Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Σύνταγμα

Ένα πραγματικά μεγάλο συλλαλητήριο. Η ανάλυσή του  επίπονη (θα επανέλθω αργότερα...) Κρατάω μερικά σημεία:
1. Η Ελληνική σημαία παντού. (Με ότι αυτό σημαίνει)
2. Ειρηνική  με τον κόσμο σε παρέες να κατεβαίνουν στο Σύνταγμα.
Η ομιλία του Θεοδωράκη μεστή δεν χαρίστηκε σε τίποτα και κανέναν. Έβαλε για τα καλά τις εξής λέξεις στο πολιτικό λεξιλόγιο και πολιτικό παιχνίδι (το όποιο παιχνίδι μπορεί να παιχθεί σε ένα προτεκτοράτο..)
Α. Εθνομηδενιστές (..που μόνο απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει...)
Β. Πατριώτης.
Γύρω από τις δυο αυτές λέξεις είναι μπορεί να στηθεί η πολιτική απάντηση στο καθεστώς της δουλοπαροικίας που έχει επιβληθεί στη χώρα. Δυστυχώς όμως, όπως το όποιο συγκροτημένο σχέδιο ανάταξης της χώρας δεν λέει να φανεί. Οι παλιές  πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ, νεοΠΑΣΟΚ, ΔηΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, κ.λ.π. *) σήμερα πήραν το χαρτί υγειονομικής τους ταφής. Θα υπάρχουν μόνο για να διεκπεραιώνουν ρόλους που επιβάλλονται από τους δανειστές για να λειτουργεί υποτίθεται "το Δημοκρατικό Πολίτευμα", αλλά ως εκεί. (Δηλαδή αυτό που κάνουν και σήμερα...)
Γ. Αφιέρωσε την ημέρα στην μνήμη του Θ. Κολοκοτρώνη
  • "Φίλοι και φίλες,αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που πέθανε σαν σήμερα στις 4 του Φλεβάρη του 1843. Στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
  • Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα.
  • Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.
  • Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής, και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη..."
Βαριές κατηγορίες θα πει κανείς, αλλά πριν βιαστείτε να καταγγείλετε τον Μίκη Θεοδωράκη για αβελτηρία, διαβάστε το παρακάτω άρθρο:

Δ. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έμεινε μόνο στην καταγγελία του εθνομηδενισμού. Συσχέτισε την κρίση της χώρας με την τραγωδία της Σερβίας. (Μη γελιόμαστε τα συλλαλητήρια είχαν τόσο μεγάλη συμμετοχή, όχι επειδή ήταν άξιοι οι διοργανωτές, αλλά επειδή αρκετός κόσμος αρχίζει να διαισθάνεται - τώρα πιο πολύ ιδίως λόγω του θέματος με το όνομα Μακεδονία - ότι κάποιοι απεργάζονται "λύσεις" που φθάνουν μέχρι τον ακρωτηριασμό της χώρας. Ένας ακρωτηριασμός που οι εμπνευστές του σκέφτονται ότι  μπορεί να γίνει, αφού: α.Η ελληνική κοινωνία ασχολείται με την επιβίωσή της και μόνο β. Ο ακρωτηριασμός θα "κρυφτεί" σε μια Ευρώπη των Περιφερειών, που θα μιλάνε κατ' ευθείαν με τις Βρυξέλλες). Μην βιαστείτε να πείτε: "Έλα μωρέ, γέρος άνθρωπος λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω..." Διαβάστε το παρακάτω άρθρο.

Εν ολίγοις ο Μίκης έβαλε μπουρλότο στην πολιτική σκηνή και η αυριανή ημέρα θα είναι εντελώς διαφορετική από την σημερινή, όση προσπάθεια κι' αν κάνουν τα ΜΜΕ. (Βέβαια τίποτα δεν εμποδίζει κάποιους να βάλλουν το κεφάλι στην άμμο και να συνεχίσουν να παριστάνουν τον ανήξερο, ότι δεν είδαν δεν ...άκουσαν.  Ο Μίκης έριξε τροχιοδεικτικά,  κατέδειξε τους στόχους, περιέγραψε τους κινδύνους σαν παλαίμαχος πολεμιστής που θέλει να προστατέψει, να είναι χρήσιμος).  

 
*Y.Γ. Δεν περιέλαβα την Χ.Α. στους πολιτικούς οργανισμούς, αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιος. Και φυσικά δεν περιμένω τίποτα από την Χ.Α. που  υπάρχει πάντα εκεί που υπάρχει έλλειμμα πραγματικής πολιτικής πρότασης. Σε μια χώρα γεμάτη ιδεολογικά μπάζα σαν την Ελλάδα, βρίσκει προφανώς έδαφος να αναπτυχθεί.
Y.Γ2. Mε τούτα με τα άλλα, η επίθεση του Μίκη στους εθνομηδενιστές και στα φρικιά της, πιθανά να έχει ουρά, κάπου στο 2012, όταν ο Τσίπρας ...έπαιζε με όλους τους συντελεστές (έβλεπε Μίκη, Κασιμάτη), και το κυριότερο έστηνε την εικόνα του σοβαρού πολτικού, αφού μίλαγε με σοβαρούς! Στην μεγάλη διαδήλωση του Φλεβάρη του 2012 πιθανά να έγινε μια συμφωνία που δεν τηρήθηκε. Και φυσικά ποτέ ο ...μικρός δεν περίμενε ότι κάποια στιγμή θα είχε απέναντί τον Μίκη ή τον Κασιμάτη για να απολογηθεί. Η Ιστορία όμως είναι πόρνη και να που το "πολιτικό ζώον" Μίκης παίρνει πίσω το πολιτικό κεφάλαιο που είχε δανείσει στον μικρό για να καταλάβει την εξουσία!
Εδώ σε θέλω κάβουρα..να περπατάς στα κάρβουνα!!! Το πάρθειο βέλος του Μίκη εκτός από εύστοχο είχε και μπόλικο φαρμάκι.  
========================
Θα ήταν απρέπεια να μην σημειώσουμε εδώ την παρουσία του κ. Κασιμάτη. 
Μια φωνή καθαρή από την αρχή της κρίσης. Ότι συμβαίνει από το 2010 είναι ενάντια στο Σύνταγμα και κάθε πολίτης έχει την ιερή υποχρέωση να εφαρμόσει το άρθρο 120 του Συντάγματος.
------------

κι' ένα σχόλιο από τον κ. Κων/νο Γρίβα.
---------------------------------
 Για λάθος προσέγγιση στο συλλαλητήριο της Αθήνας με ιδεοληψίες από την κυβέρνηση και καιροσκοπισμό από την ΝΔ, κάνει λόγο στον 98.4 ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός

Σχόλια