"Θρασίμι" ο Λοβέρδος: Ψάχνει εκπαιδευτικούς - κορόιδα

Δεν έχει τέλος το θράσος του Ανδρέα Λοβέρδου... Την ώρα που η εκπαίδευση διαλύεται υπό το βάρος των περικοπών και των τεράστιων κενών, ο υπουργός "Παιδείας" ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία για να καλύψει τις ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία. Σκέφτεται να καλέσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν... δωρεάν με αντάλλαγμα μόρια που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν – και εφόσον – γίνουν προσλήψεις!
Μόνο οργή και πικρό γέλιο μπορεί να προκαλέσει η πρωτοφανής αυτή σκέψη, την οποία εξέφρασε στα "Νέα" ο Ανδρ. Λοβέρδος, προφανώς για να μετρήσει τις αντιδράσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η "λύση" για τους εθελοντές εκπαιδευτικούς εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.
"Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια" κλαίγεται ο Ανδρ. Λοβέρδος. "Αξεπέραστο το πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ' αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις" λέει. Μέγα το δράμα του υπουργού!
(Blogger: Ο Λοβέρδος - ζηλεύοντας προφανώς τον έταιρο συνταγματολόγο που βρίσκεται πίσω από κάθε παραβίαση του συντάγματος τα τελευταία 20 χρόνια - δεν ξεχνάει τις υποχρέωσεις του: Αντισυνταγματική τροπολογία αναγνωρίζει τα ξένα κολέγια   & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ DEREE, ANATOLIA )
Πηγή
--------
Blogger: Δεν είναι καθόλου αθώα η πρόταση του Λοβέρδου: Μετά απ' αυτό αν κάποιος αμοίβεται με ένα πιάτο χυλό την ημέρα θα φαντάζει τυχερός και άρα είναι αχαριστία να ..γκρινιάζει. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι έχουν (σταθερή) αμοιβόμενη εργασία πρέπει να ετοιμάζονται να δουλέψουν και τζάμπα... το κάνουν κι' άλλοι. Ας βάλουμε και λίγο συναίσθημα: "Θα εργαστούν για το καλό της χώρας - άκυρο δεν υπάρχει χώρα - για το καλό της ψυχής τους! Ξέρεις από πόσους κινδύνους σε σώζει η δωρεάν εργασία. Εξ' άλλου το μοντέλο αυτό δούλεψε - έστω και για λίγο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πολλά για τους λίγους τίποτα για τους πολλούς (εθελοντές)!!!  
Συμπληρωματικά: "...Αλλά πίσω από την πρόταση Λοβέρδου κρύβεται κάτι πολύ σοβαρότερο. Το κεφάλαιο προσπαθεί να επιβάλει τη λογική πως ο μισθός είναι προαιρετικός, η απλήρωτη εργασία δεν είναι ντροπή, ο εργαζόμενος είναι ο σύγχρονος σκλάβος, οπότε του αρκεί ένα ξεροκόμματο ή μερικά μόρια. Εθελοντής εκπαιδευτικός, απλήρωτος εργαζόμενος, νεολαίος «ωφελημένος» με κουπόνια ή με πρακτική και χωρίς αμοιβή: το μέλλον της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι ήδη εδώ…" συνέχεια

Σχόλια