Οι ΗΠΑ με την ‘Χαλύβδινη Βίβλο΄ κηρύσσουν παγκόσμιο πόλεμο σε Γερμανία και Παγκοσμιοποίηση!


Του Κωνσταντίνου Βέργου
Πολλοί νομίζουν, λαθεμένα, ότι η Εθνική Πολιτική Ασφαλείας είναι απλώς μία έκθεση που περιγράφει τις προτεραιότητες του Αμερικανικού έθνους στην Άμυνα. Όμως, καθώς οι προτεραιότητες στο αμυντικό δόγμα κατευθύνουν ένα πακτωλό χρημάτων όχι μόνο στην αμυντική βιομηχανία αλλά και συνοδεύονται από τεράστιες τραπεζικές μπίGermζνες, μπίζνες εταιριών πετρελαίου, μετάλλων κλπ, πρακτικά αυτή η ‘χαλύβδινη Βίβλος’ είναι ο καλύτερος τρόπος να δει κάποιος που θα πάει η Αμερικάνικη οικονομία, η ισχυρότερη και πιό ελεύθερη οικονομία του πλανήτη, τα επόμενα χρόνια. Η νέα ‘χαλύβδινη βίβλος’, η σωστότερα National Security Strategy εκδόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2017 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ.

Γιατί οι Αμερικάνοι εκδίδουν τη ‘Χαλύβδινη Βίβλο΄;
Η Βίβλος αυτή καταγράφει προτεραιότητες του Αμερικανικού έθνους ώστε να δικαιούται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να ζητήσει το Κογκρέσο και τη Βουλή, να υποστηρίξουν υλικά και έμψυχα πρωτοβουλίες, και δραστηριότητες του κράτους με συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας. Όλες οι σοβαρές χώρες εκδίδουν τη δική τους χαλύβδινη βίβλο, ακόμη και η γειτονική μας Τουρκία. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια, καθώς η στρατηγική της είναι επτασφράγιστο μυστικό, ή απλά… ανύπαρκτη!

Τι έγραφε η προηγούμενη ‘Χαλύβδινη Βίβλος’ του προέδρου Ομπάμα το 2015

Η τελευταία Εθνική Πολιτική Ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 είχε προτεραιότητα την ανάπτυξη της Αμερικάνικης οικονομίας στα πλαίσια ενός ‘ανοικτού διεθνούς συστήματος’. Είχε σεβασμό στις ‘παγκόσμιες’ αξίες στις ΗΠΑ και παγκοσμίως και σκόπευε στην ‘συνεργασία για να επιτευχθούν παγκόσμιες προκλήσεις. Εκεί καθορίζεται η προτεραιότητα στόχων που σε ότι αφορά τα οικονομικά αφορά την αποφυγή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ή επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, Κλιματική αλλαγή , αποφυγή διαταραχών στην ‘ενεργειακή αγορά’! Και περιέχει επίσης ‘άρπαγμα στρατηγικών ευκαιριών’ για ‘χάραξη της ‘οικονομικής τάξης’ και ‘ενεργειακή ασφάλεια’. Ήδη δηλαδή περιγράφει ότι σε περίπτωση απειλής των ενεργειακών συμφερόντων, θα υπάρξει ένοπλη ή άλλη απάντηση των ΗΠΑ που θα οδηγεί σε εξομάλυνση’ της τάξης. Μην μας κάνει εντύπωση επομένως η κατά καιρούς ένοπλη ενασχόληση με χωρες της μεσης Ανατολής, είναι θέμα που προβλέπεται στην ‘χαλύβδινη βίβλο’, στην Εθνική Στρατηγικη! Είναι ‘σάρκα και αίμα΄των ΗΠΑ, και όχι κάποιο ατόπημα καποιου ‘άτακτου προέδρου’! Οι ένοπλες επεμβάσεις δυστυχώς δεν αλλάζουν ούτε με το νέο ‘δογμα’ Τραμπ, όμως αλλάζουν πολλά άλλα που τώρα θα δούμε!

Τι αποκαλύπτει η νέα ‘Χαλύβδινη Βίβλος’ του Ντόναλτ Τράμπ

Το ασφάλεια και μετά το συμφέρον των ΗΠΑ προηγείται στη νέα 75σέλιδο ‘Χαλύβδινη βίβλο’ του Τραμπ. Σκοπός η ‘αναζωογόνηση της Αμερικάνικης οικονομίας’, το ξαναχτίσιμο της Άμυνας και προαγωγη των Αμερικάνικων αξιών. Ο θάνατος των ‘συμφωνιών’ που εξυπηρετούσαν πολυεθνικές που ειχαν κάνει ‘σουρωτήρι’ την Αμερικανική οικονομία, εξάγοντας δουλειές σε άλλες χώρες, είναι προτεραιότητα. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι οι ΗΠΑ ‘δεν θα ανεχτούν’ οικονομική επιθετικότητα ή ‘άδικες εμπορικές πρακτικές’.

Τέρμα η ανοχή σε κράτη που απλά ‘επωφελούνται’

Θα σταματήσει να κάνει τα ΄στραβά μάτια’ σε χώρες (φωτογραφίζει Γερμανία, Ιαπωνία και εν μέρει Κίνα) που δεν έχουν οικονομική αμοιβαιότητα (βλέπε Pilar II, Promote American prosperity). Εξαγωγικές χώρες με εξωφρενικά πλεονάσματα και προστατευτική για τα συμφέροντα τους πολιτική όπως η Γερμανία, επομένως, θα έχουν δύσκολη εποχή!

Προτεραιότητα σε καλοπληρωμένες δουλειές!

Η μειωση φόρων, μείωση χρέους και έμφαση σε εκπαίδευση σε τομείς για ΄καλοπληρωμένους εργαζόμενους’, όπως αναφέρει σαφώς.

Συμπέρασμα

Οι ΗΠΑ με την ‘Χαλύβδινη βίβλο’, ή σωστότερα με τη νέα Εθνική Πολιτική Ασφαλείας, κηρύσσουνοικονομικό πόλεμο στη Γερμανία και την Παγκοσμιοποίηση, θέτοντας και τυπικά τέρμα στη χρυσή 40ετία των πολυεθνικών που καταλήστευσαν, και χρεοκόπησαν έθνη, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους! Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χαστούκι στην παγκοσμιοποίηση μετά την ‘Λευκή Βίβλο’ που είχε ανακοινώσει νωρίτερα το 2017 η Μεγάλη Βρετανία, και βάζειταφόπλακα στην παγκόσμια φτωχοποίηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απο τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, χαράζοντας πλέον μια νέα, λαμπρή, εποχή! Την εποχή των κυρίαρχων, ελεύθερων, λαών!Είναι ένα μεγάλο δώρο όχι μόνο προς τον Αμερικάνικο λαό, αλλά προς όλα τα ελεύθερα έθνη, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και λαούς παγκοσμίως. Προς όλους μας!
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Βέργος
Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ, Αγγλία
Πηγή: new-economy.gr
----------------------

Σχόλια