Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Ο ιστός της ευρωπαϊκής «αράχνης» – 1

Η ΕΕ βρίσκεται μπροστά σε μία δομική κρίση στην εξηντάχρονη πορεία της. Τούτη τη φορά φαίνεται ότι πρόκειται για μια κρίση βαθιά, έντονη, υπαρξιακή, η οποία αντανακλάται και στο εκλογικό επίπεδο. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.
Αντί να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σκέφτονται οι πολιτικές αρχηγεσίες της Γερμανίας και των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι θεμιτό να αναστοχαστούμε τα προβλήματα, τους τρόπους και τα μέσα που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα οι ενωσιακές διαδικασίες. Ίσως έτσι καταλάβουμε τι έχει πάει στραβά μέχρι σήμερα σε σχέση με τον σχεδιασμό. Τι είναι αυτό που θέτει εν αμφιβόλω την ίδια την ύπαρξη του ευρωπαϊκού οράματος.

H δικαιοσύνη στο ...προτεκτοράτο.

Η φιλελεύθερη ηθικολογία και η εκδίκηση της πολιτικής

Η περίοδος 1990-2017 είναι διάσπαρτη με πολέμους και επεμβάσεις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους στο όνομα της διεθνούς φιλελεύθερης τάξης. Η ίδια περίοδος ξεκίνησε με τον φαινομενικό θρίαμβο του φιλοσοφικού φιλελευθερισμού, όπως αυτός εκφράστηκε στο βιβλίο του Φράνσις Φουκουγιάμα “Το Τέλος της Ιστορίας”.

Φίλης, Ξυδάκης γλίτωσαν το λιντάρισμα και δέχτηκαν κατάμουτρα καφέδες και φτυσίματα...


...όταν προκάλεσαν με την παρουσία τους στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα
Δεν έχουν καταλάβει τίποτα;
Αυτοί δεν ψήφισαν τα μνημόνια εξαθλίωσης και κατοχικούς "νόμους";
Τα καλύτερα φθάνουν... 
Blogger: Όταν κοροϊδεύεις κατάμουτρα και καταργείς κάθε έννοια συνέπειας και ορθού λόγου, τότε δεν πρέπει να εκπλήσσεσαι που κάποια στιγμή τα πράγματα εκτραχύνονται. Πρώτος εσύ έχεις ακυρώσει τον ...λόγο.
Καταδικάζουμε την δροσιά απ’ όπου κι αν προέρχεταιΣτην Προεδρία ενός Προτεκτοράτου

Blogger: Αν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν είμαστε μπανανία με τα ...όλα τους, καιρός να ανασκευάσουν.


Στο προεδρικό μέγαρο πήγαν οι νεόνυμφοι Σάκης Ρουβάς και Κάτια Ζυγούλη για να τους ευχηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος...
Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι κωλοτρυπίδες χτενίζονται...
Ρε Παυλόπουλε, τσίπα δεν έχεις, δεν σέβεσαι ρε κερατά ότι σε διόρισαν πρόεδρο της Ελλάδας;
Στο σπίτι σου ρε λινάτσα οι προσωπικές σου σχέσεις κι όχι στο προεδρικό μέγαρο... τι σκ@τ@ συνταγματολόγος είσαι; ΠΗΓΗ

Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν τώρα, κύριε Νεφελούδη;

Μαζί με την τραγική είδηση κυκλοφορεί και η παρακάτω οργισμένη δήλωση:

Ο κύριος Ανδρέας Νεφελούδης δεν είναι κάποιος που έμαθε την είδηση και ξέσπασε.

Οι καθεστωτικές συναυλίες και ο Σαββόπουλος

ΒLogger: Εντελώς τυχαία είδα τμήμα της συναυλίας που διοργάνωσε ο ΣΚΑΙ, και η  Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) του Γιάννη Αλαφούζου "Όλοι μαζί μπορούμε", με την συνδρομή του Διονύση Σαββόπουλου, κάτι δεν μου "κάθησε" αισθητικά. 
Τι ανάγκη είχε ο Νιόνιος να  ξεπλύνει ένα σταθμό - που έπαιξε και παίζει ένα πολύ ύπουλο ρόλο στην καταδυνάστευση - χυδαία χειραγώγηση ενός λαού. Σε ποια χώρα σε ποιο πλανήτη ζει ο Νιόνος. Είπαμε  στα' αρχίδια του, αλλά μάλλον εδώ ξεπέρασε κάθε όρι. 
Μετά σκέφτηκα ότι ίσως ο Σαββόπουλος ...πεινάει οπότε έχει άλλοθι γι' αυτή του την συμμετοχή. Ευτυχώς ακάματοι γραφιάδες  έγραψαν για να σχολιάσουν την κατάπτυστη αυτή εκδήλωση-αχταρμά.

  1. Μια «έντεχνη» Πανήγυρη στο Καλλιμάρμαρο
  2. Οι καθεστωτικές συναυλίες και ο Σαββόπουλος 
  3. Ο επικίνδυνος ρόλος των ΜΚΟ
  4. ΣΟΥΡΓΕΑΛ
  5. και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. (θρυλική εκπομπή (1992!))
Με αφορμή την χτεσινοβράδυνη συναυλία που διοργάνωσε στο Καλλιμάρμαρο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) του Γιάννη Αλαφούζου "Όλοι μαζί μπορούμε", με την συνδρομή του Διονύση Σαββόπουλου, σκέφτηκα να καταγράψω μερικές σημειώσεις. Όχι για τον Νιόνιο, παρ' ότι ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε με τον τροβαδούρο της "Ρεζέρβας", προβληματίστηκε από την επικίνδυνη στροφή που έκανε είκοσι χρόνια αργότερα οδηγώντας το "Φορτηγό" του και έκοψε τα σούρτα-φέρτα μαζί του όταν τον είδε με ένα απαράδεκτο "Κούρεμα". Οι σημερινές σημειώσεις μου έχουν να κάνουν με τις περίφημες ΜΚΟ.

Μας βγάζουν πτωχευμένους στις αγορές για ψηφοθηρικούς λόγους

Του Βασίλη Γεώργα

Η Ελλάδα ζει αυτές τις μέρες μια ριψοκίνδυνη προμνησία της περιόδου Σαμαρά. Για να ποτίσει τη γλάστρα του δικού της success story και να δικαιολογήσει τη μνημονιακή κυβίστηση, η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί να εξωθήσει εκών άκων τη χώρα στις αγορές χωρίς εντούτοις να έχει διασφαλίσει τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για χαμηλότοκο και επαναλαμβανόμενο δανεισμό. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αφού εξοφληθεί πλήρως το τριετές ομόλογο των 2 δισ. ευρώ που λήγει την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουλίου, ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει σε έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου μέσω του οποίου θα αναχρηματοδοτήσει μέρος του ομολόγου λήξης του 2019 (4 δισ. ευρω) και θα αντλήσει επιπλέον κεφάλαια από επενδυτές. Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι η έκδοση θα καλυφθεί καθώς θεωρείται πως είναι πλήρως «ελεγχόμενη». Το πραγματικό στοίχημα, όμως,  θα αρχίσει να τρέχει από εκεί και μετά.