιδιωτικοποιήσεις και τα «ερείπια» στην ιταλική βιομηχανία

Στα τελευταία 25 χρόνια η όψη της ιταλικής βιομηχανίας άλλαξε ριζικά. Αλλά όχι με τον τρόπο που υπόσχονταν οι κυβερνώντες στη Ρώμη το μακρινό 1991, όταν ξεκίνησε η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Τότε, η διαβεβαίωση ήταν πως οι πωλήσεις των κρατικών βιομηχανιών σε ιδιωτικούς ομίλους θα καθιστούσε πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τον ιταλικό καπιταλισμό. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Λ.Βατικιώτης : «Ρήξη» με ΦΕΚ για τα μέτρα δεν κάνει η κυβέρνηση

Στ. Λυγερός: Γερμανική Αδιαλλαξία και Ευρωπαϊκά Διλήμματα

Η γερμανική αδιαλλαξία τορπίλισε τις προσπάθειες να βρεθεί συμφωνία και καθιστά αβέβαιη την προοπτική να προκύψει λύση στη σύνοδο της 15ης Ιουνίου. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί επιδρά αρνητικά στην ήδη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι η αδυναμία-απροθυμία των υπολοίπων παραγόντων του ευρωιερατείου να θέσουν όρια στο Βερολίνο. Με αυτή την οπτική μίλησε για τις εξελίξεις στον 9.84 ο αρθρογράφος-αναλυτής και επικεφαλής του site stavroslygeros.gr .
Ο ίδιος μίλησε και για την ανοιχτή κόντρα Τράμπ - Μερκελ, με στόχο από την πλευρά των ΗΠΑ ένα νέο σημείο ισορροπίας , υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία χωρίς την Ε.Ε. είναι μια μεσαία διεθνώς δύναμη, ενώ σε ρόλο ηγέτη της Ε.Ε. διεκδικεί ρόλο οικονομικής υπερδύναμης , που η στρατιωτικής της μετεξέλιξη χωρίς εκτροπή από την πολιτική λιτότητας είναι αδύνατη. 

blogger: Τελικά αυτός ο άθλιος Λυγερός τολμάει να σχολιάζει την πετυχεσιά του Βενιζέλου με το PSI και δεν ...ντρέπεται. Ρώτησε τον Ε. Βενιζέλο πριν μιλήσει για το PSI; (Ένας Βενιζέλος που έχει μείνει μόνος να μιλάει για την επιτυχία του PSI, που θα μείνει στην ιστορία σαν μια μεγάλη οικονομική απάτη σε βάρος της Ελλάδας).
Kαι άλλα για το PSI ..
============