Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Oριζόντιες κοινοβουλευτικές ομάδες.  • Υπάρχουν φιλελεύθεροι στην Ελλάδα;

    Για όποιον επιμένει να μην καταλαβαίνει. Οι ολιγάρχες έχουν τους ανθρώπους τους σε όλα τα κόμματα για να κάνουν τις δουλειές τους. Έχουν τους υποτακτικούς τους οι οποίο για χάρη τους και με την συνδρομή τους γίνονται υπουργοί και ενίοτα πρωθυπουργοί! Έρμη χώρα. Έτσι εξηγούνται όλα! Δεν υπάρχουν "κωλοτούμπες", υπάρχει μόνο διατετατγμένη υπηρεσία στο Μεγάλο Αφεντικό. Όσο περνάει ο καιρός όλο και θα μοιάζουμε με το άλλο ευρωπαϊκό προτεκτοράτο, το Κόσοβο...

     

ΔΝΤ- ΕΚΤ - ΕΜΣ και η «διαπλοκή» τους


του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη*

Η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έθεσε επί τάπητος το ζήτημα δημιουργίας ενός Διεθνούς Οργανισμού προκειμένου η παγκόσμια οικονομία αλλά και η διεθνής ρευστότητα να τεθούν υπό το κράτος νομικών κανόνων έτσι ώστε να αποτραπούν στο εξής απόκρημνες καταστάσεις, μη διαχειρίσιμες κρίσεις και κυρίως στο εξής να υπάρξει πλαίσιο δημοσίου διεθνούς οικονομικού δικαίου για μια παγκόσμια οικονομική συνεργασία, ώστε ο φαύλος κύκλος ανταγωνιστικών υποτιμήσεων των νομισμάτων που είχαν οδηγήσει στη Μεγάλη Ύφεση της 10ετίας του 1930, να μην επαναληφθεί.

Ακροδεξιοί, Βίλντερς και «σχήματα Πόνζι» στην Ευρώπη

Οι όψεις της κρίσης είναι πολλές. Σε οικονομικό πλαίσιο, είναι η διάσταση ανάμεσα στην πραγματική οικονομία και την ιδεολογία της απορρύθμισης υπέρ της ελεύθερης αγοράς. Σε πολιτικό επίπεδο πολλοί αναρωτιούνται –όχι άδικα– αν πραγματικά ηττήθηκε η Ακροδεξιά στην Ευρώπη.

Το ανακοινωθέν του Eurogroup της 15ης Ιουνίου μεταφρασμένο σε απλά ελληνικά

Οπως κάθε τυραννία έτσι και η τρόικα έχει δημιουργήσει τη δική της φρασεολογία, για να μην πω γλώσσα, ώστε να αμπαλάρει τα ανακοινωθέντα της ως ανθρωπιστικές, λογικά αναπόφευκτες, αποφάσεις που προαναγγέλλουν θετικές εξελίξεις.

Βέλγιο: Παράνομο κρίθηκε το χαράτσι για το ρεύμα

Στην κατάργηση φόρου στην κατανάλωση ρεύματος ονόματι «Turteltaks» προχώρησε το βελγικό Συνταγματικό Δικαστήριο, ο οποίος φαίνεται να επιβάρυνε κατά 100 ευρώ επιπλέον κάθε νοικοκυριό ετησίως.

Το «Turteltaks», που ονομάστηκε με αυτόν τον τρόπο από την υπουργό που τον επέβαλε, την Annemie Turtelboom, κυρύχτηκε αντισυνταγματικό από το Δικαστήριο.

Η Ελλάδα της φτώχειας σε αριθμούς

Το 35,6% του πληθυσμού της χώρας ή 3.789.300 άτομα βρίσκονταν πέρυσι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση µε την προηγούμενη χρονιά (3.828.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 35,7% του πληθυσμού), σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.500 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.450 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, ενώ το µέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της εκτιμάται σε 14.932 ευρώ.

Αυτά είναι τα 113 προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση

Γολγοθά με 113 προαπαιτούμενα πρέπει να ανέβει η κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί με μεγαλύτερη σαφήνεια για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους, να εξασφαλίσει την ποσοτική χαλάρωση (QE) και να χτίσει το μαξιλάρι ρευστότητας που θα επιτρέψει την έξοδο από το μνημόνιο 3 προς ένα ηπιότερο πρόγραμμα του χρόνου το καλοκαίρι.
Αντιδράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης αναμένεται να προκαλέσει το γεγονός ότι σύμφωνα με το κείμενο της έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαΐκής

Bloomberg: Η τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης «πεθαίνει» στην Ιταλία - Η Ρώμη αψηφά το bail in

Η αξιοπιστία, ωστόσο, είναι δύσκολο να οικοδομηθεί και είναι πολύ εύκολο να καταστραφεί
Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να θέσει υπό εκκαθάριση την Veneto Banca και την Banca Popolare di Vicenza, πουλώντας τα καλά περιουσιακά τους στοιχεία στην Intesa Sanpaolo έναντι συμβολικής τιμής, την ώρα που τα τοξικά περιουσιακά τους στοιχεία θα μεταφερθούν σε μια ¨bad bank¨ η οποία θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει το Bloomberg, η υπόθεση αυτή να αποδειχθεί ως η ταφόπλακα της τραπζικής ένωσης της Ευρωζώνης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Intesa Sanpaolo, θα κερδίσει πολλά με ελάχιστο κίνδυνο.
Αλλά για τον ιταλό φορολογούμενο και την αξιοπιστία του δημοσιονομικού κανονισμού της ευρωζώνης, το σχέδιο είναι αποτυχημενο και θα πρέπει να σταματήσει αναφέρει το Bloomberg.
Αυτό το σχέδιο διάσωσης "αλά ιταλικά" είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από δύο εβδομάδες, όταν η Banco Santander εξαγόρασε την Banco Popular έναντι ενός ευρώ.
Στην περίπτωση αυτή, η Santander απέκτησε επίσης τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Banco Popular, αλλά και όλους τους μελλοντικούς νομικούς κινδύνους. Συνέχεια εδώ

CNBC: Το 64% των CFOs ανησυχούν για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας

Το 30,8% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «δεν θεωρούν καθόλου» ότι οι πολιτικές και οι ρητορείες της κυβέρνησης του Trump προς το Βερολίνο θα οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο
Πάνω από το 64% των Οικονομικών Διευθυντών παγκοσμίως -σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών- δήλωσαν ότι «ανησυχούν κάπως» ή «ανησυχούν πολύ» για την τεταμένη ατμόσφαιρα που αναπτύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας, σύμφωνα με νέα έρευνα του CNBC.

Από τον Καισαρισμό στις «δυνάμεις του αίματος»

Η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου της ΕE στα ζητήματα που έθετε η παγκοσμιοποίηση έγινε κυρίως μέσω της Συνθήκης του Μάαστριχτ και με όσα νομοθετήματα ακολούθησαν. Ο βασικός λογικός πυρήνας των θεσμικών ρυθμίσεων ήταν σε μεγάλο βαθμό η άσκηση της οικονομικής πολιτικής με βάση προκαθορισμένα κριτήρια. Την ευθύνη για την πραγμάτωσή τους θα είχαν «ανεξάρτητες» και «γραφειοκρατικές» δομές που δεν ελέγχονται από τις κυβερνήσεις, δηλαδή από την καθολική ψηφοφορία των πολιτών. Συνέχεια εδώ