ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;

Φίλοι μου,
Ήρθε στο γραφείο μου ένας φίλος και πάνω στην κουβέντα μου επισήμανε κάτι που με πάγωσε. Κάτι που δεν το είχα σκεφτεί.
Όταν του είπα ότι η επιτήρηση στη χώρα μας θα είναι μέχρι το 2064 (που είναι και οι δόσεις της τρόϊκας) και βλέπουμε, δηλαδή όταν τα παιδιά μας τότε θα είναι παππούδες, μου επισήμανε το εξής:
  • «Το πρόβλημα για το σύστημα δεν είναι οι επόμενες γενιές, αλλά εμείς σήμερα. Εμάς θέλει να φοβίσει και να ακυρώσει το σύστημα. Εμείς είμαστε η μεταβατική κατάσταση. Εμείς δηλαδή είμαστε εκείνοι που ξέραμε πως ήταν πριν τα πράγματα και ως εκ τούτου, εμείς μπορούμε να δούμε το σκοτεινό μέλλον και γι’ αυτό πρέπει να ακυρωθούμε για να μην αντιδράσουμε.
  • Αν καταφέρουν να κάμψουν εμάς, το παιχνίδι τελείωσε.
    Οι επόμενες γενιές θα το βρίσκουν ως κάτι το φυσιολογικό αυτό που θα γίνεται. Επομένως δεν πρόκειται να αντιδράσουν».
Όταν το συνειδητοποίησα αυτό πάγωσα.
Το συμπέρασμα:
Αν εμείς σήμερα φίλοι μου, εμείς που ξέρουμε τι γίνεται, δεν αντιδράσουμε και δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, τελειώνει οριστικά και η υπόθεση που λέγεται ελληνική ιστορική πορεία.

Ή εμείς εδώ και τώρα θα κρατήσουμε αυτή την ιστορική αλυσίδα του ελληνισμού ή θα την προδώσουμε.
Η ιστορία της χώρας είναι στις πλάτες μας.
Θα γίνουμε άραγε προδότες;;;
Πηγή
Blogger: 
YΓ1.  Η ηλικιακή ομάδα που μπορεί να αντιδράσει είναι μεταξύ 40-65. 
  • Οι άνω των 65 είναι ήδη συνταξιούχοι και μάλλον έχουν την άποψη ότι δεν τους αφορά η όλη υπόθεση. 
  • Οι κάτω των 40 δεν μπορούν να φαντασθούν τη ζωή τους χωρίς ευρώ και άρα όσοι δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα - έχουν φύγει ήδη 500.000 - υπομένουν την φτώχεια τους ως κάτι αναπόφευκτο. 
    • Από την ομάδα των 40-65 κάποιοι, λίγοι, όντας κοντά στους κομματικούς στρατούς ελπίζουν να ωφεληθούν ή αρκούνται στο ότι έχουν χάσει λίγα. 
    • Κάποιοι οι περισσότεροι με πολλά ανοίγματα και υποχρεώσεις δεν βλέπουν  με καλό μάτι  ...επαναστάσεις και νομίζουν "μπόρα είναι θα περάσει".
    • Κάποιοι έχουν ισοπεδωθεί από την κρίση, χρεοκοπημένοι και ανήμποροι δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά (ζόμπι).
    • Υπάρχουν ακόμα και μερικοί που βλέποντας μόνο τηλεόραση, απλά δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ τι έχει συμβεί. (Καμένοι πνευματικά - ουσιαστικά άχρηστοι, από υπερβολική δόση ψεύδους και λυμάτων της TV)
    • Μένουν λοιπόν λίγοι που δεν είναι εγκλωβισμένοι στα κόμματα, που δεν έχουν υποχρεώσεις που δεν έχουν ισοπεδωθεί εντελώς για να μπορούν να αντιδράσουν.
  • Συνεπώς μένουν λίγοι για να αντιδράσουν....  Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς την έλλειψη "κέντρου" για οργανωμένη αντίδραση τα πράγματα είναι ζοφερά.  Ας "ελπίζουμε" ότι η δράση του επερχόμενου "κόφτη" να συνετίσει αρκετούς που εξακολουθούν να νομίζουν ότι η κρίση αφορά ...τους άλλους και πάψει αυτός ο κατακερματισμός των δυνάμεων.
YΓ2. Οι επόμενες γενιές απλά θα είναι δούλοι και δεν θα το ξέρουν. Θα είναι "ελεύθεροι", αφού θα μπορούν να επιλέγουν - αν έχουν χρήματα - προϊόντα από τα ράφια των πολυκαταστημάτων.Έχουμε γίνει Γουατεμάλα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι - βοηθούντων και της υπνωτικής επίδρασης των μέσων μαζικής εξαπάτησης - ποδηγέτησης (ΜΜΕ).

Y.Γ.3. Η χώρα ήδη έχει παραδοθεί - προδοθεί με την συνέργεια των ντόπιων πολιτικών "κοτσαμπάσηδων", που νομίζουν ότι με τη συνεργασία τους εξασφάλισαν την ύπαρξή τους και τη βόλεψή τους...Ένα μόνο στοιχείο φτάνει για να καταλάβετε τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν με συνέπεια: Από την αρχή της κρίσης σε τακτά διαστήματα εμφανίζονται λίστες εμβασβατούχων Ελλήνων στην αλλοδαπή και στη συνέχεια ...σιωπή. Αν προσθέσετε την διαχείριση των υποθέσεων με τις πάμπολες εξωχώριες εταιρείες σχηματίζετε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που μόνο σκοπό έχει να αποκρύψει τα κλοπιμαία μιας ολιγαρχίας.(βλέπε μια παλιά αλλά περιεκτική εγγραφή:"Δημοκρατία χρέους" που μετατράπηκε σε "αποικία χρέους".
Ακούστε τώρα μέχρι τέλους τον κ. Κασιμάτη (ομιλία του 2012! για να μην λέτε ότι δεν γνωρίζετε που πάει το πράγμα...) και θα καταλάβετε τον ...επερχόμενο κόφτη  και φυσικά την ....αναμενόμενη ανάπτυξη.
και μετά

Σχόλια