Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Η σχέση της σύγχρονης Ελλάδας με την πτώση του Βυζαντίου (και οι υποθήκες του Πλήθωνος)

 του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Πριν μερικές ημέρες βρέθηκα ως ομιλητής στο Μυστρά, στα Παλαιολόγεια 2017. Το πρωί που καθόμουν στο μπαλκόνι και ¨χτένιζα¨ την ομιλία μου, μου φάνηκαν από τις υπερώες του Ταΰγετου να ξεπετάγονται κάποιες μορφές και να με κοιτάνε βλοσυρά. «Οι νεκροζώντανοι του Σολωμού»…, ψιθύρισα.
Για όσους δεν έχουν διαβάσει όλο τον εθνικό ύμνο, και είναι ως φαίνεται πολλοί, επισημαίνω ότι ο Σολωμός με τον Ύμνο προς την Ελευθερία έσωσε τον ¨μύθο του 21¨, όπως λέει ο Λιαντίνης. Όταν οι Έλληνες, παρά τις συμφωνίες που είχαν κάνει με τους Τούρκους να εγκαταλείψουν την Τριπολιτσά, τους επιτεθηκαν αιφνιδιαστικά και τους έσφαξαν, όλους. 25.000 άνδρες, γυναίκες, γέροι και παιδιά, κατασφάχτηκαν. Γέμισε ο τόπος πτώματα και αίμα. Τότε φρύαξε η Ευρώπη. 

Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να απαλλαγεί από την υποχρέωση αποπληρωμής χρέους

Του Roger Aitken
Με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να προειδοποιεί στα τέλη Μαΐου πως "δεν υπάρχει δικαιολογία" ώστε η χώρα να μην λάβει την επόμενη δόση από το πακέτο διάσωσης, κάποιοι ίσως να αναρωτιούνται εάν το "φάρμακο" που χορηγείται με δόσεις είναι υπερβολικό. Μήπως όμως η Ελλάδα θα έπρεπε να απαλλαγεί ολοκληρωτικά από το χρέος της για να επανεκκινήσει την οικονομία της; Κανείς θα μπορούσε να το ονομάσει "Grelease". (Greece+release).

Σόιμπλε - Bundesbank φοβούνται την κρυφή ατζέντα του ΔΝΤ.

Ξεθάβονται τα... τσεκούρια ενός παλιού πολέμου, ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Bundesbank, η οποία από το 2010 φοβάται ότι το Ταμείο έχει «κρυφή ατζέντα» για την Ελλάδα και επιχειρεί να μετατρέψει τη γερμανική κεντρική τράπεζα σε μια μηχανή εκτύπωσης χρήματος προς όφελος της Ελλάδας και των ιδιωτών ομολογιούχων δανειστών της.

Η διένεξη που κρατάει ήδη από την εποχή που
γίνονταν οι συζητήσεις για το πρώτο ελληνικό μνημόνιο έρχεται και πάλι στην επιφάνεια με αφορμή τη δημόσια και αρκετά... δηλητηριώδη αναφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις προβλέψεις του ΔΝΤ για την εξέλιξη του ελληνικού ΑΕΠ ως το 2060.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ο μισός σχεδόν λαός θέλει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, εντούτοις, ούτε ένας εν ενεργεία δημοσιογράφος δεν υποστηρίζει αυτή την άποψη;

Τι συμβαίνει εδώ; 

Να πιστέψουμε άραγε ότι από τον μισό λαό, δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος που να τάσσεται μαζί του ή απλά οι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι - εντολοδόχοι της βούλησης του καθεστωτικού μιντιάρχη; ΠΗΓΗ

Αρνητικό ρεκόρ – Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία των νέων στην ΕΕ.

Ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε στη χώρα μας, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση στην ανεργία των νέων με ποσοστό 47,9% (στοιχεία Φεβρουαρίου) και ακολουθεί η Ισπανία με 39,3%
Στην πρώτη θέση των χωρών με την υψηλότερη ανεργία συνεχίζει

να βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Η ανεργία στη χώρα μας βρίσκεται στο 23,2% (στοιχειά Φεβρουαρίου 2017), με την Ισπανία να βρίσκεται δεύτερη με 17,8%.

Πώς οι «ευρωεκσυγχρονιστές» δικαιώνουν τον... Στάλιν!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην Ελλάδα τη ζημιά στους θεσμούς της ελεύθερης οικονομίας που έχουν επιφέρει οι λεγόμενοι «ευρωεκσυγχρονιστές» θα τη ζήλευε και ο... Στάλιν! Αθελά τους -για να είμαστε δίκαιοι-, όμως τα αποτελέσματα μένουν.
Απλώς μπορεί κανείς να σκεφθεί εδώ την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη -το μεγαλύτερο επίτευγμα των «ευρωεκσυγχρονιστών»- που οδήγησε τη χώρα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τη δημιουργία της και στα μάτια πολλών -ιδιαίτερα του 40% της νεολαίας που είναι άνεργοι- απονομιμοποίησε τελείως βασικούς θεσμούς της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Ελληνικό χρέος

'Γιατί δεν κήρυξε χρεοκοπία και στάση πληρωμών η Ελλάδα κατά την επταετία 2010- 2017; Γιατί συνέχισε να πληρώνει τις δόσεις ενός τερατώδους χρέους σε βάρος τόσο της οικονομικής της ανάπτυξης όσο και της ευημερίας των πολιτών της; Γιατί δεν προσέφυγε ευθύς εξ αρχής στην Λέσχη των Παρισίων όπου μετά από διαπραγματεύσεις τελικά –αν κρίνουμε από ανάλογες περιπτώσεις-θα πλήρωνε το 30% του χρέους;
...Στα πλαίσια του αφηγήματος που σερβίρουν με πιεστική μονοτονία τα συστημικά ΜΜΕ η απόφαση της αποπληρωμής του κρατικού χρέους αποτελεί μία ένδειξη «ωρίμανσης» του πολιτικού συστήματος της χώρας , μια ένδειξη ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της «τον κακό της εαυτό»...που θα την φέρει να διεκδικεί την θέση που της «αρμόζει» δίπλα σε χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία η Ιρλανδία κλπ.