Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Περί "δικαιοσύνης"...

Με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Κάντε τον κόπο να ακούσετε την παρακάτω εκπομπή.


Ξύπνησαν" οι δικαστές και βάζουν στο κάδρο της μίζας τον Σημίτη

Στην επιχείρηση λεηλασία του ελληνικού λαού πέρα από τους ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες έχουν συμμετέχει –και συμμετέχουν- πρωτοκλασάτα πρόσωπα του αστικού πολιτικού σκηνικού. Μπορεί κάποια καμένα χαρτιά απ’ αυτό να καλούνται για να λογοδοτήσουν για τις λαμογιές του –για να καλλιεργηθεί η μαζική αυταπάτη ότι το πολιτικό σύστημα διαθέτει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης- αλλά όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό. Ακόμα και αν κάποιες καταστάσεις δημοσιοποιηθούν, όπως τότε που ο μακαρίτης εφοπλιστής Αλαφούζος κατάγγειλε δημόσια ότι έδινε εκατομμύρια στον τότε πρωθυπουργό Μητσοτάκη-  αυτές τις τρώει στο σκοτάδι.

Γλυκιά συμμορία..

     "'Οποιος έχει στοιχεία να τα δώσει στον εισαγγελέα", άφριζε απ' το βήμα της Βουλής ο πιό διεφθαρμένος και πιό ανήθικος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης,
     ..γνωρίζοντας πολύ καλά πως ούτε κάποιος μπορούσε να βρει ατράνταχτα στοιχεία για τις μίζες και τις δωροδοκίες που ήταν καθεστώς στην
περίοδο της πρωθυπουργίας του, εφόσον αυτές οι δουλειές δεν γίνονται ούτε γραπτώς ούτε στο φως της μέρας,
     ..αλλά και πως αν κάποιος εύρισκε μερικά χλωμά στοιχεία, ποιός εισαγγελέας ποιάς δικαιοσύνης θα τολμούσε τότε να στραφεί εναντίον της νομενκλατούρας του "υπαρκτού λαϊκισμού" και εναντίον του παντοδύναμου συστήματος και παρακράτους του πασοκικού "εκσυγχρονισμού".

     Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δέκα χρόνια, και νάρθουν τα πάνω-κάτω με τα μνημόνια και την χρεοκοπία της χώρας που προκάλεσαν οι με το αζημίωτο επιλογές του "εκσυχγρονισμού",
     ..για να αντιληφθεί ο κόσμος τον ρόλο των πολιτικών και δη των πασόκων, και ακόμη πιό συγκεκριμένα των "εκσυγχρονιστών",
     ..και ν' αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής, της μίζας, της ληστείας της χώρας, κυρίως από μιά δράκα, μιά συμμορία πολιτικών, τραπεζιτών και άλλων, που, ώ τί σύμπτωση, ανήκουν οι περισσότεροι στην περίοδο διακυβέρνησης 1996-2004.

     Ο αρχινονός εκείνης της περιόδου είναι ακόμη ελεύθερος, γράφει βιβλία και άρθρα, και στηλιτεύει τις μνημονιακές κυβερνήσεις!
     Μόλις τώρα, χλωμά-χλωμά και με στοιχεία που έρχονται απ΄ το εξωτερικό οι υπόνοιες χρηματισμού (υπόνοιες που για τον περισσότερο λαό είναι βεβαιότητες εδώ και χρόνια) φτάνουν να ακουμπήσουν και απ' ευθείας το απαίσιο γκόλεμ της πολιτικής μαφίας.
     Η εισαγγελική έρευνα είναι ακόμη στην αρχή και είναι βέβαιο πως θα περάσει από σαράντα κύματα και χίλια εμπόδια για να μπορέσει τελικά να φέρει στο φως ίσως ενα μικρό υποπολλαπλάσιο των αισχών εκείνης της περιόδου.

     Αυτή η ατιμωρησία ή η "ολιγοτιμωρησία" των απ' ευθείας υπεύθυνων της καταστροφής είναι η κύρια αιτία που η καταστροφή και το άγος συνεχίζονται.
     Οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας,
     ..οι υπεύθυνοι των μνημονίων,
     ..οι υπεύθυνοι των διάφορων PSI και του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας και του λαού,
     ..είναι ακόμη ελεύθεροι,
     ..ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,
     ..γράφουν βιβλία, δημοσιεύουν άρθρα, μιλούν σε συγκεντρώσεις, σχεδιάζουν καινούργια κόμματα ή αναδομούν τα παλιά,
     ..με δυό λόγια: βυσσοδομούν ακόμη εναντίον του λαού και της χώρας, ελεύθεροι κι ωραίοι υγιείς και αρτιμελείς,
     ..σαν τίποτα να μην έχει συμβεί,
     ..σάμπως η καταστροφή να ήταν ραπανάκι και φύτρωσε από μόνη της,
     ..Ή ΣΑΝ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ.

     Ο λαός φταίει βέβαια, αλλά σ' άλλο επίπεδο.
     Για τις επιλογές του και για την έλλειψη δυναμικής διεκδίκησης της τιμωρίας των υπευθύνων,
     ..που να φτάνει όχι μόνον στην απόδοση της ποινικής τιμωρίας, αλλά και της δήμευσης των περιουσιών τους,
     ..περιουσίες που όπως μέρα την μέρα και χρόνο με τον χρόνο αποκαλύπτεται δεν είναι αποτέλεσμα δουλειάς,
     ..παρά αποτέλεσμα παρανομίας και απατεωνιάς.

     Αν δεν υπάρξει πραγματική απόδοση δικαιοσύνης και κάθαρση,
     ..τούτη η χώρα δεν θα σωθεί ποτέ!.. 
ΠΗΓΗ

Wirtschafts Woche: H Ελλάδα σε ατέρμονη κρίση - Πρόβλημα στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά και πάλι την ελάφρυνση του χρέους
Οι ιταλικές τράπεζες σώζονται με χρήματα φορολογουμένων και η Ελλάδα παίρνει νέα δόση από τους δανειστές της παρά το γεγονός ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις αναφέρει σε δημοείυμά της η γερμναική εφημερίδα Wirtschafts Woche.

Spiegel: Ο D. Trump απειλεί την Ευρώπη με δασμούς, ενόψει του G20

Μήνυμα στην ΕΕ ότι θα μπορούσαν να διακόψουν τη συνεργασία τους αναφορικά με τη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών αγορών και των φορολογικών παραδείσων στέλνουν οι ΗΠΑ, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των G20, που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δημοσίευμα του Spiegel, ο Donald Trump απειλεί να επιβάλλει δασμούς σε δεκάδες ευρωπαϊκά προϊόντα, εφόσον η Ευρώπη δεν ανοίξει από την πλευρά της τις αγορές της στα κρέατα από τις ΗΠΑ, που περιέχουν ορμόνες.
Η γερμανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η δικαιοσύνη «άκουσε» τους δανειστές για το ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, και κατόπιν δημοσίων παραινέσεων, με πιο πρόσφατη του αντιπροέδρου της Κομισιόν το πρωί της Πέμπτης, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης άσκησε αίτηση αναίρεσης στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Ασφαλιστικό: Τα παράδοξα, οι αντιφάσεις, τα αδιέξοδα και η προοπτική

Ασφαλιστικό
Η κατανόηση της δυναμικής που αναπτύσσεται στα συνταξιοδοτικά συστήματα, απαιτεί μεθοδολογικά την διάκριση μεταξύ του αριθμού των συνταξιούχων και της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Κι’ αυτό γιατί τα δύο αυτά μεγέθη δεν μεταβάλλονται στη διάρκεια του χρόνου με τον ίδιο ρυθμό. Η αιτία αυτής της αναντιστοιχίας μεταξύ του ρυθμού μεταβολής των δύο μεγεθών οφείλεται, κατά βάση, στην μεταβίβαση της σύνταξης ενός θανόντος ατόμου στην σύζυγο ή/και τα παιδιά του.