Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

«Την αλήθεια ρε! Την αλήθεια»!

Ας μην αιφνιδιαστεί ο αναγνώστης. Ο τίτλος του παρόντος κειμένου δεν αφορά περιθώριο πολιτικού λόγου. Αντιθέτως αναφέρεται στην κατακλείδα μιας σημαντικής ταινίας του Θόδωρου Μαραγκού «μάθε παιδί μου γράμματα» του 1981, που αφορά κουλτούρα της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου.

Το σημαντικό αυτό έργο, που αφορούσε σενάριο και σκηνοθεσία του Θόδωρου Μαραγκού, ερμήνευσε ένα από τα ιερά τέρατα της υποκριτικής τέχνης, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος μαζί με άλλους λαμπρούς ηθοποιούς, όπως ο Νίκος Καλογερόπουλος, ο Κώστας Τσάκωνας, η Άννα Ματζουράνη και η Ειρήνη Καζάκου.

Λαπαβίτσας: Αν δεν έχουμε τομή δεν έχουμε μέλλον

«Κακώς περίμενε ο πρωθυπουργός ότι θα έχουμε ευνοϊκή λύση τη Δευτέρα που μας πέρασε στο Eurogroup. Δείχνει αυτό, για μια ακόμη φορά, πόσο λίγο αντιλαμβάνονται όλοι της κυβέρνησης, τι συμβαίνει στην Ευρώπη.

Αυτό που έγινε μετά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή και την αποδοχή του Νέου Μνημονίου, είναι ότι στην ουσία, η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχθηκε τους όρους του ΔΝΤ, το οποίο επέμενε σε επιπλέον μέτρα και όρους για να συνεχίσει να συμμετέχει. Η κυβέρνηση τα αποδέχθηκε και δεν πήρε τίποτα έναντι.»

Η "προστασία της πατρίδας" και ολίγα περί δημοκρατίας

Την περασμένη Κυριακή, ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε μια συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Την προσοχή μου τράβηξε η πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου "Ο τρόμος επέστρεψε στη χώρα με την επίθεση κατά του κ. Λουκά Παπαδήμου. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο στόχος των δραστών και πόσο κινδυνεύουν, τελικά, η Δημοκρατία και οι θεσμοί από τέτοιου είδους ενέργειες;". Ωραία, φυτευτή και προβοκατόρικη ερώτηση, οπότε συνέχισα διαβάζοντας την απάντηση και υπογραμμίζοντας μερικά σημεία της:
Η Δημοκρατία χρειάζεται επαγρύπνηση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο αν δεν το υπερασπίζεσαι. Η τρομοκρατία επιβιώνει σε λανθάνουσα κατάσταση και αναζητά νέες μορφές έκφρασης, επειδή -μεταξύ άλλων- καλλιεργείται ένα κλίμα ενθάρρυνσης ή ανοχής προς τη βία, το κοινωνικό και πολιτικό μίσος, τον κοινωνικό και εθνικό διχασμό. Είναι καθήκον της Πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων και, τελικά, των ίδιων των πολιτών να σπάσουν οριστικά το φαύλο αυτό κύκλο με ξεκάθαρες θέσεις
Η επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου είναι όχι συμβολική αλλά αιματηρή, δολοφονική επίθεση κατά του πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης υψηλής εθνικής υπευθυνότητας που αγωνίστηκε να προστατεύσει την πατρίδα από την απόλυτη καταστροφή. Ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου δικαιούμαι να πω ότι της ακραίας βίας μιας τρομοκρατικής πράξης προηγήθηκε η συσσωρευμένη συμβολική αλλά και υλική βία του «αντιμνημονιακού» μίσους που πήρε τη μορφή του κατασκευασμένου μίσους κατά των προσώπων που σήκωσαν το βάρος της εθνικής προσπάθειας.

Τα τρία ιδιοτελή ψεύδη του χερ Σόιμπλε

Ψεύδος Νο 1

«Η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της τα επόμενα δέκα χρόνια» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο 26ο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο της Φρανκφούρτης. Ουδέν ψευδέστερονΗ συνέχεια του άρθρου εδώ.


Οι αναφορές Σόιμπλε για το χρέος της Ελλάδας, την ανάπτυξη και το ότι ζούμε με κοινωνικές παροχές δυσανάλογες του ΑΕΠ μας, είναι προφανή αλλά και ιδιοτελή ψεύδη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, με προφανή στόχο.
Η Γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ, πιστεύει ότι η πολιτική λιτότητας είναι η λύση για όλη την Ε.Ε. και έτσι οδηγεί σε καταστροφή χώρες που δεν μπορούν να ομογενοποιηθούν  σε Γερμανικό στυλ.
Έτσι όμως οδηγεί όλη την Ε.Ε. και τον εαυτό της η Γερμανία στα όρια μεγάλου κρισιακού γεγονότος. Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πάντειο, Κώστας Μελάς.
Συνάμα , επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται με τίποτα έναντι της Ελλάδας, να απεμπολήσει το «όπλο» του χρέους, θεωρώντας ότι έτσι λειτουργεί παραδειγματικά,  «προτεσταντικά»  με την Ελλάδα για όλη την ευρωζώνη.ΠΗΓΗ