Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2017… Ίσως το ανώτατο στάδιο του «Σοσιαλισμού» να είναι και η Βίζιτα!

Κεντρικό Σύνθημα: Όταν η ανάγκη γίνεται Ιστορία.
…Προλετάριοι/ες τώρα έχοντας κατακτήσει ένα «γερό» φιλοσοφικό και ιδεολογικό αριστερό υπόβαθρο, μπορείτε να εκπορνευθείτε!!!
Ίσως το ανώτατο στάδιο του «Σοσιαλισμού» να είναι και η Βίζιτα!!!

Του Γ. Σιώζου
Ας μείνουμε στο σύνθημα και στο τέλος, μετά την εξιστόρηση των συμβάντων μιας εκδήλωσης – συζήτησης στο εν λόγω φεστιβάλ, ας καταληφθούμε από τη ‘Βακχεία’ κοινώς μεράκλωνα, του λαϊκού άσματος από το οποίο είναι παρμένο το σύνθημα. Πρώτη ημέρα.

Συμμαχίες και κοινά ταμεία... κάποτε και τώρα

Όταν τελείωσαν οι Περσικοί Πόλεμοι το 479 πΧ, οι έλληνες πήραν τους πέρσες στο κατόπι αφ' ενός μεν για να τους διαλύσουν οριστικά αφ' ετέρου δε για να απελευθερώσουν όσες ελληνικές πόλεις βρίσκονταν ακόμη υπό την κατοχή τους. Οι ελληνικές συμμαχικές δυνάμεις όρισαν ως αρχηγό τους τον σπαρτιάτη βασιλιά Παυσανία και ξαμολύθηκαν στο κυνήγι των περσών, φτάνοντας μέχρι την Κύπρο και μέχρι το Βυζάντιο, παντού με νικηφόρα αποτελέσματα. Όμως, η συμπεριφορά του Παυσανία ήταν κομματάκι βάναυση, με αποτέλεσμα οι πόλεις που απελευθερώνονταν να δυσανασχετούν. Γι' αυτό οι ίωνες ζήτησαν από τους αθηναίους να αναλάβουν την ηγεσία της συμμαχίας. Άλλο που δεν ήθελαν οι αθηναίοι, αφού πλέον ανοιγόταν ο δρόμος για να υλοποιηθεί το όραμα του Θεμιστοκλή, ο οποίος ονειρευόταν την Αθήνα ως απόλυτη κυρίαρχο στο Αιγαίο.

Έτσι, λοιπόν, οι αθηναίοι δέχτηκαν να ηγηθούν της συμμαχίας και κάπου εκεί στα τέλη του 478 πΧ ιδρύθηκε η Α' Αθηναϊκή Συμμαχία, στην οποία συμμετείχαν κάπου 140-150 πόλεις, που η καθεμιά συνέβαλε στο κοινό ταμείο ανάλογα με τις δυνατότητές της. Το ύψος της εισφοράς κάθε πόλης το όρισε ο Αριστείδης με τόσο σωστό και αμερόληπτο τρόπο ώστε απέκτησε το προσωνύμιο "δίκαιος". Ως έδρα της συμμαχίας ορίστηκε η νήσος Δήλος, που βρισκόταν στην μέση του Αιγαίου και βόλευε και τις δυο ακτές του πελάγου. Εκεί φυλασσόταν και το ταμείο με τις εισφορές.


Άποψη του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου.

Κ.Μελάς: Τα δύσκολα για την οικονομία είναι μπροστά μας

«Αγκάθι» οι νομικές εγγυήσεις που ζητούσε το ΔΝΤ αλλά δεν έδωσε η κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης στις 6 Ιουλίου.
Κοινοτικές πηγές επιβεβαίωναν ότι το ΔΝΤ έχει καταγράψει την έλλειψη ενός βασικού για τη συμμετοχή του προαπαιτουμένου, το οποίο ζητούσε επίμονα και αφορά στη νομική γνωμοδότηση πως δεν θα καταπέσουν σαν αντισυνταγματικές η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις ή η μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. 
Παρά την έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup στις 15 Ιουνίου, η νομική εγγύηση που ζητούσε το Ταμείο δεν έχει παρασχεθεί, επειδή η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το τελικό ύψος των συντάξεων.
Τα δύσκολα στην Ελληνική Οικονομία είναι μπροστά μας, είπε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πάντειο Κώστας Μελάς. ΠΗΓΗ

J. Ziegler (OHE): Παγιώνεται η δυστυχία χωρίς διαγραφή χρεών των φτωχότερων χωρών

Ο κ. Schaeuble, ο υπουργός Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης και δη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, έχει πει ότι δεν μπορεί να γίνει διαγραφή των χρεών των 50 φτωχότερων χωρών αυτού του κόσμου.
  • Αν και οι χώρες αυτές δεν θα μπορέσουν έτσι να κάνουν επενδύσεις κτίζοντας σχολεία, νοσοκομεία ή να επενδύσουν στην γεωργία. Η δυστυχία παγιώνεται εάν δεν γίνει διαγραφή. Και ο Schaeuble επιχειρηματολογεί λέγοντας: αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς η οποία και δίνει τις εντολές. Πρόκειται για μια εγκληματική άποψη. Αυτό που λέει δεν είναι αντάξιο ενός Γερμανού υπουργού», είπε ο Jean Ziegler, μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σε συνέντευξη του -με αφορμή την σύνοδο G-20 στο Αμβούργο- στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΑRD.
  • «Δεν υπάρχει αδύνατο στην δημοκρατία. Το σύνταγμα μας δίνει όπλα για να γκρεμίσουμε την κανιβαλική παγκόσμια τάξη. Ο κ. Schaeuble δεν έπεσε από τον ουρανό. Όταν λέει πως ότι είναι αδύνατη η διαγραφή χρεών, διότι δεν το θέλει η αγορά, μπορεί να καταψηφιστεί. 
Το κόμμα του μπορεί να καταψηφιστεί. Αύριο το πρωί θα μπορούσε να εμποδιστεί από την Bundestag η κερδοσκοπία για τα βασικά είδη διατροφής. Αύριο το πρωί θα έχουν σωθεί από την πείνα εκατομμύρια άνθρωποι. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Γι΄αυτό πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε τις απίστευτες ελευθερίες τις οποίες μας δίνει το σύνταγμα», πρόσθεσε ο Ελβετός καθηγητής κοινωνιολογίας στα πανεπιστήμια τη Γενεύης και της Σορβόννης και σφοδρός πολέμιος της παγκοσμιοποίησης.

Για περαιτέρω μειώσεις 2,1 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και για περαιτέρω μειώσεις 2,1 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2019 προβλέπεται η περικοπή κατά 18% της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, όταν η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο ασφαλιστικό φτάνει τα 10 δισ. ευρώ, ήτοι ξεπερνά και τα δύο προηγούμενα Μνημόνια μαζί (3,5 δισ. ευρώ στο πρώτο Μνημόνιο και 3,9 δισ. ευρώ στο δεύτερο Μνημόνιο)!

Η δικτατορία του χυδαίου


Ε​​χουν και οι λέξεις την οικολογία τους. Εντάσσονται κοινώς σε μια γλωσσική αλυσίδα η οποία προσθέτει ή αφαιρεί από τη σημασία τους. Οταν υπενθυμίζουμε το κοινότοπον ότι οι λέξεις δεν είναι από μόνες τους χυδαίες, χυδαίες όμως τις κάνει ο τρόπος που τις χρησιμοποιείς, αυτό εννοούμε. Ενα γυμνό σώμα δεν είναι χυδαίο. Αν όμως το εντάξεις στο περιβάλλον της πορνογραφίας γίνεται χυδαίο.

Τα νέα (;) δεδομένα στην Ευρώπη

--------------------

Η ευνουχιστική δημοκρατία του Κέντρου

Η προσεκτική ανάγνωση των θεωρητικών (αλλά και ιστορικών) προσεγγίσεων για την έννοια της δημοκρατίας καταδεικνύει το εγγενές συγκρουσιακό της περιεχόμενο. Είναι πασίδηλο ότι η δημοκρατία δεν είναι απλώς ένα «συμβολικό πράγμα», ένα σύνολο σταθερών αξιών και νομικών κανόνων, ένα άθροισμα δικαιωμάτων που μοιράζονται ισομερώς σε όσους τα επιζητούν ή τα επικαλούνται. Είναι ένα διακύβευμα αγώνων και συγκρούσεων που οικοδομείται, αμφισβητείται, εμπλουτίζεται ή ανατρέπεται απ’ όσους μπορούν να την οικοδομήσουν, να την αμφισβητήσουν, να την εμπλουτίσουν και να την ανατρέψουν ή […]

Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών

«Η Γερμανία έχει πάψει να είναι σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Επανήλθε σε μεσαιωνικές συνθήκες. Δυσοίωνο χαρακτηριστικό της σημερινής κατάστασης είναι η αγριότητα και η περιφρόνηση όλων των νομικών κανόνων που αποτελούν το ιερό και το απαραβίαστο κάθε πολιτισμένου κράτους. Βαθύτερη σημασία είναι η αυταρέσκεια με την οποία αντιμετωπίζεται η προσφυγή σε φρικιαστικές, μεσαιωνικές πολιτικές μεθόδους». Το απόσπασμα των λονδρέζικων Times στις 3 Ιουλίου του 1934 περιγράφει το διήμερο βίας, τρόμου και αίματος που είχε προηγηθεί στην Γερμανία. Τότε που η μυστική […]

Ο στενός κορσές της γερμανικής Ευρώπης

Το οικοδόμημα που ακούει σήμερα στο όνομα «Ευρωπαϊκή Ένωση» κτίστηκε ώστε οι οικονομικοί και εμπορικοί δεσμοί να οδηγήσουν τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου σε ειρηνική συνύπαρξη, κυρίως δε με τη Γερμανία.
  • Όχι για μια «γερμανική Ευρώπη».
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, στην οποία οι επενδύσεις είναι ακόμη είδος εν ανεπαρκεία και τα δεσμά της κρίσης κρατούν καλά, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να κόψουμε δεσμούς με όσους ήδη τόλμησαν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Καληνύχτα Πινόκιο, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ… Οι άπειροι και οι ονειροπόλοι…

Της ΈΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ.
Λαοθάλασσα στα Προπύλαια. Ένας νέος πολιτικός, είχε εκλεγεί και έφερνε την ελπίδα. Ένας νέος αέρας, έφερνε την αλλαγή. Θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έβαζε “φωτιά” σε ότι μας τσουρούφλισε όλα αυτά τα χρόνια.

Τα «κουρέλια» του ΠΑΣΟΚ σε νέα απόπειρα νεκρανάστασης…

Blogger: Δεν ...συμμερίζομαι τις απόψεις του παρακάτω κειμένου και το βρίσκω εμπαθές. Είμαι έτοιμος να ψηφίσω το το παλαιοΠΑΣΟΚ, αν ο εικονιζόμενος κ. Γείτονας - ταμίας του ΠΑΣΟΚ κάποιον καιρό - απαντήσει στα λεγόμενα - καταγγελίες του παρακάτω Video. (Ή να τον καταγγείλει ως λασπολόγο)

2. Δεν μπόρεσα να δακρίνω τον μεταμφιεσμένο στρατηγό! Το είδε κανείς; (Δεν μπορώ να φαντασθώ τον Σημίτη να κάνει βήμα χωρίς αυτόν...)