...περί πατριωτισμού & λαϊκισμού.

Κατά πρώτον, ας έχετε στο νου σας ότι, όταν σφίγγουν  τα ...γάλατα  κάποιοι ...ανακαλύπτουν τον πατριωτισμό. Και κατά πως είπε και ο Σάμιουελ Τζόνσον:  
  • "Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός καθάρματος", ας είμαστε κουμπωμένοι. 
Έχουμε και λέμε: Τις μέρες που το νεοΠΑΣΟΚ ψάχνει αρχηγό για να το οδηγήσει στα πράσινα λιβάδια της εξουσίας, Ο Τιτανοτεράστιος, Ο Ένας, Ο Μοναδικός, Ο Γιγαντιαίος, Ο Αναντικατάστατος Πολυχρονεμένος πρώην αντιπρόεδρας, βγαίνει και γράφει:

Μέχρι μερικές μέρες ο εν λόγω κύριος δοκίμαζε άλλες λέξεις: «Εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες» για να ξαναπέσει  καθαρός στον πολιτικό στίβο, αλλά φαίνεται, οτι δεν τού'κατσε και είπε να ...προβάρει τον πατριωτισμό... έτσι λέει.

Επειδή όλες οι πολιτικές μάχες είναι πριν απ' όλα ιδεολογικές, σας προετοιμάζω για να μην πέσετε (πάλι) θύματα ...μαγείας.

  • Εθνολαϊκισμός: η ιδεολογική ρομφαία της ολιγαρχίας

  • "Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό"

  • Η πολιτική πρόκληση στα επόμενα χρόνια.

  • Μια φιλόσοφος για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Αφιερωμένο στο τύπο που με το πόνημά του ανέλαβε να θάψει μια χώρα. Κρατάω από το κείμενο του κ. Λαβδιώτη  όπου φαίνεται ότι μόνο τα συμφέρον του λαού δεν είχε στο μυαλό του ο μεγάλος ολετήρας.

    "....Ο σχεδιασμός του PSI είναι εσκεμμένα περίπλοκος και πολλές ώρες ξοδεύτηκαν πριν πέντε χρόνια από τον γράφοντα να κατανοήσει σε τι οφείλονταν οι πανηγυρισμοί των πολιτικών και των ΜΜΕ, όταν η ουρά του PSI είναι μεγάλη.
    Η περιπλοκότητα οφείλεται στην προσπάθεια εξαφάνισης από τη δημόσια θέα του πραγματικού σκοπού του PSI, που αποτελείται από τρία κύρια σκέλη, 

    • α) τη μετατροπή του 80% περίπου του δημοσίου χρέους στο αγγλικό δίκαιο και το 20% πλέον υπόκειται στο ελληνικό, 

    • β) τη μετακύλιση του δημοσίου χρέους στο μέλλον, ούτως ώστε οι πληρωμές των τόκων να μην είναι τόσο επώδυνες,
      και 

    • γ) τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του  χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ευρώ, αφού η πιθανότητα ενός Grexit θα έχει ελαχιστοποιηθεί." 

Σχόλια